Avatar: The Way of Water vanaf 7 juni op Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 16 mei 2023.

Nieuws uit de parken

 • Na het World of Frozen nieuws van gisteren is er meer nieuws uit Hong Kong Disneyland. Het Dream Makers beeld van Walt en Mickey zal in oktober onthuld worden. In juli zal Disney’s Hollywood Hotel heropenen met een vernieuwde lobby en twee nieuwe restaurants.
 • Walt Disney World heeft nieuwe zomerticket aanbiedingen aangekondigd voor normale bezoekers en inwoners van Florida. Met het 4-Park Magic Ticket krijgt de bezoeker toegang tot de vier parken op vier aparte dagen. Er is geen reservering nodig. Voor inwoners van Florida is er het Disney Summer Magic Ticket. Er is de keuze tussen 3 en 4 dagen en een reservering is hierbij wel verplicht.
 • Het Space 220 restaurant in EPCOT heeft nieuwe items toegevoegd aan het menu. Dat zijn onder andere de Illumination cocktail, zeevruchten cannelloni “Rockets”, Neptuna tartaar en geroosterde aspergesoep.
 • Voor sommige gasten eindigde een dagje Magic Kingdom gisteren in een klein drama. Voor het treinstation van het park brak een gevecht tussen gasten uit, waarbij de politie ter plaatse moest komen om de heethoofden uit elkaar te halen.
 • Walt Disney World gaat in juni speciale V.I.Passholder Days organiseren. Er zal verhoogde korting zijn bij geselecteerde merchandise- en dinerlocaties en er zijn tijdelijke fotomogelijkheden. Meer details worden later bekend gemaakt.

Bioscoop en Disney+

 • Het is eindelijk bekend wanneer Avatar: The Way of Water te streamen zal zijn op Disney+. De film van James Cameron wordt namelijk op 7 juni toegevoegd aan de streamingdienst.
 • Goed nieuws voor fans van ‘behind the scenes’-documentaires. Morgen wordt Assembled: The Making Of Ant-Man And The Wasp: Quantumania toegevoegd op Disney+. En op 28 juni kunnen fans van The Mandalorian kijken naar Disney Gallery: The Mandalorian. Dan verschijnt de nieuwe ‘making of’-special van het derde seizoen.
 • FX heeft de releasedata aangekondigd van twee series. Op 13 juli is het vijfde seizoen van What We Do In The Shadows te zien en op 2 augustus is het derde seizoen van Reservation Dogs te zien. Beide releasedata zijn voor Hulu. Mogelijk wijken de releasedata voor Nederland af.
 • Van een andere FX serie is een trailer verschenen, namelijk van The Bear seizoen 2. In Nederland vanaf 19 juli te zien op Disney+.

Overig nieuws

 • Gisteren vond een ontmoeting plaats tussen Disney CEO Bob Iger en de Franse president Emmanuel Macron. Dit was tijdens de “Choose France” bijeenkomst ter bevordering van investeringen in Frankrijk.
 • Voor de vorige CEO is er minder goed nieuws te melden. Bob Chapek staat namelijk op een lijst van gedaagden van een rechtzaak. Op die lijst staan ook The Walt Disney Company, huidig CFO Christine McCarthy en voormalig Entertainment Chief Kareem Daniel. Ze worden beschuldigd van het misleiden van investeerders en het verbergen van de werkelijke kosten van het Disney+-platform.
 • Disney heeft de Pride Collection van dit jaar onthuld. WDW News Today kwam de collectie tegen bij Emporium in het Magic Kingdom, maar deze is ook via ShopDisney te koop zijn.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.