D-Tales #045 – Fastpassen, Festivals en Season of the Force

De week is weer doormidden en dat betekent een nieuwe aflevering van D-Tales. Ook in aflevering 45 praten Ralf, Michiel en Jorn je weer helemaal bij wat betreft het nieuws uit de Disneyparken wereldwijd.

Na het overlijden van Carrie Fisher boog Disney zich over de vraag: wel of geen digitale creatie van Leia in toekomstige Star Wars films? Wat vinden wij daarvan: hoe lang houdt Disney zich aan de keuze en mag je overleden acteurs digitaal terugbrengen?

Ons rondje parken begint in Epcot. Daar is momenteel een nieuwe festival aan de gang: International Festival of the Arts. Naast de succesvolle Food and Wine en Flowers and Garden Festivals heeft Epcot er een nieuwe traditie bij die voornamelijk aanspreekt bij de lokale bevolking. Waarom heeft Epcot zoveel seizoenen? En hoe ziet de toekomst van Epcot eruit nu aangekondigd is dat er meer ‘Disney’ aan toegevoegd gaat worden?

Driewerf hoera voor de beslissing van Disney om de ‘testfase’ van de cabanas in Tomorrowland, Magic Kingdom, per 17 februari stop te zetten. De goedkoop-ogende partytenten zullen verdwijnen, maar de ideeën erachter zullen vast terugkomen. Hoe zien wij deze hype beter vertaald worden in de toekomst?

Shanghai is nog maar 7 maanden open, maar boert al goed. Ze zitten op 6 miljoen bezoekers en verwachten een jaarlijks bezoekersaantal tussen 10 en 15 miljoen te halen. Waarom doet Shanghai Disneyland het zo goed? Hoe is de markt in China veranderd de afgelopen jaren en heeft Disney daar slim op ingespeeld?

Ook in ons ‘eigen’ resort was er afgelopen week van alles te doen: Star Wars Season of the Force is in premiere gegaan in de Walt Disney Studios. Hoe was de nieuwe avondshow voor de Tower of Terror? We hebben een verslag van één van onze luisteraars.

Na het vaste rondje socials sluiten we af met een korte teaser voor de volgende uitzending: het leven als Cast Member. Jorn heeft een periode in Parijs gewerkt en zit vol met spannende verhalen en anekdotes. Daar gaan we het volgende week uitgebreid over hebben. Mocht je nu al vragen hebben over Cast Member-zijn; stel die dan vooral zodat Jorn ze in aflevering 46 kan behandelen! Mail naar jorn(at)d-log.nl, tweet ons op @d_log of laat een reactie achter op onze site (d-log.nl) of Facebook-pagina!

10 reacties

 1. Ik wacht nog even met luisteren morgen weer rijden dus via de speakers d-tales ?, moeilijk om nu al niet te luisteren maar nog ff volhouden ?

  • Ik zou zeggen in China, Tom Staggs voormalig COO zou dit gezegd hebben in 2014. Dat er een derde resort in China zou gaan komen. Mocht dit op de lange termijn geschoven worden dan denk ik dat Orlando de grootste kanshebber is. Het blijf namelijk disney’s populairste destination en kan best een 5e park hebben. Het Magic Kingdom raakt namelijk overvol en als alle bezoekers die nu 2 dagen MK doen, straks 1 dag Mk en 1 dag 5e park gaan doen dan levert dat voor een betere spreiding van bezoekers. Persoonlijk hoop ik op een DisneySea clone voor Orlando dat zou geweldig zijn. Wat China betreft, het is nog maar de vraag of dit gaat gebeuren Shanghai loopt nou niet bepaald geweldig als je de geruchten zo hoort. Mochten ze de kans gaan krijgen een 3e resort te openen zullen ze dat zeker doen. Gezien de politieke situatie in China blijft het voor disney lastig om al hun content daar uit te brengen en met themaparken kunnen ze goodwill kweken bij de regering. Anaheim en Hong Kong lijken mij kansloze kandidaten voor het 13e park. Anaheim vanwege ruimtegebrek en HK heeft net een reeks miljoenen investeringen aan gekondigd. Parijs is sowieso kansloos aangezien ze maar 1 goed park hebben en de studios eerst moeten worden aangepakt. Dan blijven Tokyo en Shanghai over en deze resorts hebben ook genoeg uitbreidingen voor de toekomst aangekondigd. Het 13e park komt of in WDW of in een totaal nieuw resort, denk aan India ,Brazilië of wederom in China.

   Daan

   • Ik vrees Daan dat Orlando geen vijfde (thema) park zal krijgen. Het Walt Disney Resort probeert zijn gasten zolang mogelijk op het terrein te houden. Het openen van een vijfde park zal daar echter niet bij helpen. Het nieuwe park zal meer (exploitatie)kosten met zich meebrengen en niet zo zeer de verblijfsduur van de gast verlengen. Het zal lijden tot kannibalisme onder de eigen parken van het resort omdat gasten een van de andere vier huidige parken zal overslaan om het nieuwe park te bezoeken.

    Dat is ook de voornamelijke reden dat Walt Disney World nu focust op het uitbreiden van de parken Disney’s Hollywood Studios en Animal Kingdom. Ze willen deze parken meer dagvullend maken zodat mensen meer tijd besteden in deze parken. Ook worden beide parken door de nieuwigheden weer interessanter om te bezoeken wat de kans vergroot dat gasten een extra dag verblijven binnen het resort om een extra park te bezoeken.

    Magic Kingdom is inderdaad overvol. Helaas zal dit niet minder worden door een vijfde park. Het is het kroonjuweel van het resort (en zelfs van Disney Parks) en zal altijd het meest bezochte park zijn. Het is ‘het’ Disney park dat nooit zal worden overgeslagen bij een bezoek aan het resort wat wel bij de andere drie parken gebeurd.

    Ik sluit een vijfde park natuurlijk nooit uit, maar ik schat de kans vrij laag in dat het binnen een kort termijn (5/10 jaar) gaat gebeuren, kijkend naar de huidige ontwikkelingen binnen het resort.

 2. TOP Aflevering weer!!
  Ik heb een hele banale vraag aan Jorn over zijn werk als CM.
  Ik snap dat je geen specifieke bedragen mag noemen etc, maar kan je een tipje van de sluier lichten als het gaat om werkomstandigheden, uren, en salarisschaal? Ik ben heel erg benieuwd naar de invulling van je dagelijkse bestaan als CM, regelmatigheid van uren en kwaliteitsnormen waar je aan moet voldoen, etc. etc.

 3. Top aflevering weer. Het hele gezin is weer bij. Mijn lieve vrouw heeft in 2 weken volgens mij zo’n 30 afleveringen ingehaald (schijnbaar een suggestie van Ralf).

  Toch een paar vragen voor Jorn:
  1. Was er cast member exclusieve merchandise te koop. Zo ja, was hier een winkel voor of was dit alleen met bijvoorbeeld events?
  2. Hoe waren de collega’s onderling?
  3. Wat waren de werktijden/shifts? Hoe vroeg voor opening van het park moest je er bijvoorbeeld zijn?
  4. Wat is een vreemdste wat je hebt meegemaakt daar?

  Ga door en bedankt voor al het luistergenot!

 4. Ik heb nog eens zitten denken over die vermeende werkzaamheden bij het gebied dat voor een derde themapark bedoeld is.

  Een derde park zie ik momenteel nog niet gebeuren, maar er is tijdje geleden toch een plattegrond verschenen van een nieuw Disneyhotel? Heeft het mogelijk hier iets mee te maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.