D-Tales #061 – Hyperspace Mountain geopend en D-Tales is erbij

D-Tales aflevering 61 markeert een bijzondere gebeurtenis: Michiel en Jorn zijn in Parijs en ervaren de net geopende Hyperspace Mountain! Zij praten je bij vanaf een wel heel bijzondere locatie: Het terras van The Gibson Girl op Mainstreet USA. Met de zo herkenbare geluiden van dit prachtige stukje Disneyland Parijs als behang nemen zij je even mee op reis naar Parijs!

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: de aflevering is tevens de aftrap voor een unieke 5-delige audiotour door Disneyland Parijs. Dat volgt later, nu eerst aflevering 61. Veel plezier!

 

8 reacties

 1. Wat heerlijk die achtergrondgeluiden, geweldig!! Krijg er gewoon kippenvel van haha. Bedankt weer mannen, het was een genot

 2. Wat een heerlijke podcats was dit weer!
  Een klein vraagje aan Jorn, Als je daar dan weer zo loop begint het dan niet weer te kriebelen om toch weer een seizoen aan de slag te gaan en zelf achter bv de “lanceerknop” van Hyperspace mountian te gaan staan?

 3. Hallo heren!

  Thanks again voor een toffe aflevering! Ik luister al sinds aflevering 1 met veel plezier naar D-Tales en vind vooral de combinatie van Disneynieuws en gezellig gebabbel erg plezierig tijdens het woon/werkverkeer!

  Jullie hadden het tijdens deze aflevering over de smog die wordt veroorzaakt door het vuurwerk.

  Ik moest hierbij denken aan een nieuwe, door Disney gepatenteerde, technologie die een aantal jaren geleden in het nieuws is geweest: door luchtdruk gelanceerd vuurwerk.

  Dankzij deze nieuwe techniek heb je geen black powder meer nodig. Black poeder is het kruit dat wordt gebuikt voor de lancering van het sierkruit en is verantwoordelijk voor de smogvorming.

  Waar zouden ze in Disneyland Paris deze technologie nog niet toegepast hebben? Het zou de projecties ten goede komen.

  Ik ben weer erg benieuwd naar de volgende aflevering!

  Keep up the good work!

  Remco

  • Oh dat is een goede vraag!? Ik zou het niet weten. Er werd vanaf het lage dak van de Tower of Terror vuurwerk afgeschoten, van die “sterretjes” – het kan zijn dat die meer rook veroorzaken dan de grote pijlen? Maar het was vast ook een combinatie van de koude lucht, het weer en het vuurwerk waardoor we de projecties minder goed konden zien.

 4. Gisteren zijn we op het strand van het Polynesian resort naar de nieuwe Disney vuurwerkshow gaan kijken. Lopen we voorbij een stalletje waar zo’n 10 mensen staan aan te schuiven voor… jawel dole whips. Ik ben niet zo gek van een duur softijsje met wat ananas maar jullie hebben me toch zo gek gekregen om er eentje te bestellen 🙂
  Niet slecht hoor, maar ik zou er niet speciaal voor naar Orlando vliegen lol

  • Haha, alléén voor een Dole Whip misschien niet – maar het feit dat je deze (bijna) alleen maar in een Disneypark kan krijgen maken een tripje meer dan waard, toch? Kan je gelijk wat attracties meepakken… ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.