A Whole New Toontown

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 16 november 2021.

Nieuws uit de parken

  • Groot nieuws vanuit Disneyland: gisteren kondigde Josh D’Amaro, hoofd van Disney Parks, Experiences and Products een grote renovatie van Mickey’s Toontown in Disneyland aan. Het gebied zal in maart 2022 sluiten, om in 2023 weer open te gaan. We wisten al dat Mickey and Minnie’s Runaway Railway wordt toegevoegd aan het bestaande gebied, maar uit de concept art blijkt dat er ook in de rest van het gebied vernieuwingen komen. Zo zal er een nieuwe speelplaats, CenTOONial Park geheten, naast de ingang verrijzen. De grote vraag is wat deze vernieuwingen betekenen voor Roger Rabbit’s Car Toon Spin, aangezien deze darkride op de concept art niet ingetekend lijkt te zijn. Insiders zijn te weten gekomen dat we hier binnenkort meer over horen. Wellicht dat er op de D23 bijeenkomst van aanstaand weekend al meer duidelijk gaat worden.
CenTOONial Park. Source: Disney Parks Blog
  • In Tokyo Disneyland gaat het al een tijdje lekker verticaal. Zo wordt er gewerkt aan het nieuwe hotel van DisneySea, de façade van de nieuwe attractie Neverland Adventure en het themagebied rond Peter Pan in het nieuw te bouwen Fantasy Springs-gebied.
  • En nog een kleine update vanuit EPCOT: de eerste panelen aan de voorkant van Cosmic Rewind zijn onder het blauwe plastic vandaan gekomen. We zagen heel kort wat beelden van de langverwachte toevoeging voorbij komen bij de presentatie van Josh D’Amaro, hopelijk horen we aankomend weekend meer tijdens Destination D!

Bioscoop en Disney+

  • Ook in het tweede weekend in de bioscoop domineert Eternals aan de Amerikaanse bioscoopkassa’s. Met 27,5 miljoen euro is de film nu over de 100 miljoen euro opbrengst heen. Wereldwijd heeft de film zelfs haar productiekosten er uit gehaald, maar van winst is voorlopig nog geen sprake.
  • Volgende week gaat Encanto in de bioscoop draaien. De film van Walt Disney Animation Studios is goed ontvangen door de pers. Met 25 recensies heeft de film een Rotten Tomatoes score van 92%. Uiteraard kan dit percentage nog veranderen naarmate er meer recensies verschijnen.
  • Spider-Man: No Way Home heeft een nieuwe poster. Ook is een nieuwe trailer aangekondigd die we uiteraard zullen delen in de Daily Disney Roundup zodra deze beschikbaar is.
  • Sylvester Stallone heeft via een inmiddels weer verwijderd Instagram bericht bekend gemaakt dat hij terugkeert in Guardians of the Galaxy Vol. 3. Hij speelt de ravager Stakar Ogord.

Overig nieuws

  • Fortnite en Disney zetten hun samenwerking ook in december voort. Voor de grote release The Book of Boba Fett wordt in ieder geval Boba Fett en misschien ook Fennec Shand toegevoegd aan de game. Dit gebeurt op 24 december, vijf dagen voor de release van de serie. Een klein ander Disney lijntje: je kunt vanaf nu ook met Ripley en de Xenomorph uit Alien spelen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.