Spider-Man stuntronic gecrasht in Avengers Campus

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 10 juni 2022.

Nieuws uit de parken

 • In Avengers Campus in Anaheim ging er gisteren even iets mis. Want oef, dat was een flinke smak voor Peter Parker. De stuntronic van Spider-Man crashte en kwam tegen één van de gebouwen terecht. Een mooi detail is dat in de audio, ingesproken door Tom Holland, rekening gehouden is met zo’n crash.
 • Een verrassing donderdagmiddag: DLP Report en andere media kwamen met een eerste blik op de nieuwe parkmap van het Walt Disney Studios Park, met daarin dus Avengers Campus!
 • De speciale ingang voor Disney’s California Adventure vanuit het Paradise Pier Hotel lijkt bijna klaar om geopend te worden.
 • Disney is begonnen met het testen van de verlichting in de overkapping van TRON Lightcycle Run. Hiermee komen we weer een stapje dichterbij de opening waarvan het gerucht nu rondgaat dat dit nog voor het einde van dit jaar zal zijn.
 • Stukje bij beetje gaat Shanghai Disneyland weer open. Het resort wil graag dat het Wishing Star Park, de World of Disney Store en Blue Sky Boulevard vandaag weer heropenen.

Bioscoop en Disney+

 • In het geheim heeft Marvel de film Thunderbolts voorbereid. Jake Schreier gaat de film regisseren. Eric Pearson schrijft het script (hij schreef eerder ook Black Widow). Verder is niet veel bekend behalve dat de film over een groep villains gaat. Verschillende acteurs die eerder in de MCU te zien waren, zouden al benaderd zijn voor een opnameperiode volgende zomer.
 • De Amerikaanse PostNL heeft de hype rond de nieuwe Pixar-film Lightyear ook meegekregen: op de rode loper première van de film onthulde ze een speciale lijn met postzegels.
Postzegels rond de film ‘Lightyear’
 • Disney is deze maand rijkelijk laat met het verspreiden van het releaseschema, maar er staan nog wel wat opvallende titels tussen: naast Obi-Wan Kenobi, Ms. Marvel, Only Murders in the Building seizoen 2 en de nieuwe animatieserie Baymax! zitten er ook zes Spider-Man titels tussen: de eerste drie van Sam Raimi, de twee films uit de Amazing-reeks en Spider-Man: Homecoming, de eerste uit de MCU-trilogie.
 • Datzelfde releaseschema voor Disney+ heeft nog een opvallende titel op 21 juni: Harmonious. Zoals Disney zelf schrijft: “Dit live-evenement, geproduceerd door Yellow Shoes, is een special van 30 minuten waarin Harmonious wordtvastgelegd, het spectaculaire nachtelijke vuurwerk in Epcot”.
 • The Muppets Mayhem heeft twee nieuwe acteurs aan de cast toegevoegd. Het gaat om Saara Chaudry en Anders Holm. Lilly Singh en Tahj Mowry waren al eerder gecast.

Disney Cruise Line

 • Tijdens een speciale ceremonie is de Disney Wish officieel overgedragen aan Disney Cruise Line. De overdrachtsdocumenten zijn door Thomas Mazloum (President van \Disney Cruise Line) en Jan Meyer (Managing Director van de Meyer Werft) ondertekend.

Overig nieuws

 • Disney heeft de presentaties aangekondigd van D23 Expo. Op vrijdag 9 september wordt stilgestaan bij 100 jaar Disney en zullen er sneak peeks en aankondigingen zijn voor Disney Live Action, Pixar en Walt Disney Animation Studios. Op zaterdag 10 september is het de beurt aan Marvel Studios en Lucasfilm. Op zondag 11 september zal vervolgens de presentatie voor de Disney parken plaatsvinden.
 • Disney heeft per direct Peter Rice, de hoogste baas van de televisietak, op straat gezet. Er is vooralsnog geen reden bekendgemaakt. Rice was verantwoordelijk voor 20th Television, ABC Entertainment, ABC News en FX. Tegelijkertijd kwam de Disney Board met een verklaring dat ze volledig achter Bob Chapek en zijn leiderschap staan.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.