D-Tales #092 – The Haunted Mansion

D-Tales #092 – The Haunted Mansion
D-Tales

 
Play/Pause Episode
00:00 / 01:01:58
Rewind 30 Seconds
1X

“Welcome foolish mortals…”

In deze eerste D-Tales special staan we uitgebreid stil bij één van de meest klassieke Disney-attracties allertijden: The Haunted Mansion.

Hoe is deze Disney-versie van het spookhuis ontstaan? Wie waren Yale Gracey, Marc Davis, Claude Coates en X Atencio? Wat zijn de verschillen tussen de versies over de hele wereld en waarom staan ze overal in een ander themaland? Ook staan we uiteraard stil bij Phantom Manor, het broertje van The Haunted Mansion, en Mystic Manor, het jongste neefje. Wat maken deze versies uniek ten opzichte van de klassieker?

Ga er lekker voor zitten en geniet het komende uur van The Haunted Mansion!

“Hurry back…hurry baaack!”

Over D-Tales

D-Tales is de Nederlandstalige Disney-podcast. Elke week nemen Jorn, Ralf en Michiel de belangrijkste nieuwtjes over de parken, films en andere Disney-gerelateerde zaken met je door. Je kunt D-Tales op meerdere manieren beluisteren.

 • Onze site, D-log.nl. Elke aflevering kun je op on ze site beluisteren door simpelweg op de play-knop te klikken. Simpel!
 • Heb je een iPhone of iPad? Daar zit standaard de podcast-app op. Zoek daarin op D-TALES, klik op het logo en vervolgens op de paarse ABONNEER-knop. Je krijgt nu elke nieuwe aflevering automatisch op je telefoon of tablet!
 • Luister je via iTunes op je computer? Klik dan op deze link: https://itunes.apple.com/nl/podcast/d-tales/id1089214531?mt=2. Je kunt ook je met iTunes abonneren om geen aflevering te missen.
 • Heb je een Android-telefoon? Dan moet je eerst in de Play Store een podcast-app downloaden. De keuze is groot, denk aan Stitcher, Castbox of Pocketcasts. Door in één van deze apps op D-TALES te zoeken kun je luisteren en abonneren.
 • YouTube. Een keer in de twee weken kun je live meekijken met de opnames van onze podcast, normaal gesproken elke dinsdagavond om 21 uur live. Oudere livestreams zijn hier ook terug te vinden
 • Binnen de platforms Stitcher en TuneIn kun je D-TALES ook vinden en daarmee bijvoorbeeld via je Sonos, Squeezebox, XBOX One of Smart TV luisteren naar D-Tales.

4 reacties

 1. Heren de aflevering van phantom major was top! Ik vind de nieuwe opzet een goed idee. Zeker doorgaan zo!

 2. Dit is nou precies wat ik vanaf het begin van D-Tales al miste. Af en toe heerlijk luisteren naar verhalen over specifieke onderwerpen zonder dat er eest nieuws besproken word.
  Ik ben nu al fan van de nieuwe opzet!

 3. Super leuke aflevering vol met nieuwe info. Kijk nu al uit naar de ‘specials’ over andere attractie’s!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.