Avatar: The Way of Water door grens van 2 miljard dollar

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 24 januari 2023.

Nieuws uit de parken

 • In het Magic Kingdom in Florida is het werk begonnen aan de herthematisatie van Splash Mountain. Er staan inmiddels bouwschuttingen. En op de parkplattegrond en in de audio van de Walt Disney World Railroad wordt Tiana’s Bayou Adventure al aangekondigd.
 • Ondertussen proberen een aantal mensen potjes met Splash Mountain water te verkopen via eBay.
 • Cast Members hebben al een ritje gemaakt in TRON Lightcycle Run. In februari zal er nog meer getest worden met Cast Members zodat de attractie klaar is voor de opening op 4 april.
 • De Disney Skyliner in Walt Disney World is momenteel gesloten voor een jaarlijkse opknapbeurt. Het transportsysteem zal weer geopend zijn op 30 januari.
 • Er zijn meer details bekend over World of Color – ONE, de vernieuwde avondshow die op 27 januari in première gaat in Disneyland. Voor het eerst zijn er karakters, muziek en verhalen samen te zien van Walt Disney Animation Studios, Pixar, de Avengers en Star Wars.

Bioscoop en Disney+

 • Avatar: The Way of Water is qua opbrengst door de grens van 2 miljard dollar gegaan. Er zijn slechts vijf andere films die dat gelukt is. Daarvan zijn er drie geregisseerd door James Cameron (ook nog Titanic en de eerste Avatar). Een ander leuk feitje is dat actrice Zoe Saldaña in vier van die films te zien is (naast de Avatar films ook in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame als Gamora).
 • Slecht nieuws voor de live action versie van Pinocchio die direct op Disney+ verscheen. De film is namelijk zes keer genomineerd voor de Razzie Awards. Die worden uitgereikt aan de slechtste films van het jaar. Tom Hanks is bijvoorbeeld genomineerd in de categorie slechtste acteur.
 • De opnames van de Star Wars serie Skeleton Crew zijn afgerond. De stunt coördinator van de serie schreef dit als onderschrift bij een inmiddels alweer verwijderde video op Instagram.
 • Verschillende acteurs staan positief tegenover een terugkeer in het Star Wars universum. Het gaat om Alden Ehrenreich als Han Solo, Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi en Daisy Ridley als Rey Skywalker.
 • Doctor Who heeft voor het volgende seizoen twee actrices aan de cast toegevoegd. Het gaat om Anita Dobson (EastEnders) en Michelle Greenidge (Venom: Let There Be Carnage).
 • Vandaag worden de nominaties voor de Oscars bekendgemaakt. Dat gebeurt met een livestream op Disney+ die helaas alleen in de Verenigde Staten beschikbaar zal zijn.

Overig nieuws

 • De organisatie van Star Wars Celebration Europe heeft bekendgemaakt dat er later deze week opnieuw Single-Day tickets in de verkoop gaan. Ook zijn de eerste gasten aangekondigd. Dat zijn Anthony Daniels, Ashley Eckstein, Dee Bradley Baker, Giancarlo Esposito, Indira Varma, Matt Lanter en Vivien Lyra Blair.
 • Via het shopDisney Twitter account is het eerste item van de Disney100 The Eras collectie onthuld. Het gaat om een lamp in de vorm van de iconische watertoren die zich bevindt op het studioterrein in Burbank.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.