Awards voor Rise of the Resistance en Cosmic Rewind

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 13 september 2022.

Nieuws uit de parken

  • Twee grote nieuwe attracties in Walt Disney World, Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind in EPCOT en Rise of the Resistance in Disney’s Hollywood Studios, hebben een prijs gewonnen tijdens de 2022 Golden Ticket Awards. Hierbij is Rise of the Resistance voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste darkride en Cosmic Rewind tot Best New Attraction Installation.
  • Bij Journey of Water gaat het werk door. De rotspartijen zijn daar van een kleurtje voorzien. Nu meer bruin dan grijs.
  • Op D23 werd bekend gemaakt dat de 30e verjaardag van Disneyland Parijs verlengd is tot 30 september 2023. Inmiddels is de verlenging ook zichtbaar op de site.
  • Eerder was al bekend gemaakt dat Disney Dreams of Christmas binnenkort zal terugkeren in Disneyland Parijs. Gisteravond waren er technische repetities, inclusief vuurwerk.
  • Hoe maak je Halloween voedsel eng? Door het pittig te maken. Jeremiah Balogh, culinair directeur van Disneyland in Anaheim, geeft uitleg.
  • Diego Luna die Cassian Andor speelt in de serie Andor (vanaf volgende week te zien) heeft een bezoek gebracht aan Galaxy’s Edge in Disneyland.
  • De Oriental Land Company heeft aangekondigd dat de populaire artiest MISIA de theme song van Believe! Sea of Dreams zal gaan zingen. De titel van het liedje is “Every Wish Deserves a Dream”.

Bioscoop en Disney+

  • Vannacht zijn de Emmy Awards uitgereikt. De Disney producties Abbott Elementary, The Dropout en Dopesick zijn in de prijzen gevallen. Bekijk hier het overzicht.
  • Casting nieuws in een galaxy far, far away. Hoewel het gerucht ging dat Mena Massoud (live action Aladdin) in de Star Wars serie Ahsoka te zien zou zijn als Ezra Bridger, is de rol uiteindelijk naar Eman Esfandi gegaan. Het personage Ezra Bridger kennen we uit de animatieserie Rebels.
  • Er komt een vierde seizoen van High School Musical: The Musical: The Series. De verhaallijn zal zijn dat de langverwachte vierde High School Musical film opgenomen wordt op de school en dat de personages uit de serie figuranten mogen zijn (Volgt u het nog?).
  • Tijdens D23 Expo kwamen twee oude bekenden elkaar tegen. Ke Huy Quan (toen 12 jaar oud) speelde samen met Harisson Ford in Indiana Jones and the Temple of Doom. Ke Huy Quan was in Anaheim omdat hij te zien zal zijn in seizoen twee van Loki.
  • Disney heeft de releasedatum van de tweede Diary of a Wimpy Kid animatiefilm bekend gemaakt. De film heet Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules en is vanaf 2 december te zien op Disney+.
  • We zijn zo’n beetje halverwege het seizoen van She-Hulk: Attorney at Law en dus is er een mid-season trailer. Daarin is ook Charlie Cox als Daredevil te zien.

Overig nieuws

  • De voorstelling van Mary Poppins in het Londense Prince Edward Theatre gaat aanstaande maandag 19 september niet door. De reden is dat op die dag de begrafenis is van Koningin Elizabeth II.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.