D-Tales #046 – Het leven als Castmember

Ga er maar eens goed voor zitten, fietsen, sporten, autorijden of imagineeren. We hebben een dubbeldikke D-Tales voor je deze week. Ralf en Jorn nemen je mee langs Parijs, Orlando, Anaheim, Azië en de meest opvallende bijdragen van de luisteraars van deze week.

Het voorgerecht bestaat traditioneel uit een een rondje langs de parken én de films. De meest opvallende feiten van deze week:

 • Er zijn meer details onthuld over Guardians of the Galaxy: Mission Breakout. De Tower of Terror vervanger in Anaheim heeft veel verrassingen in petto, als we af moeten gaan op de informatie die hoofdimagineer Joe Rohde deze week aan een aantal media in Amerika gaf.
 • Rogue One breekt door de omzetgrens van 1 miljard(!) dollar heen!
 • Star Wars Episode VIII heeft een titel: Star Wars: The Last Jedi. Wat kunnen we afleiden uit deze titel én de vormgeving van de ‘filmposter’.
 • Cars 3 krijgt een game, gemaakt door….het oude Disney Infinity team.

Uiteraard nemen we ook de laatste weetjes door rond het aanstaande 25 jarig jubileum in Parijs.

Als tussengerecht serveren we een rondje vragen, opmerkingen, klachten en kanttekeningen van onze luisteraars.

Dit alles als opmaat naar een heerlijk hoofdgerecht: Jorn behandelt (bijna) alle vragen die jullie de afgelopen week gesteld hebben. Hoe is het leven als een castmember in Parijs. Hoe verlopen de audities, waar woon je, wat verdien je, hoe zijn je collega’s en vooral: wat heeft ‘ie allemaal gedaan? Het werk bij Space Mountain en vooral The Tower of Terror komt uitgebreid aan bod. Altijd al willen weten hoe de attractie werkt, wat de veiligheidsmaatregelen zijn en wat er tijdens Jorn’s shifts allemaal gebeurd is? Dan is D-Tales aflevering 46 een must-hear!

Vergeet je je niet te abonneren op onze nieuwsbrief? https://www.getrevue.co/profile/D-Log/ Dan ontvang je automatisch alle shownotes, rechtstreeks in je inbox!

12 reacties

 1. Hoi Ralf en Jorn,

  Leuke informatieve aflevering. Bedankt Jorn voor het beantwoorden van de vragen.
  Interessant om eens te horen hoe het is om cast member te zijn in DLP.
  Mijn droombaan is altijd geweest om als straatveger te werken in DLP, was meer gebaseerd op het feit dat je dan lekker de hele dag buiten bent en in de parken kan lopen….geen goed overwogen argument dus.
  Heb wel erg moeten lachen toen jullie mijn mail behandelde waarin ik mijn gal spuw mbt het boek Building Magic, zo boos ben ik normaliter niet hoor… 😉

  Nog even terugkomend op jullie opmerking mbt de ToT in Tokyo. Deze heb ik door de jaren heen meerdere malen gedaan en ik vind hem echt niet te vergelijken met de andere twee nog bestaande ToT’s. De tower in DisneySea is qua thematisering zo fantastisch en zit qua verhaal en special effects zo goed in elkaar dat wat mij betreft het visuele spektakel van deze tower veel belangrijk is dan de rit zelf. Deze versie is inderdaad een stuk milder dan de andere towers. Het beste special effect van de attractie is als je de eerste pre-show kamer binnen gaat, dat is in de USA en Parijs de bibliotheek. In Tokyo kom je dan in de werkkamer van Harrison Hightower en het vervloekte beeld van Shiriki verdwijnt dus echt op miraculeuze wijze voor je ogen. Your mind will be blow…en dan zit je nog niet eens in de lift. Nou ja…die lift is dan eigenlijk nog maar bijzaak.
  Kortom voor jullie nog maar eens een goede reden om een keer richting Tokyo te gaan.
  En dan wil ik jullie gids wel zijn.

  Groetjes
  ErikM

 2. Net de podcast geluisterd op mn werk, super leuke podcast weer! Bedankt Jorn voor het antwoorden van de vragen. Super leuk om te horen hoe het is als CM.

 3. Leuke podcast, heb het verhaal van Jorn al 2x beluisterd. Om terug te komen op de vraag waar het volgende park zal komen denk ik zelf dat deze op de Strawberryfiels in Anaheim gebouwd gaat worden of in Noord-Amerika?

  • Een derde resort lijkt echt onwaarschijnlijk ook al zou het wel de beste oplossing zijn. Als in WDW een vijfde park komt trekt dat mensen weg van alle parken behalve van het MK het zelfde geld voor California. Wanneer er een derde resort komt trek dat resort bezoekers weg van Disneyland Park en van het Magic Kingdom. Deze parken kampen zoals bekend met teveel bezoekers.

 4. ik heb ook zitten nadenken over het nieuwe park waar ze die als eerste gaan bouwen, ik sta er niet raar van te kijken als hij in Parijs komt. wat mij namelijk opviel is dat ze in Parijs nog enorm veel grond hebben en ik heb ook gezien dat ze nabij de geselecteerde hotels( kyriad, dreamcastle, etc.) als je er naartoe rijdt dan zie je rechts de hotels en links een enorm lap grond met niks erop. ik zag verderop wat grote grond machines staan dus ik gelijk met mijn vrouw speculeren. zal het dan toch gaan komen. we gaan het zien.

 5. Wat een toffe aflevering!
  Heb de aflevering meerdere malen terug geluisterd en kwam daardoor op de volgende vraag;

  Disneyland Parijs bied bezoekers 3 soorten rondleidingen aan in het eigen resort. In het Disneyland Park, Walt Disney Studio’s en apart voor de Tower of Terror.
  Na het beluisteren ben ik nieuwsgierig geworden naar de rondleiding in de Tower. Volgens de website van Disneyland Parijs duurt de rondleiding een uur. Wat zou je kunnen verwachten van deze rondleiding en in hoe verre zul je “achter de schermen” kunnen kijken?

  Naast bovenstaande vraag hoop ik ooit op een Hollywood Tower Hotel, in nog “originele staat” als een Disney hotel… ;-P

 6. Wouw wat een geweldige aflevering!
  Heerlijk al die verhalen over het zijn van een castmember en The Tower of Terror, ik zat er helemaal bij weg te dromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.