D-Tales 298- D-Tales Gaat FF Lekker Ducken!

Het Vrolijke Weekblad Donald Duck viert dit jaar de 70e verjaardag! Al 70 jaar lang is “ff ducken” een begrip in Nederland en groeien al vele generaties op met Oom Donald en alle bewoners uit Duckstad. Hoe komt het weekblad tot stand? Wie zijn de helden die het blad voltekenen? Waarom zien we nooit meer Broer Konijn? En wat zijn de plannen voor de toekomst? Hoofdredacteur Ferdi Felderhof en tekenaar Jan-Roman Pikula vertellen er alles over in deze feestelijke podcast!

3 reacties

  1. Wat betreft het vermelden van de namen van de makers: in de Duitse Disneybladen hebben ze binnenkant cover 1 gewoon een inhoud met alle namen. Stoort in het geheel niet. Maar ja, als ze daar in Nederland mee zou gaan pronken, dan lopen ze wel het risico om een deel van de lezers die niet weten dat Donald Duck in Nederland wordt gemaakt tegen hun hoofd stoten. Mijn eigen kinderen vinden bijvoorbeeld dat alles dat uit Nederland komt (muziek, films, tv-series, strips) slechter is. Natuurlijk draag je daar als Duck ook aan bij als je het niet vertelt.

  2. @Ger Mijn Duckverhaal staat in de Mickey Maus Taschenbuch nr 28 gepubliceerd op blz 44. Helaas is de naam waaronder het gepubliceerd is (Wijnand Tieleman) door de tanende “Deutsche gründlichkeit” foutief overgenomen en werd Wijmand Tielman. lol
    Maar de naam eronder is wel leuk voor de makers. Verder is het op inducks gewoon te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.