D-Tales #087 – John Lasseter steps down!

Terwijl we midden in de opname zitten voor D-Tales #087 krijgen we te horen dat John Lasseter het komende half jaar zijn taken bij Pixar en Disney neer zal leggen. Reden: een interne memo is uitgelekt waarin John zelf zegt werkzaamheden neer te leggen na “pijnlijke gesprekken” en “misstappen”. We proberen direct te analyseren wat dit voor gevolgen zou kunnen hebben – onder andere voor de aankomende release van Pixar’s nieuwste film Coco.

Maar gelukkig hebben we ook veel leuker nieuws bij elkaar verzameld afgelopen week. Zo vierde de bekendste muis ter wereld zijn 89ste verjaardag – een mooie gelegenheid om wat meer informatie naar buiten te brengen over Mickey and Minnie’s Runaway Railroad. Er wordt onder andere al gesproken over een mogelijke openingsdatum. Maar dat is natuurlijk niet het enige wat op dit moment in de steigers staat in Disney’s Hollywood Studios – ook Toy Story Land en Star Wars Land werden mooi op de gevoelige plaat vastgelegd vanuit de helikopter van @bioreconstruct. Ralf is zó enthousiast van deze bouwupdates dat hij, speciaal voor ons allemaal, een nieuw twitter-account heeft geopend waar de mooiste bouwfoto’s worden geretweet: @verticaalgaan

Verder was er ook redelijk wat Star Wars nieuws deze week. Zo gingen er nieuwe video’s voor Star Tours in première die je onder andere meenemen naar de werelden uit Star Wars – The Last Jedi, maar ook naar Star Wars Galaxy’s Edge! En vanaf nu is het mogelijk om Star Tours in Parijs in het Engels te doen! Gewoon even lief aan de Cast Member vragen…

Een rondje langs de socials met leuke vragen en een mogelijke blik in de nabije toekomst voor Disneyland Paris sluit deze aflevering van D-Tales af.

Over D-Tales

D-Tales is de Nederlandstalige Disney-podcast. Elke week nemen Jorn, Ralf en Michiel de belangrijkste nieuwtjes over de parken, films en andere Disney-gerelateerde zaken met je door. Je kunt D-Tales op meerdere manieren beluisteren.

  • Onze site, D-log.nl. Elke aflevering kun je op on ze site beluisteren door simpelweg op de play-knop te klikken. Simpel!
  • Heb je een iPhone of iPad? Daar zit standaard de podcasr-app op. Zoek daarin op D-TALES, klik op het logo en vervolgens op de paarse ABONNEER-knop. Je krijgt nu elke nieuwe aflevering automatisch op je telefoon of tablet!
  • Luister je via iTunes op je computer? Klik dan op deze link: https://itunes.apple.com/nl/podcast/d-tales/id1089214531?mt=2. Je kunt ook je met iTunes abonneren om geen aflevering te missen.
  • Heb je een Android-telefoon? Dan moet je eerst in de Play Store een podcast-app downloaden. De keuze is groot, denk aan Stitcher, Castbox of Pocketcasts. Door in één van deze apps op D-TALES te zoeken kun je luisteren en abonneren.
  • YouTube. Een keer in de twee weken kun je live meekijken met de opnames van onze podcast, normaal gesproken elke dinsdagavond om 21 uur live. Oudere livestreams zijn hier ook terug te vinden
  • Binnen de platforms Stitcher en TuneIn kun je D-TALES ook vinden en daarmee bijvoorbeeld via je Sonos, Squeezebox, XBOX One of Smart TV luisteren naar D-Tales.

Eén reactie

  1. Ik was afgelopen weekend in Disneyland Parijs, en de feestdagen-overlay van Small World heeft wel degelijk een Piet. Licht bruin getint zit hij in een tulpenbol, naast het boertje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.