Het beste van Shanghai Disneyland

Nu de officiële openingsdatum van Disneys nieuwste resort snel nadert, duikt de media er bovenop. Dit brengt veel leuke en interessante artikelen, fotoverslagen en video’s – we proberen hier een selectie bij te houden.

Shanghai Disney Resort Grand Opening Celebration

De Grand Opening Celebration werd “live” uitgezonden via verschillende social media, waaronder disney.nl, Facebook en Youtube. De special is in z’n geheel terug te kijken via YouTube.


Asia’s Biggest Disneyland to Open in Shanghai – NHK World

De Japanse nieuwszender NHK World dook in de constructie en aankomende opening van het Disneyresort in Shanghai en bekijkt de impact die het heeft op de lokale bevolking; welke kansen liggen er, maar ook welke gevaren zijn er? Een erg interessant documentaire van bijna een half uur!

A Theme Park Designer Look at Shanghai Disneyland

MiceAge: Shanghai Disneyland Theme Park Designer Look

MiceAge brengt een erg interessant artikel over het ontwerp van het park. Een groep ‘theme park designers’ heeft tijdens de testperiode het park bezocht en brengt een kritische blik op het park, gezien vanuit het perspectief van een ontwerper. Kloppen de keuzes die de ontwerpers van het nieuwste Magic Kingdom gemaakt hebben? Hebben ze dingen over het hoofd gezien? Waar zijn de klassieke Disneyattracties? Waar zijn de verschillende transportmiddelen die een Disneypark eigen maken?

Een erg interessant artikel met een unieke en verrassende invalshoek.

Designing Tomorrowland

The Man Who Built Tomorrowland
The Man Who Built Tomorrowland

http://fortune.com/shanghai-disney-tomorrowland-china/

Scot Drake is de ontwerper achter Shanghai Disneylands Tomorrowland – het futuristische parkdeel wat in Shanghai een geheel eigen uiterlijk heeft gekregen. Fortune interviewde de man om erachter te komen hoe je een Tomorrowland ontwerpt in de buurt van een stad die zich sinds het laatste decennium al in de toekomst waant.

 

2 reacties

  1. Als je bepaalde gebieden ziet, wordt je gewoon overweldigd, maar andere plaatsen lijken me dan weer wat kil en leeg… De beplanting maakt dit in de volgende jaren zeker wel goed, maar toch mis ik wat de layout van een “klassiek” kasteelpark. Wel erg fijn om te zien dat ze toch durven afstappen van platgetrapte paden én om naast IP-attracties, zoals Tron ( die in het donker echt wel kicken is denk ik ) ook andere ideeën naar voor komen.

    Het bubble-effect, waar je niets meer ziet van de wereld buiten het park, is hier totaal losgelaten lijkt wel. In Hong Kong was dit ook het geval, maar daar heb je als backdrop machtige bergen. Hier zijn de surroundings wat minder idyllisch…

    Maar, als ze me aanbieden om het te gaan bezoeken, dan neem ik de uitdaging graag aan! 😉

  2. Ik heb het de laatste maanden een beetje alles gevolgd en ik denk dat dit het mooiste park wat Disney ooit gebouwd heeft Disney sea is ook geweldig). Vooral het kasteel vind ik geweldig. Ik had graag bij de opening geweest. Hier ga ik zeker een keer naartoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.