Rivers of America verdwijnen bij bouw Cars Land in Magic Kingdom

Elke vrijdag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 16 augustus 2024.

Nieuws uit de parken

  • Disney Parks Blog kondigt aan dat Rivers of America en Tom Sawyer Island getransformeerd gaan worden voor het nieuwe Cars-themagebied in Frontierland, Magic Kingdom. Concept art toont het nieuwe landschap, waarin ook Liberty Square Riverboat permanent sluit.
De concept art voor het nieuwe Cars-themagebied. Beeld: WDW News Today
Een aantal food opties op een rij gezet door WDWNT. Beeld: Disney
  • Er is nieuwe concept art naar buiten gekomen van de nieuwe Disney Vacation Club toren van Disney’s Polynesian Villas & Bungalows. Op de vloer van D23 Expo zagen we onder andere meer van de binnenkant van de kamers en suites en de verschillende dingen die er straks te doen zijn.
  • Foodies opgelet: het Disneyland Park opent binnenkort de Hungry Bear Barbecue Jamboree. Het menu bevat nieuwe gerechten zoals de Smoked Barbecue Combo Platter, Barbecue Pulled Pork Sandwich, Loaded Fries, en desserts zoals Banana Pudding en Funnel Cake Fries.
  • Dit najaar komt er een vernieuwde Coco-show naar Plaza de la Familia in Disney California Adventure. Naast muziek en dans krijgen bezoekers bijvoorbeeld ook de spirituele gidsen Dante en Pepita te zien.
  • De Disney Electrical Sky Parade krijgt twee nieuwe toevoegingen. Ter gelegenheid van Halloween zullen er spoken en vleermuizen te zien zijn boven het kasteel. En tijdens kerst zijn er typische kerstbeelden te zien zoals kerstbomen en sneeuwvlokken. De show zou eigenlijk voor het laatst te zien zijn in september, maar dat is verlengd tot in januari. Hierdoor zijn deze toevoegingen mogelijk.
  • En over halloween en kerst gesproken: Disneyland Paris heeft voor Disney Halloween Festival en Disney Enchanted Christmas nieuwe commercials gemaakt. Ook Disneyland in Anaheim heeft een commercial voor het Halloween seizoen.
  • Themed Entertainment Association (TEA) heeft haar jaarlijkse Theme Index gepubliceerd van de geschatte bezoekersaantallen voor themaparken. Disney staat opnieuw bovenaan de lijst. In Europa staat het Disneyland Park op 1 en het Walt Disney Studios Park op 3.

Bioscoop en Disney+

  • Deze week is de trailer van Only Murders in the Building seizoen 4 online gekomen. De nieuwe afleveringen starten op 27 augustus. In seizoen 4 van Only Murders in the Building worstelt het podcasttrio met de schokkende gebeurtenissen rondom Charles’ stuntdubbel en vriend Sazz Pataki uit seizoen 3.
  • Releasedatum nieuws: Disney’s Frozen III verschijnt op woensdag 24 november 2027 en maakt deel uit van een tweedelige finale. Pixar’s film Hoppers, over menselijke hersenen in robotbevers, komt uit op 6 maart 2026 met stemmen van Jon Hamm en Bobby Moynihan.
  • Acteur Hiroyuki Sanada keert terug als Lord Toranaga in het tweede seizoen van Shōgun. Sanada, die de serie mede produceert, benadrukt het belang van culturele nauwkeurigheid. Hij is enthousiast over de creatieve vrijheid voor schrijvers: dit seizoen zijn 70% van de dialogen Japans.
  • Timothy Simons, bekend van onder andere Veep, is toegevoegd aan de cast van het tweede seizoen van Percy Jackson and the Olympians. Hij speelt de rol van Tantalus die omschreven wordt als sardonisch, manipulatief, openlijk vijandig en zelden in een goed humeur.
  • Een bijzondere mijlpaal voor Deadpool & Wolverine: de film heeft inmiddels wereldwijd meer dan een miljard dollar opgebracht. Het is na Inside Out 2 de tweede film die dat dit jaar gelukt is.
  • Er is ook Nederlands box office nieuws te melden. Inside Out 2 (of Binnenstebuiten 2) heeft namelijk de miljoenste bezoeker verwelkomd. Dat gebeurde donderdag in een Amsterdamse Pathé bioscoop.
  • Het agentschap van Mick Giacchino heeft bevestigd dat hij de muziek zal componeren voor de Star Wars serie Skeleton Crew. Zijn vader Michael Giacchino schreef al eerder muziek voor Star Wars, namelijk voor Rogue One. Zelf maakte Mick eerder al de muziek voor de series Zootopia+ en Muppets Mayhem.
  • FX heeft de eerste teaser vrijgegeven voor Ryan Murphy’s nieuwste horrordramaserie, Grotesquerie. Hierin is ook het acteerdebuut van de american football speler Travis Kelce (partner van Taylor Swift) te zien.

Disney Cruise Line

Beeld: Disney Cruise Line Blog

Overig nieuws

  • Disney CEO Bob Iger bedankte op sociale media alle medewerkers en castleden na het grote D23-evenement. Op Instagram deelde hij onderstaande video en schreef hij dat hij dankbaar is voor iedereen die de magie van Disney mogelijk maakt.
  • Tijdens D23: The Ultimate Disney Fan Event kondigde Disney een controversiële animatronic van Walt Disney aan. Walt’s kleindochter Joanna Miller uitte verontwaardiging en vindt het respectloos. Ze zegt dat Walt wordt uitgebuit en zijn nalatenschap niet goed wordt behandeld.
  • Marvel heeft voor het eerst gereageerd op het ontslag van Beau DeMayo, showrunner van het eerste en het komende tweede seizoen van X-Men ’97. Ze zeggen dat DeMayo ontslagen is na een intern onderzoek waarbij “schandelijke feiten” onthuld werden. Volgens bronnen ging het om seksueel wangedrag. Marvel kwam met deze reactie nadat DeMayo op X schreef dat hij geen credits meer krijgt bij seizoen twee naar aanleiding van een Gay Pride bericht op Instagram.
  • Disney verzoekt een rechtbank in Florida om een rechtszaak omtrent een dodelijke allergische reactie van een vrouw in Disney Springs te verwerpen, verwijzend naar arbitragevoorwaarden van Disney+. De advocaat van de eiser noemt dit “absurd” en “onredelijk”. Disney heeft gereageerd met een statement.
  • Eén van de Disney Ideas sets rond Disney franchises wordt nu daadwerkelijk gemaakt: een driedelige set van bekende scènes uit Nightmare Before Christmas. Op 6 september is de set te koop in de LEGO Stores.
De driedelige set met de bekende graveyard, het huis van Sally en het stadhuis. Beeld: LEGO Ideas
  • Reliance en Walt Disney willen Indiase kanalen verkopen om hun geplande fusie te vergemakkelijken. De fusie roept mededingingsbezwaren op vanwege concurrentie met Sony, Zee Entertainment, Netflix en Amazon. Het fusiebedrijf zou 120 tv-zenders, twee streamingdiensten en mogelijk een monopolie op cricketrechten hebben.
  • Star Wars Eclipse zit momenteel zonder hoofdschrijver. Adam Williams heeft namelijk aangekondigd dat hij Quantic Dream, de ontwikkelaar van de game, na tien jaar gaat verraden. Star Wars Eclipse werd in 2021 aangekondigd met een CGI trailer, maar fans hebben sindsdien niets meer gezien van de game.
  • Disney+ abonnees kunnen een gratis cosmetische accessoire voor Nix, de metgezel van Kay Vess, in de nieuwe open wereld game Star Wars: Outlaws claimen. Dit aanbod geldt tot 15 november voor spelers die het spel vooraf bestellen. Helaas alleen voor inwoners van de Verenigde Staten.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot volgende week vrijdag voor een nieuwe Weekly Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.