D-Tales #022: Ralf nog steeds in Orlando, ontslagronde bij Walt Disney Imagineering, nieuwe paradefloats voor Parijs, schoenherkenning en EuroDisneyland in Nederland?

We tikken bijna de 2 uur aan in aflevering 22 van D-Tales. Mede door een uitvoerige audiotour van Ralf, ditmaal uit alle vier de parken in Walt Disney World.

Maar we hebben het ook over de grote ontslagronde bij Walt Disney Imagineering; zijn er wel of niet grote namen bij betrokken en wat voor gevolgen kan dit hebben? Waarom stoppen de twee grote avondshows in Disneyland, Anaheim? En kunnen we in Disneyland Parijs binnenkort nieuwe parade floats verwachten?

We komen ook eindelijk toe aan de uitleg over het revolutionaire patent wat Disney onlangs heeft aangevraagd; schoenherkenning. En krijgt één van de signature-attracties uit Disney Hollywood Studios binnenkort een overlay van een wel heel bekende muis?

Tenslotte hebben we ook nog de tijd genomen om twee vragen van luisteraars te beantwoorden: hoe boek je het beste een kamer in een Disney hotel als je al een jaarkaart hebt? En wat klopt er van de verhalen dat EuroDisneyland heel misschien wel in Nederland of België gebouwd had kunnen worden?


Shownotes

Het huidige avondentertainment in Disneyland stopt per begin september; inmiddels heeft Disney officieel bekend gemaakt dat de Electrical Light Parade ook stopt in Orlando dit najaar, om vanaf januari tijdelijk terug te keren naar Anaheim. Tot die tijd zal Paint the Night daar nog wel met de feestdagen te zien zijn.

Meer over de ontslagen bij Imagineering: Disney lays off Imagineers

Dopey valt van bovenste dek bij Fantasmic:

Volgens dit forum zouden onderstaande the floats uit een vorige parade uit Tokyo volgend jaar in de nieuwe parade in Parijs te zien zijn:

13563595_10153908417597968_1161565178_n13566184_10153908417462968_1064193188_n

Meer over het patent vor Disney om bezoekers aan de hand van schoeisel te traceren lees je hier.

Luisteraar en Disney Cast Member Aaron wist ons wat extra informatie te geven over aflevering 22:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.