In aflevering 419 van D-Tales praten Ralf en Jorn je bij over al het Disney nieuws van de afgelopen week.
Wil je kans maken op het Foxx Nolte ‘Scoundrels, Villains, & Knaves: Disneyland, Pirates of the Caribbean, and Popular Culture‘ boek? Laat ons weten (via prijsvraag@d-log.nl) wat jouw favoriete Pirates of the Caribbean scene is uit de parken en waarom!
D-Tales steunen? Wordt Donalteur! https://petjeaf.com/d-tales
00:00 Introductie en podcastopzet ποΈ
00:51 Nieuwe Donalteurs π
01:32 Hoogtepunten uit het Disney-nieuws π°
03:06 Luisteraarsvragen beantwoorden π¬
03:34 Beoordelingen van Disney-resorts π¨
17:08 Dineren in Disneyland Paris π½οΈ
20:51 Aankomende evenementen en aankondigingen π
21:28 70-jarig jubileum Disneyland en Magic Band-functies π
25:16 Sesamstraat verhuist naar Netflix πΊ
28:14 Phineas en Ferb keren terug in de parken π’
30:42 Slimme prullenbakken in Epcot ποΈ
32:35 Aankondiging D-tales Podcast Live Show π€
34:33 Pirates of the Caribbean-boek weg te geven π
37:24 Disney en Formule 1 werken samen ποΈ
40:28 Eredoctoraat voor Bob Iger π
42:35 Filmnieuws van Disney Plus π¬
53:10 Nieuwe Spider-Man-achtbaan in Shanghai Disneyland π·οΈ
01:07:46 Updates van Walt Disney Studios Paris π₯
01:16:57 Afsluiting en toekomstige afleveringen π
Verslag van Michel Mulders over zijn bezoek aan het nieuwste restaurant in in Disneyland Paris
Beste D-Tales toppers,
Afgelopen week was ik samen met mijn moeder een paar dagen naar Parijs. Aangezien het net moederdag was geweest, besloot ik mijn moeder te verrassen met een diner in het gloednieuwe Disney Hotel restaurant: La Foret Secrete par Jean Imbert. Mijn bevindingen hier wil ik graag met jullie delen.
Onze reservering stond voor donderdagavond 19:00 uur. Rond kwart voor zeven gingen we het Disney Hotel binnen. We waren er nog nooit binnen geweest, dus de eerste indruk was al direct overweldigend: wat een prachtig hotel is dit! Heel groot, heel chique en overal vriendelijke castmembers. Na een paar fotoβs te hebben gemaakt pakten we de lift richting de tweede verdieping. Hier zijn onder andere shops, restaurants en een heuse spa te vinden. Wij gingen echter op zoek naar de lift die ons verder bracht richting de Castle Club te gaan, waar het nieuwe restaurant te vinden is. Deze lift is niet zomaar te bedienen: je moet een klaarstaande, ouderwetse telefoon oppakken en dan wordt ervoor gezorgd dat de lift opengaat. Heel bijzonder!
Na aankomst op de derde verdieping werden we welkom geheten en gevraagd naar onze reservering. Toen dit allemaal klopte, mochten we plaats nemen op heerlijke stoelen totdat we zouden worden opgehaald. Al snel was dit het geval, waarna we naar een tweede (ontvangst)kamer gingen om onze spullen en jassen op te bergen. Je voelde de spanning hier echt al een beetje opkomen: wat staat ons te wachten en hoe βspeciaalβ voelen we ons nu al.
Nadat de jassen en tassen waren opgeborgen, ging de grote deur richting de restaurantzaal open. Wauw, hoe indrukwekkend was dit! De restaurantmedewerkers stonden klaar om ons welkom te heten en we werden naar onze prachtig gedekte tafel gebracht. Het restaurant is ontworpen in een bosthema en dit was niets teveel gezegd: wat een prachtige kleuren, prachtige accessoires en prachtig uitzicht op het kasteelpark met het beroemde kasteel op de achtergrond. Als dit geen speciale omgeving voor een diner is, dan weet ik het ook niet meer!
Op de tafels stonden grote, groene borden met daarop het menu. Niet zoals gebruikelijk een kaart met de gerechten erop, maar een heus boek waar het (beknopte) verhaal van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen in te lezen was (in het Engels). Het was een sfeervol begin van de avond, om je direct onder te dompelen in het verhaal van het restaurant. In het midden van dit boek bevond zich dan de menukaart. We konden kiezen uit twee verschillende menuβs: een driegangenmenu waarbij je telkens kunt kiezen uit drie verschillende gerechten, of een vijfgangenmenu waarbij je geen keuzes hebt. Wij kozen voor het driegangenmenu. Welke gerechten voorbijkwamen vertel ik later, maar we kozen allebei voor verschillende gerechten om zoveel mogelijk creaties voorbij te zien komen.
Een heuse sommelier kwam vragen of we een glaasje champagne wilden hebben: daar zegden we geen nee tegen! We konden kiezen uit drie verschillende soorten, maar degene die wij kozen smaakte echt top. We voelden ons echt een koningin en een prins in deze prachtige ambiance. De tip vooraf was dat je nette kleding aan moest trekken en dat hadden we dan ook gedaan. Daar hadden we zeker geen spijt van, want hem kwam de hele sfeer van de avond alleen maar te goede.
Het eten dan: voordat we konden beginnen aan ons driegangenmenu, kregen we een brioche broodje aangeboden. Dit broodje lag op een bord, met daarboven een heleboel gekleurde stippen als ballonnen. Helemaal in de stijl van de film βUpβ. Elke kleur had weer een andere smaak, van beetroot tot lemon. Al direct werden onze smaakpapillen gestreeld, want de smaken klopten allemaal en waren zo divers. Samen met dit heerlijke broodje was het een heerlijk begin van ons diner. Vervolgens kregen we nog een ander broodje aangeboden: je kon kiezen tussen een wit (stok)broodje of een donder (stok)broodje. Daarbij kregen we dan kruidenboter, gemaakt door een van de beste botermakers van Frankrijk. Klein detail: boven op de boter was een afbeelding gedrukt van de Mickey klok die aan de voorkant van het hotel prijst. Zo leuk en zo goed bedacht weer!
Na deze verrassende, maar heerlijke openingshapjes was het tijd voor onze bestelde gerechten. Mijn voorgerecht heette βRobinβs Arrowsβ. Ik kreeg groene asperges met een heerlijke sinasappelcremeaux en een boog gemaakt van broodkruim. Aangekleed met eetbare bloemen, bladeren sla en een groene saus. Alles helemaal in de stijl van Robin Hood. De presentatie was prachtig en de smaken verrukkelijk. De combinaties klopten helemaal en het maakte helemaal nieuwsgierig naar wat ik hierna nog allemaal zou gaan proeven. Mijn moeders gerecht heette βUnder the Seaβ, gebaseerd op het verhaal van βAriel de kleine zeemeerminβ. Dit gerecht bestond uit verschillende vissoorten, maar ook weer op een prachtige manier gepresenteerd.
Op de achtergrond zagen we vervolgens vuurwerk en hoog spuitende fonteinen rondom het kasteel: het einde van een speciale βMusic Festivalβ show bleek daar te zijn. Ook dit paste weer helemaal bij de sfeer van de avond. Alsof het allemaal zo gepland was.
Klapstuk van de avond is uiteraard het hoofdgerecht. Ik koos voor de βCarribean Casseroleβ. Deze bestond uit een casserole die ter plekke aan tafel werd voorbereid. De pan had een dak van brood gekregen, die er aan tafel werd afgesneden. Vervolgens kwamen de beste stukken tonijn die ik ooit gegeten had erin te liggen, met daaroverheen een compote van passievrucht en tamarinde. Dit alles in een heerlijke saus, aangevuld met verschillende soorten groente. De smaken waren weer zo goed gecombineerd. Echt een feest! Mijn moeder koos voor βArthurβs Challengeβ als gerecht. Een biefstuk met een speciale saus eroverheen en verschillende soorten groente. Volgens mijn moeder was de biefstuk echt perfect klaargemaakt. Hij zag er dan ook zeer aantrekkelijk uit. Ook de presentatie ervan was weer van topkwaliteit. Dit alles onder het genot van een heerlijk glas rode wijn, uiteraard van topkwaliteit.
We waren als enorm verwend, maar de desserts hadden we nog tegoed. Ik had gekozen voor βMickeyβs Souffle: een souffle gemaakt van de beste chocolade met een extraatje in de vorm van het hoofd van Mickey erbovenop. Daarnaast nog een klein bakje met een hazelnoot crΓ¨me. Wat een dessert! De chocolade kon je al goed ruiken voordat er 1 hap genomen was. Heerlijk! Mijn moeder ging voor de βLost Ark Shortbreadβ, geheel in het thema van Indiana Jones. We keken allebei even op toen het dessert in een juten zakje aangeleverd werd. Het bleek dat in dit zakje een potje zat met het dessert erin! Geweldig bedacht weer en ook weer zo ontzettend leuk gepresenteerd. Hier is echt weer goed over nagedacht!
Onze buiken waren inmiddels aardig gevuld, maar toch zat de avond er nog niet op. Als afsluiter van het diner kregen we allebei nog een madeleine en een chocolademedaille aangeboden. De madeleine moesten we als eerste opeten, aangezien die nog heerlijk warm was. De chocolademedaille was bedrukt met dezelfde klok als op de kruidenboter eerder op de avond, en had een heerlijke bite met een krokantje in het midden. Gepresenteerd op een mooie plank met donkere korrels erop. Presentatie is alles in dit restaurant!
Na zoβn 2,5 uur zat het diner er helaas op. Het restaurant zat gedurende de avond bijna helemaal vol (zoβn veertig bezoekers) en had een sprookjesachtige sfeer. Het personeel was super vriendelijk, legde alles geweldig uit en presenteerde de gerechten op een manier die ik zelden ben tegengekomen. Over de smaken kan ik niet uitgepraat raken: die waren zo ontzettend goed. Ik denk niet dat ik eerder zo goed gegeten heb. De rekening was fors, maar daar kregen we een onvergetelijke ervaring voor terug. Ik kan het dan ook echt iedereen aanraden die naar Disneyland gaat en keer wil genieten van een fantastische avond met de allerbeste smaken. Grote complimenten voor hoe Disney Parijs dit heeft aangepakt!
Ik hoop dat ik met dit verhaal luisteraars en jullie enthousiast heb gemaakt voor La Foret Secrete par Jean Imbert, want een geweldige ervaring als deze gun je toch iedereen!
Mochten jullie nog vragen/opmerkingen hebben, dan hoor ik die uiteraard graag. Ik hoop dat jullie het leuk vonden dat ik deze ervaring met jullie gedeeld heb. In de bijlage vinden jullie nog wat fotoβs van deze, en ik kan het niet vaak genoeg zeggen, onvergetelijke, sprookjesachtige ervaring.
Fijne groetjes van Michel Mulders







Ontdek meer van D-Tales.nl
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.