D-Tales #050 – De vijftigste!

De vlaggen mogen uit! Met trots presenteren we je de 50e aflevering van D-Tales. Speciaal voor deze aflevering kregen we een prachtig cadeau van ‘onze’ Arno in de vorm van een jubileum-intro! Michiel, Jorn en Ralf kijken (kort) terug op 50 afleveringen D-Tales waarna we alle ontwikkelingen van de parken wereldwijd de revue laten passeren. Het mogelijke nieuwe  WDW Transportsysteem wordt besproken, de nieuwe merchandise voor de 25e verjaardag in Parijs, al het nieuws rondom Star Wars in de parken en op het witte doek en we nemen het prijslijstje door voor de dag dat je besluit te willen trouwen in Disneyland Paris.

We staan wat langer stil dit keer bij Pandora, nu de promotie machine op volle toeren lijkt te draaien en we steeds meer inkijkjes in het nieuwe themagebied krijgen. Wat kunnen we verwachten en hoe gaat dit aansluiten bij de beleving en beloftes van Animal Kingdom?

Ook denken we hardop na over de toekomst van de Towers wereldwijd nu Guardians of the Galaxy: Mission Breakout steeds dichter bij zijn openingsdatum komt. We sluiten af met een persoonlijk rondje hoogtepunten van 25 jaar Disneyland Parijs. Handen binnenboord en veel plezier met D-Tales aflevering 50!

8 reacties

 1. Weer een geweldig uitzending. Over dat transport systeem, mij lijkt het wel leuk van die gondels. Ik vind het namelijk ook erg leuk om de hotels te bezoeken en als je dan verschillende keuzes heb is dat wel gaaf. Ik vind zowel de hotels als de rit erna toe ook al een attractie. En avatar, ja ik weet niet zo goed wat ik daarmee moet. Het ziet er wel gaaf uit maar ik heb niks met die film en ik vind het eigenlijk ook niet echt bij Disney passen. Maar we zullen zien. En ja nog even de verjaardag. Ik heb er zoveel zin in ben erg benieuwd.

 2. Super uitzending weer! Ik weet nog goed dat ik voor de eerste keer Michiel hoorde in Parijs. Zelfs ik was trots dat er eindelijk een goede Nederlandse stem klonk door Mainstreet.

  Maar mijn persoonlijke hoogtepunt van 25 jaar Disneyland Parijs is toch wel dat ik in 1999 in zwembad van Davy Crockett Ranch werd gebeld door mijn mentor met de mededeling:
  Des jongen, je bent geslaagd voor je (middelbare school) diploma. Een moment om nooit meer te vergeten!

 3. Hoi mannen,

  Bedankt weer voor deze mooie aflevering.
  Jullie voelen steeds meer aan als een soort van extended family. Bijzonder om iedere keer weer te horen dat er mensen zijn die net zulke Disney freaks zijn als mijzelf.

  Mijn persoonlijke hoogtepunt van 25 jaar Disneyland Parijs.
  Al sinds klein jongetje gefascineerd door Disney films en idolaat van pretparken was ik ook sinds dat ik een besef van Disneyparken had al bezig met dromen van een bezoek aan de parken in de USA. Toen ik 14 was ging het resort in Parijs open en ik heb de opening toen ontelbare keren teruggekeken op mijn speciale VHS videoband (waar niemand aan mocht komen). Drie jaar later in 1995 was het dan eindelijk zover, van het bij elkaar gespaarde geld van mijn eerste baantje heb ik samen met mijn toemalige beste vriendin, nu mijn vrouw en mede Disney nerd, een reisje geboekt naar Disneyland Parijs. Voor mij is nog steeds het meest indrukwekkende moment geweest toen ik voor de eerste keer Main Street op liep. Het was november en Space Mountain was net een paar maaden open, alles was in kerstsfeer. De parade zou beginnen en ik heb echt letterlijk tegen mijn tranen moeten vechten, zo emotioneel vond ik het om dan toch eindelijk na zoveel jaren dromen in een Disney park te zijn. Nu vele jaren en tientallen bezoeken aan de Disney resorts wereldwijd later moet ik nog steeds altijd denken aan dat ene moment als ik vertrek naar het resort in Parijs.

 4. Was weer een fantastische Podcast heren. Gefeliciteerd met de 50ste! en bijna met jullie 1e verjaardag!.

  Erik, wat kan jij mooi en beeldend schrijven zeg, ik voelde helemaal met je mee, Bij mij kwamen die tranen wel die jij inhield toen 🙂

  In ’92 was ik er voor het eerst, het park was net een paar maanden open, maar ik was pas 11. Cadeau gekregen van mijn opa. Heel lief, maar herinner mij er nog weinig van. De 2e keer dat ik ging was pas in 2008. Daar heb ik mijn mooiste moment beleefd, dat ik het park binnen kwam, onder het station door liep en het kasteel zag. Ik kreeg tranen in mijn ogen. Dat gevoel wat ik had is onbeschrijfelijk.

 5. Hoe kijken de D-Log luisteraars naar de (vaak) Engelse Twitter accounts die bij elke vorm van verandering zich negatief uitlaten?

  Voorbeeld: de bak van kritiek toen Star Wars in WDS kwam i.p.v. het DLP. En nu de geruchten zijn dat Cinemagice wordt vervangen door een Marvel show, is het internet ook weer te klein…

  Mijn mening is simpel; blij dat de investeringen er zijn, en gedaan worden! Elke verandering is een stap richting hét Masterplan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.