Baby Groot komt naar Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 6 juni 2022.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland Parijs heeft excuses aangeboden nadat een Cast Member een huwelijksaanzoek onderbrak. Het koppel in kwestie deed dat op een podium waar gasten niet mogen komen maar ze beweren dat ze toestemming hadden. Een video van het incident ging viral.
 • Met een nieuwe merchandiselijn van Disneyland Parijs kunnen gasten terug naar het begin van de jaren ’90. Vanaf morgen is de 30th Anniversary REMIX collectie te koop. Helemaal in de stijl van Euro Disney.
 • In Disney California Adventure is Radiator Springs Racers weer open. De attractie in Cars Land was meer dan een week gesloten nadat er rook uit een van de voertuigen kwam.
 • Koningin Elizabeth zit 70 jaar op de troon en dat werd dit afgelopen weekend uitgebreid gevierd. Ook in EPCOT. In het United Kingdom paviljoen werd een speciaal dessert geserveerd.
 • Het werk aan de Moana attractie Journey of Water gaat gestaag door. AllEars maakte foto’s van het gebied vanuit de monorail. Hierop is de voortgang goed te zien.
 • Finding Nemo: The Big Blue… and Beyond! heeft eindelijk een openingsdatum. De vernieuwde show in Disney’s Animal Kingdom zal op 13 juni voor het eerst te zien zijn.

Bioscoop en Disney+

 • Verschillende Disney producties zijn bij de MTV Movie & TV Awards in de prijzen gevallen. Spider-Man: No Way Home is uitgeroepen tot beste film en Tom Holland heeft de beste performance gewonnen. Ook Black Widow, Loki en Free Guy hebben awards mee naar huis genomen.
 • De releasedatum en poster van I Am Groot zijn bekendgemaakt. Op 10 augustus verschijnen de geanimeerde shorts op Disney+.
 • Woensdag begint Ms. Marvel op Disney+. Bekijk hieronder een nieuwe promo.

Overig nieuws

 • Star Wars Celebration is net achter de rug, maar iets vergelijkbaars voor Marvel is er niet. Althans, nog niet. In Ms. Marvel bezoekt Kamala Khan een evenement genaamd AvengerCon. Tijdens een virtuele persconferentie werd gevraagd of er ooit een echte AvengerCon komt. Kevin Feige, president van Marvel Studios, zei dat het leuk zou zijn om dat ooit te gaan doen.
 • En over Kevin Feige gesproken, een aantal jaar geleden heeft hij overwogen om over te stappen naar DC van Warner Bros. Men beweert dat dit kwam doordat Feige gefrustreerd raakte door het toenmalige management van Marvel. En dan in het bijzonder door Ike Perlmutter (voormalig CEO) die tegen meer diversiteit in de MCU was.
 • Kijkers van het vierde seizoen van Stranger Things op Netflix hebben een leuke EPCOT easter egg ontdekt (let op, spoilers voor seizoen 4). In een van de scènes is een knuffel te zien van Figment. Dit seizoen van Stranger Things speelt zich af in 1986, een paar jaar na de opening van Journey Into Imagination.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.