D-Tales on Tour: Meyer Werft Fotoreportage

Vrijdagochtend 29 oktober om 9:30 verzamelen we bij de D-Tales on Touringcar in Utrecht. Als ik aan kom staan er al zo’n 30 personen te wachten en er hangt een gezellige en energieke sfeer. We vertrekken vanuit Utrecht om via opstapplaats twee in Zwolle door te rijden naar Papenburg in Duitsland waar de Meyer Werft ligt.

Tijdens de rit krijgen we van Ralf en Jorn een foodiebag en zorgen onze gastheren voor vermaak met verschillende weetjes en een kennisquiz over de Disney Cruise Line.

Na een soepele rit van 3 uur komen we aan in Papenburg waar we eerst een tussenstop maken bij Gasthof Tepe voor ons lunchbuffet.

Het buffet bestaat uit verschillende koude en warme gerechten allemaal volgens traditioneel Duits recept. Ik eindigde met een interessante combinatie van risotto rijst, gekookte aardappelen en rode kool. Nou ja, we zijn in elk geval verzadigd voor de rest van de dag.

Voor we doorreizen naar de Meyer Werft maakt de buschauffeur nog even een groepsfoto van ons.

Als we aankomen op de Meyer Werft is het eerste wat we zien het reclamebord met daarop verschillende schepen waar ze aan bouwen. Naast de parkeerplaats ligt een stuk cruiseschip in het droogdok waar we allemaal verbaasd zijn over de ongelooflijk grote omvang van het stuk staal.

Op de Meyer Werft ontvangen ze graag gasten en er is dan ook flink geïnvesteerd in gastbeleving. Zo is er een speciaal bezoekerscentrum waar je de trap of lift kan pakken om via glazen zuilen en buizen de werf en experience center te betreden.

We starten onze tour in het experience center waar we worden ontvangen door een gids die ons in het Duits Nederlands vertelt over wat we vandaag kunnen verwachten in de werf en het experience center.

Hierna gaan we door naar verschillende zaaltjes waar films ons vertellen over de geschiedenis van de Meyer Werft en een sfeerimpressie geven.

Na de films gaan we door naar een zaal waar verschillende modelschepen liggen. Zo ook Quantum of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld dat ook gebouwd is in the Meyer Werft.

Rick van Bucketlist Travel blijkt zowaar een (cruise)schepen kenner te zijn en vertelt ons over verschillende rederijen en allerlei technische feiten over de drijvende vakantieparken.

En daar is ze dan, het schip waar we allemaal voor zijn gekomen: de Disney Wish! Helaas ligt ze aan de verkeerde kant van de werf en kunnen we het schip slechter zien dan we hadden gehoopt en gedacht.

We zien de Disney Wish hier vanaf de achtersteven naar voren, het kleurenschema dat op de romp komt is al een beetje te zien net als de buis van de Aqua Mouse waterglijbaan die op het bovenste dek gebouwd wordt.

Na de werf komen we aan bij een zaal over de merkbeleving en het interieur van de schepen die nu worden gebouwd. Hier staat een gouden beeld van Donald in maritiem kostuum, mooie fotospot en daar hebben we zeker gebruik van gemaakt.

Tegenover het standbeeld van Donald zijn de designs van de hutten te bewonderen en heeft de Meyer Werft zowaar een hut opgebouwd die we met eigen ogen vanachter een raam kunnen aanschouwen.

Na de experience met de Disney Wish krijgen we nog te zien hoe schepen door de jaren heen via de Eems, de Eemshaven en de Waddenzee naar open zee varen en vlak bij de uitgang staat een levensgrote replica van het Minnie Mouse boegbeeld van de Disney Wish.

Leuk weetje: in elk schip dat wordt gebouwd zit een geluksmunt verwerkt in de kiel. In dit geval is de munt een miniatuurmunt van dit zelfde design kapitein Minnie Mouse speciaal geslagen voor deze gelegenheid.

Op de terugrit naar Nederland worden we nog verwend met meer vermaak en deelt trouwe luisteraar Tom zelfgemaakte Disney buttons uit in de bus. Wat een afsluiter!

Deze reis voor Donalteurs is mogelijk gemaakt door onze gastheren van D-Tales en Rick van Bucketlist Travel. Iedereen bedankt voor de leuke ontspannen sfeer en ontzettend leuke dag, tot de volgende!

Have a magical day,

Pelle

P.S. Mocht je nou heel erg genoten hebben van mijn stijl van mijn foto’s, neem dan ook eens een kijkje op het Disney Instagram account van mij en mijn vrouw :-).

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.