D-Tales #063 – Hoe overleef ik Disneyland, Anaheim?

In aflevering 63 van D-Tales gaan we een virtuele reis maken naar Anaheim. Op basis van een vraag van een luisteraar bespreken Michiel, Ralf en Jorn alle ins en outs van het allereerste Disney-resort ter wereld. Van praktische basiszaken als ‘waar moet je verblijven?’, ‘onsite of offsite?’ en ‘waar koop je je tickets?’ tot een gedetailleerd bespreking van de MUST DOs van beide parken. Met name het originele Disneyland, waar de voetsporen van Walt ooit te vinden waren, wordt uitgebreid besproken door de drie heren. Uiteraard wordt dan alle gerelateerde kennis uit de kast getrokken, van de persoonlijke ervaringen tot fun facts en bijzondere verhalen van imagineers.

Wil je je bezoek nog beter plannen? In samenwerking met Touringplans.com bieden we je een korting van 10% aan op hun mooie planningstools. Gebruik hiervoor code dlog2017

Doe je oordopjes in en droom even samen met ons weg naar een magische koninkrijk in zuid-Californië!

6 reacties

 1. Mooie podcast weer, maar totaal geen nieuwtjes? Jammer dat DCA zo snel er doorheen gejast werd. Ga volgende week die kant op en kan maar één dag gaan. Hoopte zo makkelijker de keuze te kunnen maken tussen ‘alweer een kasteelpark’ en iets wat we hier én in Orlando niet hebben. Keuze is nu nog steeds lastig.

  • Ik ga zelf van de zomer en we hebben de luxe om er 3 volle dagen door te brengen. Dus 1 dag DCA en 2 dagen DL. DL is natuurlijk wel het park waar je als liefhebber geweest moet zijn. De historie, de rides (Indianne Jones, BTM, Matterhorn, ITSW, etc.) raad je daarom aan om voor een hopper te gaan en in DCA te beginnen. Daar alle toppers pakken en dan halverwege de dag naar de overkant. Sla dan de bekenden uit Parijs over en ga voor de unieke rides en de beleving. En de #dolewhip natuurlijk 😉 In ieder geval veel plezier.

 2. Fijn om te luisteren naar dit feest der herkenning!
  Vorig jaar september in ruim 4 weken alle bekende plaatsen in het westen aangedaan waaronder een werkweek lang Disneyland.

  Wel nog twee opmerkingen:
  1. DCA verdient meer aandacht dan de tien minuten met een opsomming van alle attracties. Mijn vriendin is minder Disney freak dan ik dat ben maar zij spreekt nog steeds wekelijks over DCA als park omdat er echt hele toffe attracties staan. Sterker nog, zij vind DCA leuker dan het Disneyland Park met zijn mini-kasteeltje. En ik denk dat als je in mindere mate Disney fan bent (met mij waarschijnlijk nog een aantal partners van de luisteraars 🙂 ) dat DCA echt een fantastisch pretpark kan zijn. Zeker als men Disneyland Parijs al meermaals bezocht heeft.

  2. Storybook Land is het noemen waard!
  Het is misschien een beetje een rare route maar tijdens onze eerste dag van ons eerste bezoek kwamen we als eerste uit bij Storybook Land in Fantasyland.
  Uiteraard hebben we dit in Parijs ook. Maar ik vind de versie in California echt veel leuker. Een cast-member geeft je een hand tijdens het instappen zodat je niet in het water kunt vallen én deze schipper-castmember doet het verhaaltje wat je in Parijs via de speakers hoort live vanuit de boot tijdens het varen. Een beetje knullig, maar het kenmerkt de historie van het hele park. Dit is hier zoveel leuker, persoonlijker en mooier dan in Parijs!

  Nog een aantal tips die ik vanuit mijn bezoek kan geven:
  – Logeer inderdaad bij een hotel op loopafstand. Vaak is dit inclusief gratis parkeren met je rental-car. Dit scheelt serieus veel 🙂
  Wij zaten Eden Roc. Naar regio-begrippen goed betaalbaar, inclusief parkeren en op 5 tot 10 minuutjes wandelen, inclusief doorgang door het mooie Grand Californian Hotel!

  – We hebben twee keer heerlijk gegeten bij Carnation Café in Mainstreet. Kleine maar betaalbare kaart met table-service en gewoon lekker eten!

  – We waren er tijdens Halloween en hebben (ok, vrij fors) bijbetaald voor Mickey’s Halloween Party. Mocht je tijdens dit event zijn, koop op tijd tickets en ga er heen! Naast tof entertainment, veel karakters kun je op vele punten gratis snoep halen. Maar bij het meerendeel van de attracties kun je (zeker later op de avond) gewoon doorlopen. Sterker nog, die gekke Amerikanen staan langer voor snoep te wachten dan voor de attracties.

  Mocht je er trouwens zijn tijdens dit event maar geen ticket voor Mickey’s Halloween Party hebben? Ga dan of ruim op tijd naar DCA, of duik vroeg je bed in. Want de drukte in DCA tijdens het voor de reguliere bezoekers gesloten Disneyland Park is onmogelijk en gewoon niet fijn 🙂

  – It’s Tough to be a Bug!
  Misschien ben ik de enige, maar zowel in Animal Kingdom als in DCA vind ik dit echt een leuke attractie. Zeker in de hitte van California is deze met airco gevulde film zonder wachtrij zeker een bezoek waard 🙂

 3. Wow wat een superpodcast. Ik ben mijn reis voor oktober nog aan het plannen. En dit is echt een meerwaarde geweest. Twijfelde over hoeveel dagen enzo. Valt mij alleen op dat de hotels een stuk duurder zijn dan WDW omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.