D-Tales #049 – Interview met Davy, Parijs bijna in Amerikaanse handen en D-Tales live op YouTube

Een bewogen aflevering 49 van D-Tales. We beginnen met een interview met luisteraar Davy. Hij studeert Themepark Management (als onderdeel van de opleiding Leisure Management) in Breda en vertelt ons wat je hier mee kunt worden (als je later groot bent) en welke fantastische stage hij heeft gelopen bij Walt Disney World in Florida.

Aflevering 49 staat tevens in het teken van een experiment. Michiel is in de digitale knutselkamer gedoken, heeft allerlei lijntjes, draadjes en bitjes en bytes aan elkaar gebonden, zodat de opnames ook live te zien waren op Youtube en we direct konden reageren op onze luisteraars in de Livechat. Uiteraard kun je dit ook terugkijken op ons kanaal. Wat ons betreft een geslaagd experiment!

Afgelopen vrijdag kwam het Breaking News op ons af dat The Walt Disney Company een poging gaat doen om alle aandelen van Eurodisney SCA op te kopen en het park daarmee volledig in handen wil krijgen. Is dit een positieve of negatieve ontwikkeling en hoe serieus moeten we deze poging zien?

Uiteraard bespreken we ook de ontwikkelingen in Amerika: Animal Kingdom gaat hard nu Rivers of Light eindelijk elke avond wordt op opgevoerd, de verhoogde ticketprijzen in de Amerikaanse parken zorgen wederom voor gefronsde wenkbrouwen en de nieuwe avondshow in het Magic Kingdom belooft veel goeds! Tenslotte, met al het Beauty and the Beast geweld op filmgebied en de nieuwe toevoegingen in Anaheim rijst ook de vraag: wat gaat er in Parijs gebeuren op dit vlak? Of moeten we ook hier wachten op het langverwachte masterplan?

Veel plezier met D-Tales 49!

########

Check de Youtube re-run hier:

Davy stuurde ons nog deze foto’s aan de hand van zijn stage in WDW

8 reacties

 1. Hoi mannen,

  Wat een leuke podcast weer.
  Bedankt Davy, echt mooi om te horen waar je allemaal mee bezig bent en wat je al gedaan hebt. Als ik toch weer eens 18 zou zijn…….nou dan wist ik wel welke opleiding ik zou gaan doen.

  Persoonlijk zie ik de overname van Disneyland Paris door de WDC alleen maar als zeer positief en wat mij betreft meer dan 20 jaar te laat. Ze hadden al meteen bij het begin van de problemen in 1992 verantwoording moeten nemen, maar ja die Eisner.
  Natuurlijk zijn mensen ook bang voor enorme prijsstijgingen, zoals de uit de klauwen lopende prijzen in de USA, maar ik kan me niet voorstellen dat ze de prijzen drastisch gaan verhogen want het blijft wat dat betreft toch een vrij fragiel resort. Aanslagen in Parijs en op andere plaatsen in Europa. De mentaliteit van de Europeanen is anders en Disney zit zo in de wortels van de Amerikanen, zover zijn we nog lang niet in Europa en zover gaan we misschien ook wel nooit komen. Kan me dus niet voorstellen dat wij straks ook € 100,00 euro gaan betalen voor één dag park.

  Het is wel zo dat als je in de USA op vakantie bent en je gaat een park bezoeken, of je gaat naar een theatershow, bijvoorbeeld in New York, je al snel tussen de 100 en zelfs bijna 200 dollar voor een kaartje kwijt bent voor een populaire musical. Misschien dat de Amerikanen daar dan toch wat meer aan gewend zijn, maar het wachten is op het echte breekpunt.

  Groetjes
  Erik Moonen

 2. Goed bezig heren!

  Ik had nog een vraag aan jullie, Ralf gaf in deze podcast al aan dat hij naar Orlando gaat. Maar hebben Jorn en Michiel ook nog disney vakantie plannen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.