Achter de schermen bij Disney D-Light

In juli en augusten elke vrijdag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 28 juli 2023.

Nieuws uit de parken

 • Op TikTok heeft Disney Parks een video gedeeld over Disney D-Light in Disneyland Parijs. Het is een korte behind the scenes video waarin ook Ben Spalding, producer van de show, aan het woord komt.
 • De volledige plannen voor de herthematisering van Studio 1 zijn bekendgemaakt door OutsidEars. Onder andere Restaurant en Coulisse krijgt een update waarna de bezoeker zich op een filmpremière garden party bevindt. De ingang van Studio 1 krijgt een nieuwe voorkant en wordt omgetoverd naar een bioscoop en de façades van de winkels in Studio 1 zullen blijven maar worden wel geüpdatet om de match te krijgen met de filmpremière garden party.
 • Neem een eerste blik in het vernieuwde Casa de Coco – Restaurante de Familia in Disneyland Parijs. Dit restaurant zal morgen openen voor de bezoekers.
 • Disneyland Parijs heeft al meer dan 30 jaar een samenwerking met Secours Populaire Français, een non-profitorganisatie die zich inzet voor de bestrijding van armoede en discriminatie in het openbare leven in Frankrijk. Onlangs hebben 500 jongeren en hun families een betoverende dag beleefd. Onder begeleiding van vrijwilligers van Secours Populaire Français en Disney VoluntEARS, konden ze de iconische attracties, bekende personages en nieuwe shows ontdekken.
 • Het Disneyland Resort heeft de beslissing gemaakt om Fantasmic voorlopig niet te laten spelen. Tot aan het voorjaar van 2024 zal deze show niet te zien zijn en bij terugkomst zal er een nieuw episch gevecht zijn tussen Mickey en Malificent, waarbij Malificent voorlopig niet in de vorm van de draak zal terugkeren.
 • Sinds afgelopen woensdag is in Disneyland een bijzondere popcorn bucket te koop. Het gaat om de Disneyland Railroad met Mickey als machinist. De popcorn bucket is in gelimiteerde oplage verkrijgbaar.
 • Disneyland heeft een schikking getroffen met de Magic Key houders die een rechtszaak hadden aangepannen. Zij vonden dat Disney haar meest loyale fans had misleid met het reserveringssysteem.
 • EPCOT Food & Wine Festival nieuws: De nieuwe merchandise voor dit evenement is nu te bewonderen, de officiële map en het menu met alle prijzen zijn bekend en Walt Disney World heeft laten weten dat de Muppets alleen via video zullen verschijnen in het Brew-Wing Lab.
 • Het Central Florida Tourism Oversight District Board heeft de voorgestelde verlagingen van de onroerendgoedbelasting voor de belanghebbenden in het district, waaronder Walt Disney World, goedgekeurd.
 • Afgelopen week merkte imagineer Tom Morris op dat er een onverwachte bezoeker was in de Carousel of Progress. Of het Chip of Dale was is helaas niet bekend.
 • De eerste voorbereidingen voor Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party in het Magic Kingdom zijn begonnen. Er is al verlichting te vinden hiervoor in o.a. Frontierland. Ook alle food & drinks die te verkrijgen zijn tijdens de Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party zijn bekend.
 • Walt Disney World heeft het vernieuwde Trail’s End Restaurant en Crockett’s Tavern in Fort Wilderness Resort & Campground heropend. Sinds afgelopen donderdag kunnen bezoekers daar weer terecht.
 • Smellephants on Parade komt naar het Magic Kingdom. Dit interactieve “search and sniff” avontuur in Storybook Circus is een samenwerking van Walt Disney World en Scentsy.
 • Disney heeft nieuwe Cast Member kostuums voor Journey of Water en The Seas with Nemo & Friends onthuld. Cast Members bij Journey of Water zullen hun mouwen een stukje oprollen waardoor een patroon van op Moana gebaseerde golfjes zichtbaar wordt.
 • Volgens een castingoproep van Disney Live Entertainment is Walt Disney World op zoek naar performers voor de rol van Asha, de hoofdpersoon uit de eerstvolgende Walt Disney Animation Studios film Wish.
 • Tokyo Disney Resort introduceert voor haar 40ste verjaardag de Anniversary Priority Pass, de vervanging voor de FastPass service. Tokyo Disney Resort is hiermee dus het enige Disney park in de wereld die een gratis FastPass weer introduceert nadat de parken wereldwijd dit hadden beëindigd dankzij de COVID-19 pandemie.
 • In oktober verschijnt het Dream Makers standbeeld in het Fantasyland van Hong Kong Disneyland. Het resort heeft een time lapse video gedeeld waarin te zien is hoe het beeld tot stand is gekomen.

Bioscoop en Disney+

 • De staking van schrijvers en acteurs in Hollywood gaat mogelijk voor aanpassingen zorgen in het releaseschema van Disney. Volgens Bloomberg denkt Disney er over na om films als Wish, Poor Things en Next Goal Wins uit te stellen. Nu de acteurs staken zijn zij niet beschikbaar voor promotie.
 • Tijdens Disney Investor Day in 2020 werd door Lucasfilm de serie Lando aangekondigd. Sindsdien hebben we er niet veel meer over gehoord. Tot nu. Variety meldt namelijk dat Donald Glover (speelde Lando in Solo: A Star Wars Story) en zijn broer Stephen de serie gaan schrijven. Justin Simien (regisseur van Haunted Mansion) is niet langer bij het project betrokken.
 • Disney heeft drie character posters onthuld van de Disney+ serie Percy Jackson and the Olympians. Het gaat om de drie hoofdpersonages Percy Jackson, Annabeth Chase en Grover Underwood. Een releasedatum is nog niet bekend.
 • Er is wel een releasedatum bekend voor het tweede seizoen van Welcome to Wrexham, de docuserie over voetbalclub Wrexham die in handen is van Hollywood sterren Rob McElhenney en Ryan Reynolds. Vanaf 13 september zijn nieuwe afleveringen te streamen op Disney+.
 • Op 9 augustus verschijnt het vierde en laatste seizoen van High School Musical: The Musical: The Series op Disney+. Deze week verscheen een sneak peek van de eerste aflevering.
 • Tijdens de San Diego Comic-Con konden de bezoekers een idee krijgen over wat er te wachten staat in seizoen 2 van de Disney+ Marvel serie Loki. In de Marvel booth waren namelijk al kostuums te zien uit dit tweede seizoen.
 • Er is een nieuwe trailer verschenen van seizoen 3 van Only Murders in the Building. Deze Disney+ serie zal vanaf 8 augustus te zien zijn.

Overig nieuws

 • Tijdens San Diego Comic-Con hebben Ubisoft en Lucasfilm Games meer details onthuld van de game Star Wars: Outlaws die volgend jaar uitkomt. In een behind the scenes featurette vertellen de makers onder andere meer over de locaties in de game. Bijvoorbeeld het bekende Tatooine, maar ook het nieuwe Toshara dat gebaseerd is op de savannes in Tanzania. StarWars.com heeft ook creative director Julian Gerighty geïnterviewd.
 • Er was meer Star Wars nieuws tijdens San Diego Comic-Con. Speelgoedfabrikant Hasbro maakte hun nieuwe HasLab project bekend (het doel van 8000 backers is inmiddels bereikt) en tijdens het Lucasfilm Publishing panel zijn covers onthuld van nieuwe High Republic boeken en comics.
 • The Walt Disney Company zou volgens een rapport van het CNBC samenwerkingen willen aangaan met sportcompetities als strategisch partner voor ESPN. Het zou hierbij dan gaan om de Major League Baseball, National Football League en de National Basketball Association competitie.
 • Tijdens een rally van de stakende acteursvakbond SAG-AFTRA heeft acteur Bryan Cranston zijn woorden direct gericht aan Disney CEO Bob Iger.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot volgende week vrijdag voor een nieuwe zomereditie van de Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.