Nog geen goedkeuring voor uitbreiding Frontierland in Magic Kingdom

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 17 september 2024.

Nieuws uit de parken

  • Walt Disney World heeft nog geen goedkeuring ontvangen voor de uitbreiding van Frontierland, die de sloop van Rivers of America en Tom Sawyer Island omvat. De staat Florida heeft tientallen fouten gevonden in de waterbeheerplannen en eist binnen 90 dagen aanpassingen aan de vergunning.
  • In Disney’s Animal Kingdom is er opnieuw een drieling penseelaapjes geboren, een ernstig bedreigde diersoort. Deze energieke tamarins met hun witte haren zijn een attractie op Discovery Island. Met slechts 6.000 exemplaren in het wild is elke geboorte een reden tot feest.
  • Iain Armitage, bekend van zijn rol als jonge Sheldon Cooper, bezocht recent Star Wars: Galaxy’s Edge in Walt Disney World. Disney deelde een video van zijn rit op Star Wars: Rise of the Resistance.
  • De Jingle Bell Jamboree keert terug, na een onderbreking van 5 jaar, naar het Country Bear Theater in Tokyo Disneyland van 8 november 2024 tot 13 januari 2025. Bezoekers kunnen genieten van een vrolijke kerstshow met de Country Bears, die winterliedjes zingen in een feestelijke sfeer.

Bioscoop en Disney+

  • Eerder werd bekend dat Disney overwoog om live kanalen toe te voegen aan Disney+. Nu is daar meer informatie over bekend. Er komen namelijk vier kanalen. Bij ‘Hits and Heroes’ is 24 uur per dag Marvel en Star Wars te zien, ‘Throwbacks’ wordt het kanaal vol popcultuur nostalgie en ‘Real Life’ zendt documentaires en biopics uit. Daarnaast komt er het seizoensgebonden kanaal ‘Hallowstream’.
  • Tien voormalige Pixar-medewerkers delen hun ervaringen over de impact van de ontslagen, de druk rond Inside Out 2 en de problemen binnen de studio. Ondanks het financiële succes van de film, kampen veel ontslagen medewerkers met financiële moeilijkheden en kritiek op de interne cultuur van Pixar.
  • Donald Glover en Stephen Glover werken nog steeds aan een Lando-film in plaats van een serie voor Disney+. Donald wil meer plezier toevoegen aan Star Wars, iets wat volgens hem ontbreekt. Hij benadrukt dat Lando’s ondeugende karakter aantrekkelijk is voor het publiek.
  • Elizabeth Olsen was gisteren te gast bij Jimmy Kimmel Live. Ze was daar om haar nieuwe film His Three Daughters te promoten, maar uiteraard werd er ook naar Marvel gevraagd. Ook hier benadrukt de actrice dat ze dolgraag terug zou keren als de Scarlet Witch/Wanda Maximoff.

Overig nieuws

  • Op woensdag 25 september a.s. gebeurt er iets bijzonders in het Rijksmuseum te Amsterdam: de onthulling van de gloednieuwe buurman of buurvrouw van Donald Duck in Duckstad! Deze wereldprimeur is het resultaat van een spectaculaire wedstrijd die maar liefst 7.400 enthousiaste fans in beweging heeft gebracht. In de Daily Disney Roundup van 5 juli jl. schreven we al over deze wedstrijd en de vijf finalisten.
  • In Cotino, de eerste Disney Storyliving-gemeenschap, wordt het huis van de familie Parr uit The Incredibles nagebouwd. Dit mid-century modern huis opent in 2025 en biedt ruimtes voor evenementen, creatieve activiteiten en overnachtingen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.