Animatieserie Young Jedi Adventures keert op 14 augustus terug met seizoen 2

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 12 juni 2024.

Nieuws uit de parken

 • Bij Walt Disney World Resort is een nieuwe bus met een The Princess and the Frog thema gepresenteerd, ter ere van Tiana’s Bayou Adventure in Magic Kingdom. De bus toont personages uit de film en biedt betere toegankelijkheid.
 • De Virtuele Wachtrij voor Tiana’s Bayou Adventure is toegevoegd aan de My Disney Experience app en wordt actief op 13 juni om 7 uur voor Jaarpashouders met een Magic Kingdom parkreservering. Previews beginnen op dezelfde datum.
 • Disney heeft een nieuwe blik gegeven op alle merchandise die naar het Magic Kingdom van Walt Disney World komt voor het openingsseizoen van Tiana’s Bayou Adventure. De collectie, geïnspireerd door “Community,” “Music,” “Food,” en “Firefly Magic,” bevat diverse items zoals kleding, keukengerei, speelgoed en lekkernijen.
 • Tortuga Tavern in het Magic Kingdom is gesloten sinds vrijdag 7 juni, zonder heropeningsdatum. Het restaurant biedt quickservice en bevindt zich tegenover Pirates of the Caribbean in Adventureland. Disney kondigde een nieuwe Pirates of the Caribbean-taverne aan tijdens Destination D23 vorig jaar. De nieuwe lounge zal het verhaal van de attractie uitbreiden, maar details over locatie en openingsdatum zijn nog niet bekend.
 • Vandaag zal Disney vuurwerk gaan testen in de vroege ochtenduren in het Magic Kingdom, waarschijnlijk ter voorbereiding op Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party. De aankondiging werd gedaan op de Walt Disney World Cast and Community Facebook-pagina.
 • Een gratis tip van ons als Daily Disney Roundup crew: vul nooit je waterfles met water uit een attractie. Een gast in Magic Kingdom werd gezien terwijl hij zijn fles vulde met een waterfunctie in de wachtrij van de Seven Dwarfs Mine Train. TikTok-gebruiker @jaimeleeogle deelde de video en vroeg zich af of dit een drinkwatervoorziening was. De waterfuncties zijn bedoeld om mee te spelen, niet om te drinken.
@jaimeleeogle

This surely can’t be a bottle refill station in the 7 dwarfs mine train queue ?!? Son saw this and sent this to me. He saw a kid drink from the feature too. Someone correct me if I’m wrong, but isn’t it just an interactive water feature to play in not to drink though? Hope that water isn’t recycled and/or they have a good immune system. I dont wish tummy troubles on anyone. 🙈 #wdw #waltdisneyworld #magickingdom #waterbottle #sevendwarfsminetrain #isthiswatersanitary #tantordisney #fyp #disney #disneyparks #areyousurethiswaterissanitary

♬ original sound – no name
 • Ter ere van het 30-jarig jubileum van The Lion King voegt Disney MagicBand+ interacties toe aan Festival of the Lion King in Disney’s Animal Kingdom. Van 10 juni tot 6 september kunnen gasten met een MagicBand+ genieten van dansende lichten en haptische vibraties tijdens het optreden. De speciale MagicBand+ is nog niet in de parken beschikbaar.
 • Als je deze week naar Disney World gaat, wees dan voorbereid op zware regenval en onweersbuien. Een laagdruksysteem in de Golf van Mexico zal dagelijks regen brengen en kan zich ontwikkelen wanneer het naar het noordoosten trekt. Sommige delen van Florida kunnen tot zeven centimeter regen verwachten.
 • De 2024 Department of Defense Warrior Games, gehost door U.S. Army Training and Doctrine Command, begint volgende week in ESPN Wide World of Sports in Walt Disney World. Meer dan 200 gewonde, zieke of geblesseerde krijgers zullen van 21 tot 30 juni deelnemen aan 11 adaptieve sporten, zoals boogschieten en rolstoelbasketbal. Dit evenement viert de veerkracht en toewijding van militairen en veteranen en promoot hun herstel via sport.
 • In de avonden na optredens van ¡Celebración Encanto! bij EPCOT’s CommuniCore Plaza, treedt de live band La Calle op. De groep, geïnspireerd door straatbands, bestaat uit drie muzikanten, een zanger en een danser die gasten aanmoedigt om te dansen.
 • Gisteren werd al benoemd dat de jarenlange herinrichting van EPCOT nu officieel voltooid is met de opening van CommuniCore Hall en Plaza op 10 juni jl. In dit artikel van WDW News Today leer je alles over het omstreden project, waarvan sommige deelprojecten werden afgerond en andere werden aangekondigd maar nooit uitgevoerd.
 • Vanaf 29 juni zal er hoogstwaarschijnlijk minder entertainment zijn in Disney’s California Adventure. Volgens de dagelijkse listings zijn er in juli geen shows meer in Avengers Campus. Ook stopt het park met de The Green Army Patrol show op Pixar Pier en Five & Dime op Buena Vista Street.
 • DLP Report maakte dinsdag weer een vlucht over de verschillende werkplaatsen binnen Disneyland Paris Resort. Zo nemen ze een uitgebreid kijkje boven World of Frozen en de andere gebieden in Walt Disney Studios Park, kijken we ook in Disney Village en zien we dat de vuurtoren bij Newport Bay Club ook wordt aangepakt.

Bioscoop en Disney+

 • Disney heeft aangekondigd dat de animatieserie Young Jedi Adventures op 14 augustus terugkeert voor een tweede seizoen. Het eerste seizoen bestond uit 25 afleveringen en trok veel jonge fans. Meer details over het tweede seizoen zijn nog onbekend.
 • Hasbro brengt nieuwe Star Wars Disney+ actiefiguren uit ter ere van de release van The Acolyte en Ahsoka. Om deze release te vieren heeft de cast van The Acolyte onderstaande video gemaakt waarin ieder zijn/haar eigen actiefiguur opent.
 • Pete Docter, Pixar’s Chief Creative Officer, benadrukt het belang van een goed box-office resultaat voor Inside Out 2 na een reeks commerciële tegenvallers voor Pixar. Ondanks het succes van eerdere films heeft Pixar moeite gehad om originele ideeën te vinden die breed resoneren. Inside Out 2, dat puberteit behandelt, wordt cruciaal geacht voor Pixar’s toekomst en het herstel van bioscoopbezoek.
 • Overigens komt Docter ook nog terug op uitspraken die eerder over de studio zijn gedaan. Zo benadrukt hij dat een live-action remake van een Pixar film er absoluut niet komt: “het stoort me een beetje. Die verhalen zijn uniek en origineel. Ik ga ze niet hermaken, dat is niet interessant.” Marvels Force, de podcast van DDR-redacteur Niels, staat deze week uitgebreid stil bij de nieuwe koers van Pixar.
 • De productie van de nieuwe film van 20th Century Studios, geïnspireerd door het verhaal van Whitney Wolfe Herd, oprichter en CEO van de dating app Bumble, is begonnen. Lily James speelt de hoofdrol en de film zal in 2025 op Hulu in de VS en op Disney+ in andere gebieden verschijnen. Whitney Wolfe Herd richtte Bumble op nadat ze Tinder had verlaten, waardoor ze op 31-jarige leeftijd een van de jongste selfmade miljardairs werd. Hoewel de plotdetails nog onbekend zijn, is de film geïnspireerd door het leven van Wolfe Herd. Lily James deelde enkele foto’s van de productie op haar Instagram-account.

Overig nieuws

 • Voormalig Walt Disney Imagineer Ann Morrow Johnson is bij architectuur- en designbedrijf Gensler aangesteld als design director en global entertainment leader. Johnson, eerder hoofd creatieve ontwikkeling bij Walt Disney Imagineering en executive producer en creative director van het voormalige Star Wars Galactic Starcruiser Hotel, voegt zich bij Bob Weis, voormalig president van Walt Disney Imagineering, die nu Gensler’s entertainment leader is.
 • Marvel’s Spider-Man 2 krijgt op 18 juni een gratis update met acht nieuwe pakken, waaronder vier unieke ontwerpen van KidSuper en gastontwerpers. Ook komen er vier favoriete pakken uit eerdere games terug. De update brengt stabiliteitsverbeteringen en aanpassingen op basis van community-feedback, zoals wisselen tussen Symbiote en Spider Arms vaardigheden.
 • Marvel Comics viert 50 jaar Deathlok met een knallend jubileumspecial in september. Een indrukwekkend team, inclusief Christopher Priest en Justina Ireland, brengt het verhaal van deze iconische cyborg tot leven.
Bron: Laughing Place

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.