Award voor Star Wars Visions short ‘I Am Your Mother’

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 29 september 2023.

Nieuws uit de parken

 • Na Disneyland Parijs en Walt Disney World heeft ook het Disneyland Resort in Anaheim twee nieuwe ambassadeurs aangewezen. Het gaat om Jada Young en Raul Aquino Rojas. Zij zullen het Resort vertegenwoordigen in 2024 en 2025.
 • Gisteren vierde het Disneyland Resort de opening van The Villas at Disneyland Hotel. Dit is het zestiende Disney Vacation Club resort. Laughing Place maakte een foto- en videoverslag.
 • Disney heeft de belichting van de stretching room in The Haunted Mansion in Orlando aangepast. De belichting is nu veel helderder en dramatischer waardoor bezoekers een beter zich hebben op de schilderijen in de stretching room.
 • Vanaf aanstaande zondag zal tijdens het Halloween seizoen Disney Stars on Parade elke dag om 11:30 plaatsvinden. ‘s Middags is het dan tijd voor Mickey’s Halloween Celebration.
 • Leuke leestip: De Los Angeles Times heeft een artikel gepubliceerd waarin op een wetenschappelijke manier gekeken wordt naar waarom men maar niet kan stoppen met het bezoeken van Disney parken.

Bioscoop en Disney+

 • De Star Wars Visions short I Am Your Mother van de animatiestudio Aardman is in de prijzen gevallen. De door Magdalena Osinska geregisseerde short won in de categorie beste animatie bij de Venice TV Awards.
 • In de aflevering van Ahsoka van deze week zagen we C-3PO. Zoals altijd gespeeld door Anthony Daniels die op X een bericht schreef over zijn aandeel in deze serie. En via de officiële kanalen is ook een character poster verschenen.
 • Er is ook een nieuwe poster verschenen van The Marvels. Het gaat hier om een internationale poster. De film met onder anderen Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani en Samuel L. Jackson is in november te zien in de bioscoop.
 • Op 23 november is de kerstfilm The Naughty Nine te zien op Disney+. Een dag eerder is deze (in Amerika) te zien bij Disney Channel. Gisteren verscheen een teaser.
 • Regisseur James Cameron heeft meerdere films gemaakt voor 20th Century Studios. Bijvoorbeeld Avatar en Titanic maar ook een van zijn eerdere films: The Abyss uit 1989. Cameron was aanwezig bij een Q&A sessie tijdens Beyond Fest in Los Angeles en bevestigde daar dat er een 4K remaster komt als home release maar ook streaming.
 • Vanaf 1 november gaat Disney+ in Canada het delen van wachtwoorden hard aanpakken. Dat heeft de streamingdienst in een e-mail aan de Canadese abonnees laten weten.

Overig nieuws

 • De strijd tussen Florida gouverneur Ron DeSantis en Disney lijkt voorlopig nog niet voorbij. In het budget voor 2024 is 4,5 miljoen dollar vrijgemaakt voor juridische kosten. “Mostly to fight Disney in Court.”

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.