D-Tales #051 – 1 jaar D-Tales en wat staat ons te wachten in de Studio’s?

Steady as we go, hier is D-Tales aflevering 51 en in het kader van mijlpalen: we bestaan precies 1 jaar! Veel aandacht deze week voor Parijs, maar voordat we daar aan toe komen vliegen en rennen we een rondje door de Amerikaanse parken. In Orlando kon je gehuld in prinsessenoutfit de broodnodige kilometers van je af lopen terwijl je langs de showbuildings (backstage) van onder ander Splash Mountain liep. Uiteraard besteden we even aandacht aan alle bouwprojecten en staan we even stil bij de gigantische operatie die gaande is in de Hollywood Studios.

Dit alles is echter nog maar het voorgerecht, want hét onderwerp van aflevering 51 is natuurlijk Parijs. Het ene gerucht na het andere kwam op ons af en we bespreken ze allemaal! Gaan de Walt Disney Studio’s op de schop? Gaat Cinémagique al snel sluiten, wat gaat er met de Stunshow gebeuren en worden het plijsters of een complete remake voor het park? Aan de hand van een eerder deze week verschenen atrikel op Themepartourist bespreken we de mogelijkheden en de redenen waarom ‘studioparken’ op hun retour zijn.

Tevens werden er deze week nieuwe jaarpassen geintroduceerd. Is hier een duidelijke aanwijzing in te vinden in de toenemende Amerikaanse invloed? We bespreken de 4 nieuwe varianten die je aan kunt schaffen.

Tenslotte blikken we vooruit naar de 25e verjaardag van Disneyland Parijs. Niet in de zin van wat ons allemaal staat te gebeuren, maar wat je van ons kunt verwachten. Vanaf vandaag presenteren we je met de grootste trots elke dag een jaar in de geschiedenis van ons geliefde resort op d-log.nl. Elk jaar passeert de uitgebreid revue, zodat je goed voorbereid het feestgedruis in kunt als de festiviteiten op 25 maart losbarsten!

Veel plezier met aflevering 51!

11 reacties

 1. Ik heb een vraagje over de jaarkaarten. Ik heb een voucher voor de Dreams jaarkaart, die ga ik in april verzilveren. Krijg ik dan een dreams jaarkaart, of krijg ik dan een van de nieuwe? uiteraard met bijbetaling?

  • Die voucher die ik nog heb was 6 maanden geldig, staat er ook op. Maar kan met de nieuwe jaarkaarten veranderd zijn.
   Ik ben de voor en nadelen van de upgrade naast elkaar aan het zetten en probeer op die manier te kijken of ik de jaarkaart nu al ga upgraden of pas in november na het shoppen 🙂 want het scheelt best veel of je nou 20% korting of 10 % korting krijgt.
   Infinity is iets boven mijn budget helaas.

 2. Dole Whip restaurant. Featuring Vaiana? Wel goed idee van jullie. Zouden ze nu al moeten hebben bij de huidige fotolocatie. 😉

  Zou een mooie plEIster zijn op het feit dat de makeover van de WDS zo lang op zich laat wachten.

 3. Hallo mannen,

  Effe wat puntjes op de I.

  De nieuwe floats van de Dreamlights parade in Tokyo zijn niet echt aanvullingen maar vervangingen van wat verouderde floats. Bijvoorbeeld oude floats van Assepoester gaan verdwijnen en maken plaats voor nieuwe van Assepoester. Tokyo doet dit de laatste jaren bijna ieder jaar. Zo blijft deze fantastische parade lekker fris en oogt nooit gedateerd. Het is echt de beste en mooiste avondparade in een Disney park ooit. Ik vind overigens Paint the night zwaar overschat. Heb deze in Hong Kong gezien vorig jaar en was echt teleurgesteld. Veel te veel Pixar presence als je het mij vraagt, maar ik zal wel in de minderheid zijn.

  Ook wat betreft het stoppen van La Nouba in Disney Springs. Ik hoop dat Disney in samenwerking met Cirque een mooie nieuwe productie gaat neerzetten. Van mij mag het ook de productie ZED worden die helaas maar 3 jaar in Tokyo Disney heeft gestaan, dit bij gebrek aan belangstelling. Dit was echt een waanzinnig mooie show. La Nouba was overigens ook niet te versmaden. Hebben jullie deze gezien?
  Klein weetje, in Las Vegas staan op dit moment 7 verschillende Cirque du Soleil shows. Zumanity in het New York New York hotel heeft een minimale leeftijd om binnen te komen. De andere 6 shows niet.

  Waar hebben jullie trouwens dat filmpje gezien van het jubileum boek van DLRP voor de 25ste verjaardag? Zou dit graag willen zien.

  Groetjes
  Erik Moonen
  P.S. ga ook maar eens aan de twitter beginnen denk ik… 😉

 4. Fijne podcast zoals altijd!
  Al moet mij als vaderlandsliefhebbende animator toch iets van het hart:
  The Red Turtle deed mee in oscar race voor beste langspeelfilm animatie, niet kortfilm! Natuurlijk is het hier een Disney podcast, maar deze film van de Nederlandse regisseur Michael Dudok de Wit (die overigens nog storyboard artist was op de originele Beauty and the Beast) was naast Moana en Zootopia ook zeker het overwegen waard 😉

 5. Ik heb natuurlijk ook even nagedacht over de WDSP uitbereiding. Ik geloof in wat Michiel zei dat studio 1 op termijn gaat verdwijnen. Dit zou kunnen worde vervangen door een Buena vista st of hollywood blvd. Dan aan de linker kant van het park Marvel met Spider man(RNRC), Avengers(Armagedon) en op de Locatie van de huidige stuntshow een andere marvel ride. Dan daar achter(Studio tour en parkeerplaats) een Star Wars land zoals we die in Amerika gebouwd zien worden. En de rechter zijde is natuurlijk al bijna helemaal pixar dus dat zal dan pixar land worden. Animagique theater en flying carpets kunnen tegen de vlakte en daar onstaat dan een groot stuk voor een nieuwe Pixar ride. Ik denk ook dat Toy Story Mania zal worden toegevoegd aan TSPL. Op de huidige lokatie van Cinemagique kan dan een mooi groot theater gebouwd worden waar Mickey and the Magician heen kan. Dan krijg je daar ook nog een beetje de hollywood sfeer. Verder hoop ik dat ToT zijn huidige thema blijft behouden omdat de variant in DCA ongetiegelijk lelijk is en niet past bij de rest van het park. Wat trouwens niet wegneemt dat het een geweldige ride gaat worden. We gaan het zien ben er zelf van de zomer, zal wel een berichtje en wat fotos voor jullie maken. Als alle bovenstaande dingen aan het studios park worden toegevoegt dan denk ik dat al redelijk dagvulend is en vanuit daar kan uitgroeien tot een echt Disney park met bijbehoorende bezoekers aantalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.