BBC reageert op klachten over transgender personage in Doctor Who

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 4 januari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Reserveringen voor de eerstvolgende Disneyland Pass / AP Pop Up Surprises exclusieve meet ‘n’ greet in Disneyland Paris kan je nu maken in het AP portaal via deze link.
Bron: DLP Report
 • DLP Works meldt dat er op 13 december 2023 een nieuwe sloopvergunning is ingediend voor het Theater of Stars in het Walt Disney Studios Park. Het betreft de sloop van een deel van de gevel, met behoud van de rest van de gevels.
 • Hong Kong Disneyland Resort viert het Chinese Nieuwjaar met het thema Magical Year After Year van 25 januari tot 25 februari 2024. Het hoogtepunt is een concert van pianist Lang Lang op 27 januari. Het park is versierd en biedt speciale shows, merchandise en culinaire lekkernijen in het teken van het Jaar van de Draak.
 • Gisteren werd al vermeld dat Disney+ abonnees die een Walt Disney World vakantie boeken een gratis Dining Plan krijgen, echter heeft Disney meer details naar buiten gebracht en daar lijkt het er op dat het alleen voor inwoners van de Verenigde Staten en Canada geldig is. Ook heeft Disney meer details naar buiten gebracht over de aanbieding voor Walt Disney World met korting tot 35%. Deze aanbieding geldt voor geselecteerde resort-hotels voor verblijven van 5 nachten of langer tussen 25 maart en 3 oktober 2024. De kortingen variëren wel per hotelcategorie en verblijfsduur.
 • Blog Mickey heeft een eigen onderzoek uitgevoerd wanneer de drukte in Walt Disney World weer tot relatieve rust komt na de afgelopen vakantieperiode. Uit recente gegevens blijkt dat na de feestdagen de drukte rond de tweede week van januari weer normaal wordt, ondanks enkele pieken door evenementen zoals de Walt Disney World Marathon. De rest van januari is over het algemeen rustig, met latere pieken rond Presidents’ Day, Spring Break en Pasen.

Bioscoop en Disney+

 • In de 60th anniversary specials van Doctor Who was het transgender personage Rose Noble te zien, gespeeld door Yasmin Finney die zelf ook transgender is. De BBC ontving hierover 144 klachten en reageert daar nu op: “Zoals vaste kijkers van Doctor Who zullen weten, zal de show altijd trots diversiteit blijven vieren en de wereld waarin we leven weerspiegelen.”
 • Gisteren kon je al een aankondigingstrailer zien van The First Omen. Nu is de officiële trailer uitgebracht. De film draait vanaf 11 april in de Nederlandse bioscopen.
 • Disney+ heeft de officiele trailer gedeeld van Nǎi Nai & Wài Pó, een film die de People & Places-documentaireserie van Walt Disney uit de jaren 50 en 60 herlanceert. De film won prijzen op SXSW (South by Southwest festival) en zal in 2024 op Disney+ te zien zijn.
 • Hulu brengt op 16 januari de moordmysterie serie Death and Other Details uit. Imogene Scott, verdachte in een moordzaak, moet samenwerken met detective Rufus Cotesworth om haar onschuld te bewijzen. De serie is geproduceerd door ABC Signature en heeft 10 afleveringen (finale op 5 maart 2024). Of deze serie tegelijkertijd bij ons op Disney+ te zien is, is nog niet bekend.
 • FEUD: Capote Vs. The Swans, een achtdelige serie op FX, debuteert op 31 januari. Het is gebaseerd op Capote’s Women en onthult het verraad en de ondergang van Truman Capote’s relatie met high society-vrouwen.
 • Pixar deelt voorafgaand aan de beperkte bioscooprelease van Soul enkele technische hoogstandjes, met name op het gebied van belichting. De film, oorspronkelijk op Disney+ in 2020, wordt vanaf 12 januari beperkt in bioscopen vertoond. Helaas is er nog geen release gepland in Nederland.
 • Chad Stahelski, regisseur van de John Wick films, heeft aangegeven dat hij graag een Star Wars film zou willen regisseren. Hij geeft aan dat de eerste Star Wars zijn leven veranderde en dat hij wel een aantal ideeën heeft.
 • De serie Echo van Marvel Studios, met het Choctaw-personage Maya Lopez, heeft een volledige Choctaw-nasynchronisatie gekregen. Regisseur Sydney Freeland werkte samen met de Choctaw Nation voor historische nauwkeurigheid, waardoor het een waardevol leermiddel is geworden.

Overig nieuws

 • Wederom nieuws over het publieke domein: op 1 januari dit jaar werd Steamboat Willie en daarmee de eerste afbeelding van Mickey Mouse publiek domein. Een NFT van deze afbeelding is gelanceerd als onderdeel van een collectie, met een limited edition van 2.000 stuks, elk met de waarde van 0,001 ETH. Daarnaast heeft regisseur Steven LaMorte een horrorfilm aangekondigd met Steamboat Willie. De film belooft een verontrustende draai aan het geliefde personage, met productie gepland voor de lente.
Bron: Sleight of Hand Productions / Andrew L. Kern

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.