The Grey Stuff

Niet veel van onze dagelijkse kost heeft die bepaalde tint, dus het vinden van een gerecht die de kleur heeft van een bewolkte dag daagt de onverschrokken Disney-fans nu al meer dan een kwart eeuw uit. In de CGI film is het kaviaar, in het ‘Be our Guest restaurant’ en in ‘The Red Rose Tavern’ is het iets anders. Wat? Nou..dit!

Ingrediënten ‘The Grey Stuff’

  • 100 gram mini Oreos (vulling eraf schrapen)
  • 1 pakje Oreo cookies and cream puddingmix
  • 350 ml koude melk (halfvol kan, volle is beter)
  • 200 ml slagroom
  • eetbare parels ter decoratie

Ingrediënten ‘Red Velvet Cake’

  • 150 gram boter
  • 2 (grote) eieren
  • 240 ml karnemelk
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 el vanille-extract
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 el bakpoeder
  • 2 of 3 el vloeibare rode voedingskleurstof
  • 1 1⁄2 el appel azijn
  • 1 1⁄2 el baksoda
  • 1⁄2 el zout

Klaarzetten

  • mengkom(men)
  • keukenmachine
  • mixer of garde
  • spatels
  • weegschaal en litermaat
  • oven op 180 graden Celsius
  • spuitzak met kartelspuitje
  • vormpjes voor cupcakes

Bereidingswijze ‘The Grey Stuff’

  1. Pulseer mini Oreos in een keukenmachine tot het kruimelt tot fijne kruimels.
  2. In een kom de melk met de puddingmix kloppen. 10 minuten op laten stijven in de koelkast.
  3. Wanneer het mengsel is ingedikt en begint te zetten, voeg Oreo-kruimels toe en meng. 
  4. Spatel een kwart van de geslagen slagroom erdoor; meer toevoegen indien gewenst tot de gewenste smaak en consistentie is bereikt.
  5. Spuit met een spuitzak of klodder met een spatel op een red velvet cupcake van het andere recept en versier met eetbare parels. Denk om opa en oma, die krengen zijn gebittenbrekers!

Bereidingswijze ‘Red Velvet Cake’

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Klop de boter samen met de basterdsuiker met een mixer luchtig in een kom. Vervolgens voeg je stuk voor stuk de eieren en het vanille-extract toe.
  3. Zeef de bloem samen met de cacao-poeder, bakpoeder en het zout en meng dit alles in een andere kom.
  4. Giet de karnemelk en kleurstof samen in een kommetje totdat je een fel rode kleur hebt. Probeer hier niet mee te knoeien omdat het moeilijk uit je kleding te verwijderen is.
  5. Vervolgens giet je 1/3 van de droge ingrediënten bij het boter- en suiker mengsel en roer het door. Doe ditzelfde met het karnemelk-mengsel en herhaal deze stappen.
  6. Meng in een schaaltje het azijn en de baksoda. Zodra het schuimt giet je het bij je beslag. Dit roer je goed door.
  7. Doe het beslag in de vormpjes en bak ze in ongeveer 15 – 20 minuten. Om te checken of ze gaar zijn kun je er een satéprikker in steken. Als deze er schoon uit komt weet je dat ze klaar zijn.
  8. Laat de cakes helemaal afkoelen voordat je ze bespuit of smeert met de grey whip. Doe je dit niet dan loopt het er zo vanaf.

Tips voor de perfecte Grey Stuff

  • Oreo cookies ’n creme puddingmix is online en in de US foodstore in Amsterdam te koop. Iemand uit de USA laten meebrengen is goedkoper.
  • Meng niet meteen alle slagroom door de puddingmix. Speel met de hoeveelheid voor de juiste dikte maar vooral de juiste kleur.
  • Laat de Red Velvet cupcakes goed afkoelen. Als je ze te warm besmeert met grey stuff druipt het er meteen vanaf.
  • Red Velvet cake van Dr. Oetker is ook prima en veel gemakkelijker.