Auli’i Cravalho verwelkomt Moana-filmfranchise

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 26 februari 2024.

Nieuws uit de parken

  • Een nieuwe, gedetailleerde Legacy Lightsaber Box Set ter ere van het geliefde personage Asajj Ventress komt volgende maand naar Star Wars: Galaxy’s Edge en DisneyStore. De set bevat unieke kenmerken, geïnspireerd op Ventress’ dubbele lightsaber en wordt gepresenteerd in een houten doos, geïnspireerd op een scène uit de Clone Wars-serie. De set zal beschikbaar zijn vanaf 8 maart in Galaxy’s Edge en vanaf 11 maart op DisneyStore.com.
  • De beste high school-basketbal talenten zullen deze zomer te zien zijn op het Walt Disney World-resort, waar Disney en de AAU hun relatie uitbreiden. Het ESPN Wide World of Sports Complex zal alle AAU Boys’ Basketball World Championships in 2024 organiseren, waardoor spelers de kans krijgen om zich breder te laten zien aan fans, universiteitscoaches en scouts.
  • Tijdens de Princess Half Marathon in Walt Disney World afgelopen weekend maakte Isabela haar debuut in de Disney parken. Isabela, bekend als Señorita Perfecta, is een personage uit de animatiefilm Encanto en heeft de gave om prachtige bloemen en planten te creëren.
  • Ook de paviljoens worden klaargestoomd voor het International Flower & Garden Festival: de English Tea Garden en de Shakespeare Garden in het UK Pavilion is er bijvoorbeeld al helemaal klaar voor.
  • Dit jaar viert Disney’s Hollywood Studios zijn 35ste verjaardag en de originele Twilight Zone Tower of Terror zijn 30ste verjaardag. Stemacteur Mark Silverman keert terug als Rod Serling voor een viering van deze mijlpalen bij Stage 89, waar hij ook handtekeningen zal uitdelen en verhalen zal vertellen. Stage 89 is een meerdaags evenement ter ere van de voormalige Disney-MGM Studios en de Tower of Terror, met panels over de ontwikkeling van attracties zoals The Great Movie Ride en Star Tours.
  • Walt Disney World Resort en Starlight Children’s Foundation organiseerden een Disney Princess-party in het AdventHealth for Children in Orlando. Kinderen kregen speciale Starlight ziekenhuiskleding met Disney-prinsessendesigns. Disney’s inzet voor kinderziekenhuizen wereldwijd blijft groeien.
  • Het Disneyland Resort heeft details onthuld van het Disney Channel Nite-evenement, met onder andere foto-mogelijkheden met personages en entertainment zoals Descendants Musical Journey, DescenDance en Disney Channel Rocks.
  • Pixar Animation Studios toont hoe vergelijkbaar het nieuwe Pixar Place Hotel in Disneyland Resort is met het oorspronkelijke concept-art dat werd uitgebracht toen de transformatie van Disney’s Paradise Pier Hotel werd onthuld.
  • In Tokyo zal in het Disney Ambassador Hotel een nieuw takeaway ontbijtmenu worden geïntroduceerd. Gasten kunnen een menu bestellen op hun telefoon, deze ophalen bij het restaurant Empire Grill en vervolgens weer meenemen naar bijvoorbeeld hun kamer. Meer informatie volgt snel, vanaf 15 mei is het menu op te halen.

Bioscoop en Disney+

  • Auli’i Cravalho, bekend van Moana, verwelkomt het idee van een filmfranchise. Het vervolg, Moana 2, belooft een uitgebreid nieuw avontuur met bekende en nieuwe personages. Cravalho zal opnieuw de rol van Moana vertolken. De film wordt geregisseerd door Dave Derrick en verschijnt in november in de bioscoop. Eerder werd al bekend dat Cravalho niet de rol van Moana zal vertolken in de aangekondigde live action remake, die voorlopig een zomer 2025 releasedatum lijkt te gaan krijgen.
  • De soundtrack van de aankomende FX-serie Shōgun is nu beschikbaar op streamingplatforms. Gecomponeerd door Atticus Ross, Leopold Ross en Nick Chuba, bevat het nieuwe originele muziek. De serie debuteert morgen op Hulu en speelt zich af in het 17e-eeuwse Japan.
  • Disney+ heeft onderstaande video gedeeld waarin twee regisseurs praten over hoe hun Koreaanse achtergrond hun werk in animatie en live-action inspireert. Peter Sohn, regisseur van Pixar’s Elemental, en Park Inje, regisseur van Hulu’s Moving, delen hun ervaringen.
  • De nieuwe horrorserie Grotesquerie van Ryan Murphy komt deze herfst op FX, volgens Variety. Op het Instagram-account van Ryan Murphy Productions werd een teaser gedeeld met de namen van castleden en het logo van de show. Dit is Murphy’s tweede project en zijn eerste origineel voor FX sinds hij in juni 2023 een algemene deal met Disney sloot.
  • Verschillende nieuwe castleden zijn toegevoegd aan de aankomende Hulu-dramaserie van Dan Fogelman. De bekendste naam is Gerald McRaney, net als de al eerder aangekondige hoofdrolspeler van de nieuwe serie – de Oscargenomineerde acteur Sterling K. Brown – bekend van de serie This is Us.

Overig nieuws

  • Kent Melton, bekend van zijn werk bij Walt Disney Animation Studios tijdens de Renaissance van de jaren ’90, is op 68-jarige leeftijd overleden. Hij hielp bij de creatie van iconische personages in films als Aladdin, The Lion King en Mulan. Later werkte hij ook voor Pixar en Dreamworks. En helaas ook een ander overlijden: acteur Kenneth Mitchell, bekend van zijn rollen in Captain Marvel, is op 49-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van ALS. Hij werd oorspronkelijk gediagnosticeerd in 2020. Zijn familie deelde het nieuws op X en roemde zijn moedige strijd en levensvreugde.
  • Ontdek het officiële artbook van Marvel Studios Iron Man 2, nu beschikbaar in print. Achter elke geweldige Iron Man staat een toegewijde groep kunstenaars en in Iron Man 2: The Art of the Movie worden hun geheimen onthuld.
  • Disney heeft een nieuwe Motie voor Voorlopige Voorziening ingediend waarin ze stellen dat het eerste jaar van het Central Florida Tourism Oversight District is “geteisterd door chaos en onrust”. Disney’s zorgen betreffen onder meer een hoog personeelsverloop en problemen met het verkrijgen van openbare documenten.
  • Disney’s Hercules maakt zijn debuut in Hamburg met nieuwe sets, wat een hemels musicalavontuur vol emotie, geweldige muziek en indrukwekkende decors zal opleveren. Gemaakt door bekroonde artiesten, belooft het spektakel jong en oud te betoveren vanaf 10 maart 2024.
  • Nog meer musicalnieuws: Disney heeft besloten de Nederlandse vertaling van Erik van Muiswinkel voor de bekende hits uit de film Frozen af te wijzen. De originele vertaling van de liedjes “Let it go” en “Love is an open door” uit de film (2013) blijft behouden in de musical, andere liedjes worden wel door Van Muiswinkel vertaald. Hoewel teleurgesteld, begrijpt hij de beslissing.
  • Marvel heeft haar eerste “Retailtainment” winkel geopend in Brazilië in samenwerking met speelgoedwinkel Dreamstore. De 4.000 vierkante meter grote winkel biedt een unieke ervaring met meer dan 500 Marvel-producten en met al meer dan 80.000 bezoekers wordt uitbreiding naar andere steden besproken.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.