Skip to content →

Over D-Log

D-log.nl is hét Nederlandstalige weblog over alles wat met Disney te maken heeft! Vier gepassioneerde Disneyfans houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws rondom Disneyfilms, -themaparken, -boeken en meer! Wie zijn we?

Michiel

MICHIEL Alle Disney classics op blu ray of dvd, een boekenkast vol boeken over de parken, het bedrijf en de belangrijkste mensen uit die gelederen, alle Donald Ducks ooit verschenen in verzamelmappen. Het zijn maar een paar van de aanwijzingen in het huis van Michiel over zijn grote passie: Disney. Michiel is naast groot liefhebber ook de officiele Nederlandse stem in de Franse Disney-parken en is – als je heel snel luistert – ook te horen in Cars 2, Monsters University en Vaiana.

w200.5c590_r3-4_d23c3397f721451a9743156e43575701

JORN Als voormalig castmember in Disneyland Paris kent Jorn alle ins en outs van het Franse resort, maar ook de meeste andere resorts kennen geen geheimen meer. Zelfs het beste Disneypark ter wereld heeft Jorn af weten strepen van zijn lijstje: Tokyo DisneySea. Uren turen in concept art boeken en het afstruinen van honderden sites naar interessante weetjes en fun facts maken Jorn een kei in Disney-trivia; wat heb je er nou aan dat je van elk park de openingsdatum uit je hoofd kan opnoemen? Naast een ongewoon grote interesse in de verhalen achter de Disneyparken, kan Jorn ook erg genieten van de gemiddelde Disneyfilm, Disney videogame en Disney coffee mug; van de laatste heeft hij inmiddels een aardige verzameling opgebouwd. Voor D-log is Jorn vooral verantwoordelijk voor de uitvoerige recensies, laatste nieuwtjes, updates en interviews.

w200.5c590_r3-4_0408f1b773c009134dedb9a7b87b684c

RALF Heeft een zwak voor Mike Wazowski en Sneeuwwitje, maar is met name gepassioneerd over de historie én de toekomst van de parken. Wordt blij van construction updates (#verticaalgaan), ride systems en de toepassing van nieuwe media in de resorts . Voor alle ‘zakelijke’ aangelegenheden rondom D-log is Ralf het aanspreekpunt.

w200.5c590_r3-4_9cf6d038736d949aaa6399401f02dffc

MARC  Kon niet wachten om in 1992 als 1 van de eersten het nieuwe park in Parijs te bezoeken en heeft alleen Hong Kong en Shanghai nog niet bezocht (in de planning!). Wall-E was de inspiratie voor z’n wifi netwerk (BuyNLarge en alle aangesloten apparatuur (oa Axiom, Wall-E, Eve, Mo). In december haalt hij 5 grote kratten met Disney versiering tevoorschijn (ieder jaar aangevuld met de nieuwste) om de kerstboom mee te versieren en betaalt te veel geld voor een D23 lidmaatschap in Nederland.

D-log is een initiatief van een groep enthousiaste Disneyfans. D-log is geen onderdeel van The Walt Disney Company of één van haar dochterondernemingen.