D-Tales #041 – Rogue One – A Star Wars Story ging in première en wij waren erbij!

Het is zover! Rogue One – A Star Wars Story draait eindelijk in de bioscopen! Afgelopen dinsdag ging de film feestelijk in première in Nederland en wij waren erbij! We bespreken de film uitvoerig, gegarandeerd spoilervrij! En we hebben zelfs onze allereerste reactie vlak na de première opgenomen.

Daarnaast gaan we uiteraard ook nog een rondje rond de wereld wat betreft de laatste nieuwtjes uit de Disneyparken. Zo proberen we via onze glazen bol te voorspellen hoe Team Disney Anaheim de opening van Star Wars Land in goede banen gaat leiden; het zal grote gevolgen hebben voor de drukte in het altijd al volgepakte park. En hoe verhoudt zich dit tot Orlando?

Ook staan we uitgebreid stil bij enkele nieuwtjes uit Parijs. Hoe goed ziet Big Thunder Mountain eruit! En zullen we ooit de Mark Twain raderboot weer terugzien in de Rivers of America? Via een luisteraar kwam er een vraag binnen over de Castle Club in het Disneyland Hotel – wat is dat precies en wat houdt het nieuw aangekondigde, luxueuze restaurant in de Castle Club precies in?

Natuurlijk komt Season of the Force er binnenkort aan en wat voor moois brengt dat allemaal? Projecties op de Tower of Terror, maar ook ruimere openingstijden voor de Walt Disney Studios! Boze aandeelhouders en een uitstapje naar de Nintendo-aankondigingen voor Universal Studios Japan maken deze aflevering compleet.

===========

SHOWNOTES

 

5 reacties

 1. Thanks voor de shoutout! 😉
  Wederom een hele fijne aflevering!
  Het word elke week gezelliger bij D-Log….goed werk weer!

  Hoe het zit qua tijden voor de avondshows kon ik nog geen details lospeuteren helaas, maar er werd gehint naar gelijktijdige shows (en de dag na mijn telefoontje kwam het nieuws dat de parken later dan gebruikelijk en ook tegelijk zullen gaan sluiten tijdens Seasons, dus trek je conclusies)

  • Goed om te horen dat de luisteraars het ook nog steeds gezellig vinden 🙂

   Bedankt voor de extra info wat betreft de showtijden; het lijkt er dus heel sterk op dat beide shows gelijktijdig plaats zullen vinden. Uniek voor Parijs. En heel benieuwd of dat qua licht- en geluidsvervuiling goed gaat…maar dat zullen ze wel getest hebben?

   • Mijn persoonlijke theorie is dat gelijktijdig niet alleen goed haalbaar is, maar ook waarschijnlijk noodzakelijk. Het lijkt er tot nu toe sterk op dat er geen vuurwerk zal zijn voor de Seasons show in het park (normaal word vuurwerk altijd gebruikt in de marketing voor nieuwe shows, en nu is dat nadrukkelijk niet het geval).

    Als ze slim zijn focussen ze dus op MUZIEK tijdens de Star Wars show…. en dat kan best op goed volume gezien de richting waar het geluid naartoe zal gaan, richting de Village en het station….waar het verdwijnt richting de parkeerplaats. Puur audio-technisch gezien zou je het volume hier hoger kunnen hebben dan bij Dreams, alhoewel dat met de afstand tussen het kasteel en de Tower niet eens nodig zou zijn….

    Ik denk dat er grotere problemen zouden kunnen ontstaan als ze nog eens EXTRA 20 -30 minuten geluidsbelasting gaan veroorzaken,zouden ze besluiten het gescheiden te doen, en gezien de geschiedenis met de omwonenden, en de vele reeds bestaande klachten van overlast denk ik niet dat dat het park veel goed zou doen wat betreft samenwerking en latere eventuele uitbreidingen…

    Maar dat is puur speculatief uiteraard 😉

 2. Hoi,

  Ik luister al sinds aflevering 7 elke week gezellig naar jullie gekakel en krijg er niet genoeg van 🙂
  Jullie vonden het raar dat de parken langer open zijn eind februari begin maart maar zou dat niet te maken kunnen hebben met de krokusvakantie in België? Trouwens 2 weken geleden was het op 28 februari (onze aankomst datum voor 4 daagjes Davy crockett) nog studio’s tot 19u30 en Disneyland tot 20u. Kan het zijn dat ze openingstijden aanpassen aan het aantal boekingen die ze binnen krijgen?

  Groetjes

  Bart.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.