Attractieposter van Tiana’s Bayou Adventure onthuld

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 3 april 2024.

Nieuws uit de parken

 • Tijdens Earth Month (april) zal er in Disneyland Paris een nieuwe pre-show in première gaan. Het heet “ourHOME” en krijgt scenes en beelden gebaseerd op National Geographic Explorers, onder andere wildfotografen. De exacte datum van de start van deze pre-show is nog onbekend.
Bus met Zootopia thema in Walt Disney World. Foto: WDWNT.
 • Het gerucht gaat dat de Frontierland Shootin’ Arcade in het Magic Kingdom komende zomer permanent gaat sluiten. De verwachting is dat deze locatie een lounge wordt voor leden van de Disney Vacation Club.
 • Gisteren meldden we al dat er gezocht wordt naar de Sanderson Sisters voor een show tijdens Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party, maar nu gaat Disney ook op zoek naar de overige entertainment rollen voor de verschillende shows en parades.
 • Volgens de Los Angeles Times gaat Disneyland de komende jaren bij Autopia afstand doen van benzineauto’s en gaat het over op een milieuvriendelijker alternatief. Het is onduidelijk of dit volledig elektrische voertuigen gaan zijn of dat hybrides worden overwogen.
 • Ook in Shanghai wordt er uitgebreid stilgestaan bij Earth Month. Deze week worden de plannen van het resort naar buiten gebracht. Op 22 april vind er een speciaal evenement plaats, namelijk het “ourHOME” Nature Conservation Forum, waarin National Geographic Explorer Xi Zhinong komt vertellen over zijn werk als wildfotograaf.

Bioscoop en Disney+

 • Dafne Keen werd bij het grote publiek bekend als X23 in Logan en vanaf 5 juni is ze te zien in de Star Wars serie The Acolyte. De actrice sprak met Entertainment Weekly over haar personage Jecki Lon en de samenwerking met showrunner Leslye Headland. Ook zijn er nieuwe setfoto’s verschenen waarvan je er hieronder een ziet.
Foto: Lucasfilm/Entertainment Weekly
 • ABC heeft aangekondigd dat er na het huidige seizoen een eenentwintigste seizoen komt van Grey’s Anatomy. Ook de serie 9-1-1 met onder anderen Angela Bassett krijgt een nieuw seizoen. De serie was voorheen bij Fox te zien maar verhuisde voor het meest recente seizoen naar ABC.
 • Disney heeft een nieuwe teaser trailer en poster uitgebracht voor het volgende deel in de Descendants-franchise, genaamd Descendants: The Rise of Red. Vanaf 12 juli te streamen op Disney+.
 • De nieuwe Searchlight Pictures-film A Real Pain, aangekocht door de studio na de première op Sundance in februari, gaat in oktober in première in de Amerikaanse bioscopen. Hoogstwaarschijnlijk zal de film in Nederland en België pas aan het begin van 2025 in de bioscopen komen, maar misschien pikken de filmfestivals in de Benelux de film wel op. De film is gemaakt door Jesse Eisenberg (The Social Network), die samen met Kieran Culkin (Succession) ook de hoofdrol speelt.
 • Op Hulu komt binnenkort de nieuwe realityserie High Hopes over handelaren van marijuana in Los Angeles. De uitvoerend producent van de serie is Jimmy Kimmel. Op 20 april is de serie te streamen op Hulu.

Overig nieuws

 • Opnieuw heeft een grote aandeelhouder gekozen voor de bestuursleden die Disney naar voren heeft geschoven. Het gaat om T. Rowe Price die 0,64% van de aandelen in bezit heeft. Het staat daarmee in de top 20 van grootste aandeelhouders van The Walt Disney Company.
 • Na de toezegging van een aantal andere aandeelhouders kunnen bronnen binnen Disney al aan Reuters melden dat de board van Disney het gaat winnen van Trian. Helemaal zeker weten we het op dit moment nog niet.
 • Forbes heeft een lijst samengesteld van miljardairs. Er is ook een aparte lijst die alleen focust op de rijkste celebrities. Op nummer 1 staat Star Wars-bedenker George Lucas. Volgens Forbes heeft hij een netto waarde van 5,5 miljard dollar.
 • Dit weekend was in Anaheim het evenement Wondercon. De mooiste cosplay van het evenement werd op een rijtje gezet door Laughingplace: onder meer een viertal heren die als karakters uit Haunted Mansion gingen.
 • DK Publishing zal in januari een nieuwe visual guide uitbrengen, gekoppeld aan The Acolyte. Hoewel er nog geen officiële aankondiging is gedaan, staat het item op Edelweiss met een releasedatum van 7 januari 2025. Edelweiss is een digitaal catalogusplatform waar uitgevers gebruik van maken.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.