Adam Driver niet langer meer te zien als Kylo Ren

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 29 december 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland Parijs is tot en met 31 december uitverkocht. Dit betekent dat het niet meer mogelijk is om tickets te kopen en parkreserveringen te maken. Dit was niet het enige park wat uitverkocht raakte, ook de Genie+ in Walt Disney World is in twee parken voor het eerst uitverkocht, onder andere in het Animal Kingdom.
 • Twee Disneyland-medewerkers raakten gewond bij een nachtelijke chemische lekkage die ademhalingsproblemen veroorzaakte. Eén van hen werd ter plaatse behandeld, de andere naar het UCI Medical Center gebracht. Het incident is opgeruimd door het Anaheim Fire & Rescue Hazardous Material-team.
 • Shanghai Disney Resort en eHi Car Services hebben een meerjarige samenwerking aangekondigd, waarbij eHi Car Services de officiële autoverhuursponsor wordt van Shanghai Disney Resort. De samenwerking omvat shuttle-services, speciale kortingen en een VIP-ervaring tijdens de Mickey’s Storybook Express-parade.
 • Disney’s Hollywood Studios bouwt mogelijk een “Grand Avenue Coke Kiosk. Een vergunning voor installatie van reclameborden suggereert de betrokkenheid van het bedrijf Kentavo die al meerdere uitingen heeft mogen plaatsen in Walt Disney World.
 • Disney’s Animal Kingdom viert haar 25-jarig jubileum met een speciaal project: een tijdcapsule gevuld met herinneringen, te openen in 2048 tijdens het 50-jarig jubileum.

Bioscoop en Disney+

 • Adam Driver bevestigt tijdens een interview met de Smartless-podcast dat hij niet langer de rol van Kylo Ren in Star Wars zal spelen. Hij geeft aan dat Lucasfilm nieuwe dingen gaat doen, maar niet met hem. Voor hem is het klaar omdat het voor het personage ook klaar was. Driver bespreekt ook zijn aarzeling om de rol te accepteren voordat regisseur J.J. Abrams hem het hele project uitlegde. Luister hieronder naar een fragment van deze podcast:
 • Op 31 december tijdens Dick Clark’s New Year Rockin’ Eve op ABC, is er een “Disney-verrassing” aangekondigd en een voorproefje van Walt Disney World in 2024.
 • In onderstaande video delen de regisseurs van Once Upon A Studio, Dan Abraham en Trent Correy, hoe meer dan 40 stemacteurs terugkeerden voor het 100-jarig jubileum. Ze onthullen ook een jaloersmakende app-groep tussen stemacteurs achter Ariel, Belle en Beast.

Overig nieuws

 • Disney sleept het Central Florida Tourism Oversight District voor de rechter wegens schending van wetten door het achterhouden van ontdekkingsmateriaal. Disney eist nu deze ontdekkingsdocumenten in de originele zaak waarin Florida’s gouverneur Ron DeSantis’ toezichtsgebied Disney aanklaagt.
 • De football-teams uit Michigan en Alabama bezochten het Disneyland Resort als onderdeel van de festiviteiten voor de 2024 Rose Bowl-wedstrijd. De teams genoten van attracties en een mediagesprek, voorafgaand aan het historische duel op 1 januari 2024.
 • Het culinaire team van Tolopino’s Terrace – Flavors of the Riviera heeft een heerlijke versie van Apple Tart Tatin gemaakt. Disney Parks Blog deelde het recept zodat je deze lekkernij thuis kunt maken.
 • Disney herstelt het vertrouwen bij aandeelhouders met het herinvoeren van cashdividenden na de schade van de pandemie. Echter, een analist suggereert dat dit niet de beste zet is, gezien de lage bedrijfsprestaties en stelt alternatieve methoden voor vertrouwensopbouw voor.
 • Steam heeft de beste games van 2023 onthuld door middel van zeven categorieën, waaronder Top Sellers, New Releases en Most Played. Disney Dreamlight Valley, Marvel Snap en Star Wars Jedi: Survivor behaalden Platinum in zes van de zeven categorieën.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Wij wensen jou een goede jaarwisseling en tot dinsdag 2 januari voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.