D-Tales #043 – It’s time to sparkle!

Na een enorm korte winterstop zijn we terug met een nieuw seizoen van D-Tales! Uiteraard gaan we jullie ook in dit nieuwe jaar wekelijks bijpraten over de magische wereld van Disney, met in het bijzonder de verschillende Disney Resorts wereldwijd.

In deze eerste aflevering van 2017 gaan we eerst nog terugkijken op al het moois dat 2016 ons gebracht heeft. Het was een jaar met veel grote gebeurtenissen in de wereld van Disney. Naast een opsomming van deze events, hebben we ook alledrie een persoonlijke top-3 samengesteld. Wat was voor ons persoonlijk dé gebeurtenis van 2016?

Maar bij terugkijken hoort natuurlijk ook vooruitblikken. We staan aan de rand van weer een fantastisch jaar met veel Disneynieuws. Natuurlijk in het bijzonder de grootse festiviteiten rond de 25e verjaardag van ‘ons’ resort in Parijs! Wat kunnen we daarvan verwachten? Maar ook de opening van Pandora: The World of Avatar of het in recordtijd ombouwen van de Twilight Zone Tower of Terror naar Guardians of the Galaxy: Mission Breakout in Disney California Adventure later deze zomer.

“Now then, hang on to them hats and glasses, ‘cause this here’s the wildest ride in the wilderness!”


Shownotes

Nieuwjaarsvideo van President-directeur van Disneyland Paris, Catherine Powell:

Youtube-serie Abandoned – aanrader!
Let op: er zitten een aantal niet-Disney video’s tussen in onderstaande playlist, maar ook die video’s zijn aan te raden.

21 reacties

 1. Hey mannen!!
  Leuk om weer naar jullie te luisteren.
  Niemand vraagt ernaar maar hierbij mijn persoonlijke top 3 van 2016.

  3: Her-ontdekking van jullie site.
  2: Bezoek DLP 2 weken geleden, park ligt er geweldig bij!
  1: Om ons 12,5 jarig jubileum te vieren zijn mijn vrouw en ik wederom naar Azië gegaan om te genieten van Hong Kong Disneyland en Tokyo Disney resort.

  Als jullie ooit iemand zoeken om te vertellen over de Aziatische parken ik hou mezelf aanbevolen.
  Keep up the good work!!

  Groetjes

  • Hey Erik, wat leuk dat je ook je top-3 wilde delen. Ik snap helemaal waarom je bijzondere reis naar de Aziatische parken op nummer 1 staat – wat gaaf! We vinden het altijd leuk om meer te weten te komen over de Aziatische parken, helemaal omdat daar weinig over bekend is en we er nog niet allemaal geweest zijn. Ik ben één keer in Tokyo DisneySea geweest, lang geleden, dus mijn herinneren van dat park zijn ook weer wat achterhaald en weggevaagd. Tijd om daar binnenkort maar weer eens verandering in te brengen! ?

 2. Leuk om te zien hoe jullie ook de Abandoned serie hebben opgepikt, echt een aanrader.

  Helaas weer even een minder prettig nieuwtje, de openingstijden van het Studio park in Parijs zijn HELAAS weer teruggedraaid, en het park zal in februari gewoon vroeg dicht gaan (19.00 gemiddeld) en dus een uur eerder dan de Magic Kingdom.

  Persoonlijk vind ik dit toch vreemd, gezien de focus zou moeten liggen op Season of the Force.

  Bedankt voor de show weer heren, ik ga ervan genieten!!! Ben benieuwd of de Magic Almonds van Ralf nog langs komen 😉

  Cheers,

  Yumi (@DLPNewsNederland op Twitter)

  • Ja die Abandoned serie kwam als tip via Twitter voorbij en na één aflevering over Westcot bekeken te hebben, heb ik zo’n beetje alle andere videos in de serie erachteraan gekeken. Ze zitten leuk in elkaar en je leert er ook echt nog iets van!

   Wat betreft de openingstijden van de Walt Disney Studios – dat is zeker raar. Jammer ook. Waarschijnlijk was de extra lange openingstijd niet nodig voor de projectieshow van Season of the Force – de avond valt ook al vroeg in natuurlijk. Maar het park mist nog steeds een aantal grote attracties, en oppervlakte, om langer open te mogen blijven. Echt een dagvullend park te worden.

   • Die tip kwam van mij 😉
    @DLPNewsNederland op Twitter.

    Ik heb inmiddels ook alle delen gezien, en het is echt een fantastische serie.

    Je hebt gelijk hoor, de Studio’s zijn gewoon gen dag-vullend park.
    Ik denk nog steeds dat ze bij TWDC hebben gedacht dat er veel meer interesse zou zijn voor Season of the Force, en ik weet inmiddels via iemand die bij de afdeling Hospitality werkt, dat de boekingen voor Januari-Maart heel erg tegenvallen voor het bedrijf.

    Ik denk dat dit de voornaamste reden is, tegenvallende boekingen en dus minder drukte dan verwacht. Of het slim is weet ik niet, ‘Parijzenaren’ zelf hebben een lange vakantie begin Februari, en ik zie Season zeker als een trekker van ‘dagjesmensen’.

    Ik ga het zelf zien, nog minder dan een maandje en dan zal ik weer verslag doen hier 😉

    • Ik mis nog een EDIT functie in de comments, met mijn domme kop hier 7x mijn verkeerde Twitter handle opgeschreven…drukke en lange dagen eisen hun tol…

     @DLRPNewsNL dus, DAT ben ik op Twitter. 😉

 3. Blij dat jullie weer terug zijn. Heb jullie gemist vorige week.
  Dit jaar 2x naar DLP. Met Pasen en in november nog een keer, die heb ik gewonnen bij Sky Radio (sorry Michiel). 3 dagen toegang en verblijf in Sequoia Lodge voor 4 personen.

  • Wij zijn ook blij dat we weer terug zijn! En gaan gewoon stug door dit nieuwe jaar!

   Twee keer naar DLP in het vooruitzicht; jaloers! En een geluksvogel zo te lezen; verblijf in Sequoia Lodge gewonnen. Dat vind ik nog steeds het mooiste hotel in de koudere wintermaanden, november komt daar ook al aardig bij in de buurt ? Veel plezier alvast, ook tijdens Pasen natuurlijk!

   • Ja, ik dacht nog “ik win toch nooit wat” nou wel dus… Zo leuk!! 25 jaar geleden in Hotel Cheyenne verbleven, daarna nooit meer in een Disney hotel. Dus nu na 25 jaar weer een keer. Super veel zin in. Ook met Pasen natuurlijk!

 4. Eerst en vooral gelukkig Nieuwjaar mannen!

  Ik ben net terug van DLP: Helaas lag de BTM heel vaak uit en werkte de rook in de nieuwe scène. Ook de nieuwe “splash down” deed het niet. (vermoedelijk door de kou)

  Maar je merkt dat het Disneyland Park haar klaar aan het maken is voor de 25ste verjaardag.

  In Belgie word er wel echt al plat geadverteerd over “Season Of The Force”.
  Dus voor de reclame van de 25ste verjaardag is het nog even wachten hier.

  Leuk weetje:
  Het Disneyland Park is al vanaf 8:00 uur open voor alle gasten, blijkbaar zijn ze toch iets extra van plan. 🙂

  • Axel: jij ook een heel gelukkig nieuwjaar! (Mag het nog…?)

   Er wordt in België dus wel reclame gemaakt voor Season of the Force? Hier in Nederland zie je alleen televisiereclames voor de 25e verjaardag, met een kleine disclaimer “vanaf 26 maart” erbij. De eerste Season of the Force reclame moet ik hier nog tegenkomen.

   En wat betreft de openingstijden; bedoel je daarmee dat de Extra Magic Hours weg zijn?

 5. Weer een leuke podcast. Jullie hadden erover wie gaat er dit jaar naar Parijs. Wij zeker. Ik zou er eigenlijk willen wonen. Maar ik had een vraag en misschien weten jullie dat. Ik zat gister op de site van Disneyland Shanghai. Nu wou ik boeken maar je moet dan een account aanmaken. Maar dan moet je een chinees telefoon nummer hebben en een Chinese email. Is er een mogelijkheid om te kunnen boeken vanuit Nederland.

  • Oh dat is een hele goede vraag – ik zal eens rondvragen aan mensen die al in Shanghai geweest zijn hoe ze dit hebben aangepakt. Bedoel je dan enkel parktickets of een complete overnachting in een Disney-hotel?

  • Hoi vincent,
   Wij gaan in september naar Shanghai en je kan gewoon een account aanmaken ook als je geen Chinees telefoonnummer of mailadres hebt.
   Ik heb het dan over boeken op de officiële site van Shanghai.
   Het zou toch echt moeten lukken.
   Succes

   Groetjes ErikM

 6. Ik had trouwens nog een vraag. Ik luister vaak naar jullie podcast in de auto maar het vreet me data helemaal op. Kan je jullie podcast ook downloaden zodat hij op me telefoon staat.

  • En nog een goede vraag. Hoe luister je onze podcast vaak terug; via de site of via een podcast-app? Je kunt namelijk onze rss-feed voor de podcast in een podcast-app openen. Op iOS devices kan je hiervoor bijvoorbeeld de standaard Podcast App van Apple gebruiken; voor Android zijn er vast ook goed varianten.

   Gebruik vervolgens deze url om de feed in de app te krijgen en de afleveringen automatisch binnen te halen: http://www.d-log.nl/podcasts/feed.rss

 7. Ik zal in Disneyland Parijs zijn van 5 t/m 9 Februari, ik zal uitgebreid (foto)verslag doen op mijn twitter, dus als er nog specifieke dingen zijn die de D-Tails luisteraars (en/of makers) op beeld willen hebben, laat maar horen dan word het geregeld.

  Yumi (@DLPNewsNederland)

 8. Hallo! Weer genoten van de podcast tijdend het inpakken voor dlp.We waren er afgelopen weekend. Gezellig druk maar oh oh BTM.
  Mijn 5 jarig wilde daar heel graag in. Hij was lang genoeg qua lengte en begreep dat ie lang moest wachten. Niks kon zijn opwinding temmen. Na 45 min in de rij en bijna aan de beurt: Storing. Er kwam een teleurgesteld hoopje uit de wachtrij. Even moeten we alle zeilen bij zetten maar hij stapte over de teleurstelling heen en ging verder op onderzoek uit. Wat hij niet wist was dat mama ondertussen FP-en had gehaald. We zeiden niks want je weet nooit wanneer hij het weer deed. Om 14:00 kon hij in de rij en BTM deed het! Zonder de nieuwe effecten. Maar toch. Dat koppie na afloop bij de uitgang! Onbetaalbaar ?

  Verder viel op dat bijna alle attracties open waren. We hebben dus veel kunnen doen en de kerstsfeer was nog steeds magisch.

  Kortom een geslaagd tripje met een swingende dreumes in de wagen tijdens Magic on Parade. Ik durf te zeggen de kids zijn disneyfan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.