Back to Wonderland: nieuwe stuntshow debuteert in Disneyland Paris

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 20 mei 2024.

Nieuws uit de parken

 • Zaterdag vond het media- en InsideEars evenement rond het vernieuwde Theater of the Stars plaats. DLP Report en andere media zoals Laughing Place maakten prachtige reportages met foto- en videomateriaal van de show Alice and the Queen of Hearts: Back to Wonderland. Omdat we niet alles hieronder kwijt kunnen alleen een video waarop de scale van de show goed uitkomt.

Bioscoop en Disney+

 • De Marvel Television banner keert terug voor live-actie series als Agatha All along, Daredevil: Born Again en Ironheart. Brad Winderbaum, hoofd TV, Streaming and Animation van Marvel Studios, zegt dat dit is om kijkers te laten weten dat ze “overal in de MCU kunnen binnenspringen” en toch de verhaallijn kunnen begrijpen.
 • In een interview met Comicbook.com zegt Brad Winderbaum ook dat Your Friendly Neighbourhood Spider-Man, de nieuwe animatieserie, een volledig verhaal wordt die teruggrijpt op de comics van Steve Ditko, waarbij school en zijn eerste stapjes als Spider-Man centraal staan.
 • Het derde seizoen van What If…? komt echter mogelijk eerder dan het eerste van de Spider-Man serie. Het zal het laatste seizoen zijn van de serie.
 • Over de animatieseries Eyes of Wakanda maakt Winderbaum bekend dat Todd Harris, storyboard artiest voor verschillende Marvel films, deze nu aan het ontwikkelen is. Het verhaal zal worden vertelt door de ogen van de War Dogs, de CIA van Wakanda waarvan Nakia in de eerste film lid was.
 • Mogelijk is er een potentiële placeholder-titel onthuld voor de komende Star Wars-film, geregisseerd door James Mangold, wat wijst op een mogelijke connectie met The Last Jedi. Simon Emanuel, een uitvoerend producent bij Lucasfilm, verklapte dat de film momenteel Jedi Prime genoemd wordt. Mogelijk is dit dus slechts de werktitel.
 • De release van de Star Wars serie The Acolyte komt steeds dichterbij en dus is er weer een nieuwe promo verschenen. En daarin zien we een bijzondere lightsaber die lezers van de boeken van The High Republic zullen herkennen.
 • En over The Acolyte gesproken: Niet alleen in Nederland zullen er vroege vertoningen zijn in de bioscoop van de eerste twee afleveringen. Ook onder andere in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Japan en Duitsland.
 • Varada Sethu heeft eerder haar opwachting in Doctor Who gemaakt dan verwacht. De Andor-actrice zou eigenlijk pas in het volgende seizoen te zien zijn maar verscheen opeens al in de meest recente aflevering met de titel ‘Boom’. Showrunner Russell T Davies lijkt te er op te hinten dat wanneer Sethu terugkeert dit als een ander personage zal zijn. En over deze aflevering gesproken: er is ook nu weer een behind the scenes video verschenen.
 • Er is een fragmentje verschenen uit Jim Henson Idea Man, de documentaire over Muppets-bedenker Jim Henson. Hierin bespreken Henson’s collega’s zijn indrukwekkende werkethiek. De docu is, ook in Nederland, vanaf 31 mei te streamen op Disney+.

Overig nieuws

 • Creative Assembly, de ontwikkelaars van de Total War serie van real-time strategy games werkt volgens de laatste geruchten aan een spin-off gerelateerd aan Star Wars. Het duurt waarschijnlijk nog wel een tijdje voordat deze uitgebracht gaat worden. Er wordt eerst nog aan andere projecten gewerkt.
 • De mobile game MARVEL Strike Force heeft een gratis in-game kostuum uitgebracht. Het gaat om de X-Men ’97 versie van Wolverine.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.