Bedwantsen leggen Pixar-show tijdelijk stil

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 9 oktober 2023.

Nieuws uit de parken

  • Voor iedereen die er 16 oktober bij is in Disneyland Parijs om Disney 100 te vieren: Voeg jezelf toe aan deze Telegramgroep om geen updates van Ralf, Michiel en Jorn te missen op de dag zelf, waaronder de praktische informatie van de meet-up!
  • Gisteren heeft Disneyland Parijs plotseling alle uitvoeringen van TOGETHER: A Pixar Musical Adventure gecanceld. In het Studio Theater in het Walt Disney Studios Park zijn namelijk bedwantsen aangetroffen op de stoelen en in de kostuums van de performers. De verwachting is dat de show, na een grondige schoonmaak, snel weer terugkeert.
  • Volgend jaar op 8 januari zal Disney Symphony of Colors voor het eerst te zien zijn. Dit avondentertainment wordt omschreven als “een elektrische parade in de lucht, met een drone-sequentie geïnspireerd op de iconische Main Street Electrical Parade“. Disneyland Parijs heeft concept art gedeeld.
  • Disney Genie+in Walt Disney World bereikte gisteren het hoogste prijsniveau in maanden. De optie voor meerdere parken kwam uit op bijna 30 dollar. Er ontstonden echter technische problemen waardoor bezoekers uiteindelijk in de rij stonden om hun geld terug te krijgen.

Bioscoop en Disney+

  • Disney+ heeft bekendgemaakt wanneer we in Nederland kunnen gaan kijken naar alweer het vierendertigste seizoen van The Simpsons. Dat is namelijk aanstaande woensdag (11 oktober).
  • Op 25 oktober kun je vervolgens gaan kijken naar het tweede seizoen van Welcome to Wrexham. Deze FX documentaireserie volgt de voetbalclub Wrexham A.F.C. van eigenaars Ryan Reynolds en Rob McElhenney.
  • Eind vorige maand schreven we in de Daily Disney Roundup over Guillermo del Toro die ooit een Star Wars film zou gaan regisseren. Del Toro heeft inmiddels bevestigd dat het over de “rise and fall” van Jabba the Hutt zou gaan.
  • Regisseur Matt Shakman heeft bevestigd dat de opnames van de MCU-film Fantastic Four volgend jaar in Londen plaatsvinden. Marvel mikt op een startdatum in de lente, maar dan moet de acteursstaking wel voorbij zijn. Door die staking kan de cast nog niet onthuld worden.
  • De klassieke short Chips Ahoy werd afgelopen vrijdag toegevoegd aan Disney+. De X-gebruiker Ryan_Treasures heeft opgemerkt dat deze short is aangepast. Het moment dat Donald een sigaar rookt is eruit geknipt. De onaangepaste versie verscheen eerder wel op de Walt Disney Treasures dvd The Chronological Donald: Volume Four.

Overig nieuws

  • Shawna Trpcic is op 56-jarige leeftijd overleden. Ze werkte als kostuumontwerper aan de series The MandalorianThe Book of Boba Fett en Ahsoka. Momenteel is ze nog genomineerd voor een Emmy voor haar kostuums in het derde seizoen van The Mandalorian.
  • In april verscheen het Star Wars Heritage Pack voor de Nintendo Switch, een collectie van zeven games uit de jaren ’90 en het begin van deze eeuw. Deze was tot nu toe alleen digitaal verkrijgbaar, maar Noord-Amerika krijgt in december een fysieke release. Of deze ook naar Europa komt, is nog niet bekend.
  • De Avond van de Filmmuziek staat dit jaar in het teken van honderd jaar Disney. Het Metropole Orkest, het Groot Omroepkoor en verschillende gastartiesten zullen bekende Disney-hits ten gehore brengen. Zo zal zanger Alain Clark “You’ve Got a Friend in Me” uit Toy Story vertolken.
  • Nu Loki seizoen twee van start is gegaan, is er uiteraard ook een hoop merchandise verschenen. Onder andere kleding, sieraden en Funko Pops.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.