Au revoir Animagique

Zondag 31 januari is voor het laatst de show Animagique opgevoerd in het Walt Disney Studios Park. De show met blacklight effecten was er sinds de openingsdag, nu bijna 14 jaar geleden. Animagique wordt later dit jaar vervangen door de nieuwe show Mickey and the Magician.

Sinds de openingsdag op 16 maart 2002 is Animagique een slordige 28.000 keer opgevoerd voor een theater met zo’n 1100 bezoekers. Dat betekent dat zo’n 17 miljoen mensen getuige zijn geweest van Donald’s reis door de archieven van de Disney animatiestudio’s. Animagique was een van de 9 openingsattracties van het Walt Disney Studios Park en tot de dag van vandaag uniek geweest voor het Parijse park — nergens ter wereld is de show gedupliceerd.

Ook opvolger Mickey and the Magician is uniek voor Parijs. Behalve dit vrijgegeven stuk concept art is er weinig bekend over de nieuwe show, alhoewel het gerucht gaat dat de ‘Talking Mickey’ – het karakter met onder andere bewegende mond – er in mee zal spelen.

w765.be47a_r21-9_a5c6018fb864d4ba451414d62e45705f.png

De nieuwe show is onderdeel van de reeks nieuwigheden die Disneyland Parijs aanbiedt voor de 25e verjaardag in 2017. Ook de Studios Tram Tour, Star Tours, Big Thunder Mountain en Pirates of the Caribbean krijgen nieuwe elementen en veel attracties worden van top tot teen opgeknapt.

Voor de laatste show werd dit filmpje vertoond, helaas alleen in het Frans terug te vinden op Youtube.

De laatste voorstelling van Animagique is integraal gefilmd en op Youtube gezet. Je ziet de acteurs voor de laatste show hun beste beentje voor zetten en alles wordt afgesloten met confetti en een laatste buiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.