D-Tales #069: We wants the Redhead!

Veranderingen op komst in Pirates of the Carribean, een speciale pre parade in Parijs, Themepark Insider Awards en natuurlijk bouwupdates vanuit California en Florida. Jorn, Michiel en Ralf zijn terug van hun schoolreisje naar NHTV in Breda en presenteren vanuit de vertrouwde setting aflevering 69.
D-Tales
D-Tales #069: We wants the Redhead!
/

Veel nieuws en geruchten uit Parijs deze week. Om te beginnen had Parijs de eer om een compleet artikel op het Disney Parks Blog te krijgen. Het onderwerp was Pirates of the Caribbean – welke nieuwe geheimen zou onze opgefriste versie van de attractie bevatten? Maar één regel in dit artikel zorgde voor een complete rel binnen de Disney fan-community: de Auction-scène waarbij de dames van het dorpje door de piratenkapitein geveild worden zou vanaf volgend jaar aangepast gaan worden – ook in de Amerikaanse versies van de attractie. Moord en brand werd geschreeuwd om deze politiek correcte aanpassing van de klassieker – wij gaan er fijn nog even over door discussiëren.

Verder was er dinsdagmiddag ineens iets nieuws voor de parade in Disneyland Paris – een zogenaamde pre-parade met zeldzame karakters uit de Disney archieven. Het was de eer aan Judy Hopps en Nick van Zootropolis om voor de parade uit te lopen. Dit alles onder de noemer “Tuesday is Guest Star Day”, een eerbetoon aan de oude Mickey Mouse Club waarbij er op dinsdag altijd een speciale gast uitgenodigd werd. Voortaan elke dinsdag een kleine pre-parade met zeldzame karakters – hopelijk een publiekstrekker om de wat rustige dinsdagen iets populairder te maken.

Mickey and the Magician, de parkshow uit de Walt Disney Studios, heeft de prijs voor Beste Show van de site Themepark Insider in de wacht gesleept Een mooie prijs verkozen door bezoekers van de site. De prijs voor Beste Park ging dit jaar verrassend naar de Efteling, welke daarmee meervoudig winnaar Tokyo DisneySea van de troon stoot. Terecht? Wij hebben het er uitgebreid over.

Uiteraard gaat Ralf ook deze week weer Verticaal met bouwupdates uit zowel Californië als Florida.

 

3 reacties

  1. What if? De redhead de opvolger van Jack zal zijn. Zou hij niet stoppen, maar de franchise doorgaan.

  2. De Efteling is Nederlands cultureel erfgoed, het is logisch dat hier veel aandacht voor is in de Nederlandse media, al helemaal wanneer het 65 jaar oude park de duurste attractie tot nu toe opent. Verder, jullie zijn Disney geeks, jullie houden (net als ik) van de Disney touch. Zijn jullie pretpark fans? Ik weet het niet. Ergens zou je het moeten kunnen plaatsten dat de internationale pretparkfan constateert dat de Efteling een ontzettend bijzonder park is en dat het wel degelijk Disney kan overtreffen. De Efteling is geen park als Disney, de opzet van dit attractiepark was en is nog steeds een uitgestrekt natuurpark met hele bijzondere ideeën. Pretparkfans die verder kijken zijn het commerciële, overpriced en veel op IP gefocuste Disney soms gewoon zat, en dan ben jij bij parken als Europa-Park maar dus ook de Efteling aan het goede adres! Je moet je realiseren dat dit park voor ons gewoon doodnormaal is, wij zien dat niet zo snel meer als dat een internationale bezoeker dat doet. Als DisneySea om de hoek zou liggen, en je komt er elke dag, dan.. Je snapt me wel.

    • Ha Richard, ook hier veel liefde voor de Efteling hoor! De enige reden waarom we het aanhaalden, was het feit dat de berichtgeving in de pers zo enorm was. Dat was opvallend en het bespreken waard.

      Dank voor je feedback!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.