Al het Marvel Studios nieuws van Comic-Con

Dit weekend vond in San Diego weer de jaarlijkse comics conferentie Comic-Con plaats. Zoals ieder jaar grijpt Marvel dit evenement aan om enkele grote aankondigingen te doen; de laatste jaren met name rond alle film- en televisieprojecten van het merk. Een overzicht van de nieuwste trailers vind je hier.

Marvel’s Doctor Strange

In Marvel’s ‘Doctor Strange’ volgen we het verhaal van de wereldberoemde neurochirurg Dr. Stephen Strange. Zijn leven verandert drastisch na een verschrikkelijk auto-ongeluk dat het einde van zijn carrière betekent. Wanneer de traditionele medische wetenschap hem in de steek laat, gaat hij noodgedwongen op zoek naar genezing en hoop, in de mysterieuze enclave van Kamar-Taj. Hier ontdekt hij de geheimen van een verborgen wereld vol mystiek en verschillende dimensies. Strange staat voor de keuze; terugkeren naar zijn bestaan vol welvaart en aanzien, of alles achter zich te laten en de wereld verdedigen tegen duistere krachten uit andere dimensies als machtigste magiër. Ga mee met Strange op een gevaarlijke, mysterieuze en geestverruimende reis!

De film is geregisseerd door Scott Derrickson met Kevin Feige als producent. In de hoofdrol zien we Benedict Cumberbatch als Doctor Strange. Andere rollen worden vertolkt door filmsterren Mads Mikkelson, Rachel McAdams, Tilda Swinton, Scott Adkins, Benjamin Bratt, Michael Stuhlbarg, Chiwetel Ejiofor en Benedict Wong.

Marvel’s Doctor Strange is vanaf 27 oktober 2016 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Netflix Original Series

In april 2015 maakten we via de streamingdienst Netflix voor het eerst kennis met een nieuwe generatie Marvel-series. Vanaf die datum waren alle 13 afleveringen van het eerste seizoen van Marvel’s Daredevil te zien. Een enorm lucratieve deal tussen de streamingdienst en Disney; de grote verhaallijnen van de Marvel Cinematic Universe dienen als achtergrond voor de Netflix miniseries waarbij we inzoomen op enkele minder bekende helden uit de stal van Marvel. Na Daredevil volgde al snel Jessica Jones en een tweede seizoen van Daredevil; inmiddels tellen we ongeduldig af tot 30 september 2016 wanneer het eerste seizoen van Luke Cage te zien zal zijn en begin volgend jaar kunnen we kijken naar de vierde, en voorlopig laatste, miniserie met ditmaal Iron Fist in de hoofdrol.

Maar daarmee is het nog niet afgelopen; volgend jaar zomer kunnen we namelijk kijken naar The Defenders – een miniserie waarbij de vier bovengenoemde titelpersonages samenkomen om de strijd tegen het kwaad in Hell’s Kitchen aan te gaan. Marvel heeft voor het eerst op Comic-Con trailers vrijgegeven voor alle series.

Netflix/Marvel

Luke Cage – seizoen 1 – vanaf 30 september

Iron Fist – seizoen 1

Daredevil – seizoen 3

The Defenders – Netflix Original mini-series

Spider-Man, Captain Marvel en meer…

Naast bovenstaande trailers en teasers zijn er ook wat dingen bekendgemaakt over de nieuwe reboot van Spider-Man, nieuwe logo’s voor Thor: Ragnarok, Guardians of the Galaxy Vol. 2 en Black Panther en een compleet nieuwe Marvel superheld: Captain Marvel.

Vanaf volgend jaar zien we Tom Holland weer in de huid kruipen van titelheld Spider-Man in Spider-Man: Homecoming – de eerste Spider-Man film binnen de Marvel Cinematic Universe. Tijdens Comic-Con is bekendgemaakt welke villain de jonge Peter Parker tegenover zich ziet staan: the Vulture.

Oscarwinnares Brie Larson zal de rol van Carol Danvers a.k.a. Captain Marvel op haar nemen in de gelijknamige film die in 2019 in de bioscopen zal draaien.

En als laatste hebben de films Thor: Ragnarok, Guardians of the Galaxy Vol. 2 en Black Panther een nieuw, definitief logo gepresenteerd gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.