D-Tales #139 – Wanneer gaan we?

Via twitter werd gevraagd wat nou eigenlijk de beste tijden zijn voor een bezoek aan Disneyland Parijs en Walt Disney World. Daar gaan we het op basis van beschikbare data en eigen ervaringen eens fijn over hebben!

 

 

 

 

2 reacties

 1. Lekkere aflevering weer heren!

  Mooi opwarmertje voor mijn 3 weekse on property trip naar WDW eind vd zomer 😛
  Nog nooit zo lang op het resort geweest, ben benieuwd…

 2. Zoals altijd weer leuk om naar te luisteren. Deze keer wil ik wel 1 klein dingetje kwijt.
  Ik ben vorig jaar naar Orlando geweest en heb daar de Backstage Magic tour gevolgd. Mijn gids werkt op dagen zonder tour bij WDW in de afdeling die de wachttijden opvolgt. Ik hem daar enkele vragen over gesteld, dit is wat hij zei (al dan niet omdat het moet van het bedrijf).

  Ze analyseren de wachttijden bij de verschillende attracties om de guestflow in kaart te brengen en om te zien welke attracties populair zijn. Hierdoor kunnen ze op lange termijn beslissen om bijvoorbeeld de wachtrij te verlengen, meer of minder in te zetten op Fastpass of die attractie ergens anders te klonen zoals bij de 2 Dumbomolens in het Magic Kingdom.
  Op kortere termijn geven ze advies over waar er extra verkopers, karakters, Photopassfotografen, mensen van Crowd Control, … heen kunnen. De dag zelf passen ze niets meer aan in de planning; geen extra incentives om mensen naar de andere kant van het park te lokken en ook niet de geafficheerde wachttijden aanpassen.
  Wat ze enkele jaren geleden wel getest hebben was hoe mensen reageren wanneer ze plots een extra Fastpass krijgen voor een rustige attractie, het resultaat mocht hij uiteraard niet vertellen.

  Waarom de geafficheerde wachttijden regelmatig afwijken van hoe lang je zelf effectief in de rij staat is, nadat hij de uitleg gaf, heel logisch. Als iemand om 10:00 in een rij gaat staan en om 11:00 in de attractie stapt zal het systeem registreren (Thanks magicbands!) dat die persoon 60 minuten heeft gewacht. Hierdoor zal er om 11:00 een wachttijd van 60 minuten worden geafficheerd, ongeacht of de wachtrij langer of korter is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.