Disney’s FX grote winnaar tijdens Primetime Emmy Awards

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 16 september 2024.

Nieuws uit de parken

  • ‘Together We Are One’, het thema van de populaire Disneyland Paris-show TOGETHER: A Pixar Musical Adventure, is nu beschikbaar om te beluisteren op al je favoriete muziekstreamingdiensten.
  • Een verwijzing naar Song of the South die eerder op een van de displays in Walt Disney Presents in Disney’s Hollywood Studios te zien was, is verwijderd. Er is nu een afbeelding te zien van The Adventures of Ichabod and Mr. Toad.
  • Walt Disney World heeft bevestigd dat Miguel uit Coco zich bij de wereldberoemde traditionele folkmuzikanten Mariachi Cobre zal voegen in EPCOT. Miguels optredens zijn onderdeel van Hispanic and Latin American Heritage Month.
  • Dok-Ondar is na zo’n vijf maanden teruggekeerd naar zijn Den of Antiquities in Disney’s Hollywood Studios. De indrukwekkende audio-animatronic ontbrak daar sinds april van dit jaar.
  • Sohni, een Sumatraanse tijger uit Disney’s Animal Kingdom, is zwanger. Dat maakte Dr. Mark Penning op Instagram bekend door het delen van een echofilmpje. Ze houden de aanstaande moeder nauwlettend in de gaten, maar in de tussentijd kunnen gasten Sohni bezoeken tijdens de Maharajah Jungle Trek.
  • Het spooky seizoen is begonnen. Ook in Hong Kong Disneyland! Het Disney Parks Blog heeft een overzicht online gezet met de hoogtepunten van de Halloween viering. Zo zijn er bijvoorbeeld ontmoetingen met hero-villain duo’s, nieuwe kostuums en decoraties en verschillende lekkernijen.
  • Shanghai Disneyland zal vandaag vanwege de tyfoon Bebinca gesloten blijven. Het park is van plan om op morgen weer de normale openingstijden te hervatten.

Bioscoop en Disney+

  • De 76ste editie van de Primetime Emmy Awards vond afgelopen nacht plaats en Disney’s FX bleek de grote winnaar te zijn. Shōgun werd uitgeroepen tot de beste dramaserie en beste acteur en actrice in een dramaserie gingen naar Hiroyuki Sanada en Anna Sawai. Die laatste schreef geschiedenis omdat ze de eerste actrice van Aziatische afkomst is die gewonnen heeft in die categorie. Ook The Bear won meerdere Emmy’s, al ging de prijs voor beste comedyserie naar Hacks van HBO Max.
  • Na een flinke promotiecampagne is het aanstaande donderdag eindelijk tijd voor Agatha All Along op Disney+. Naast een nieuwe promo en nieuwe character posters heeft Marvel ook het uitzendschema online gezet. Hieruit blijkt dat de serie op 30 oktober (31 oktober voor ons in Nederland) afsluit met een dubbele aflevering.
  • Later deze maand keert Grey’s Anatomy terug voor alweer het eenentwintigste seizoen. Disney’s ABC heeft een teaser online gezet voor de seizoensopener.

Disney Cruise Line

  • Disney is nooit vies van een beetje cross promotie. En dus zijn Agatha All Along-castleden Kathryn Hahn en Joe Locke ingezet om Marvel Day at Sea van Disney Cruise Line te promoten. Agatha zal samen met Doctor Strange en Sorcerer Supreme Wong te zien zijn in Strange Academy: A Spellbinding Spectacular.

Overig nieuws

  • Afgelopen vrijdag onthulde Hasbro tijdens het virtuele evenement Hasbro Pulse Con 2024 een aantal nieuwe action figures. Voor Marvel gaat het onder andere om Secret Wars en Spider-Man. Star Wars fans kunnen uitkijken naar action figures van onder andere Prince Xizor uit Star Wars: Shadows of the Empire en Dagan Gera uit Star Wars Jedi: Survivor.
Afbeeldingen: Hasbro
  • DirecTV en The Walt Disney Company hebben aangekondigd dat ze een principeakkoord hebben bereikt voor een nieuwe distributiedeal. Onderdeel hiervan is dat Disney’s volledige aanbod van kanalen wordt hersteld voor DirecTV-klanten. Hierdoor is er een einde gekomen aan een black-out die begon op 1 september.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.