Walt Disney Animation Studios werkt gelijktijdig aan Frozen III en Frozen IV

Elke vrijdag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 30 augustus 2024.

Nieuws uit de parken

  • Tokyo Disneyland introduceert van 15 januari tot 30 juni 2025 It’s a Small World with Groot waarbij Marvel-personages zoals Groot, Thor en Captain America in de iconische stijl van It’s a Small World te zien zullen zijn. Het park heeft onderstaande behind the scenes beelden gedeeld.
  • Disneyland Resort heeft Dr. Doofenshmirtz geïntroduceerd als meet-and-greet personage tijdens Oogie Boogie Bash 2024. De Phineas & Ferb schurk wordt gespeeld door een live acteur met een hoofddeksel, omringd door een decor met zijn “inators” en een bedieningspaneel. Ook Hades uit Hercules was aanwezig tijdens dit evenement.
@gothgirl_doesdisney

I dont think the Disney execs are gonna like that joke, Deadpool 🥴 . . . #fy #fypage #foryoupage #foryou #disney #disneyland #deadpool #disneyplus #raglanroad

♬ original sound – Kaitie
  • Disneyland investeert $600.000 in de vervanging van de Jungle Cruise-tijgerscène in de vervallen ruïnes. De attractie is gesloten van 16 september tot 3 oktober voor de renovaties, waaronder nieuwe elektrische installaties en een stalen frame.
  • Voor het 2024 Disneyland Halloween Half Marathon Weekend zijn er spannende runDisney-merchandise beschikbaar. Van 5-8 september kunnen bezoekers tijdens de Health & Fitness Expo exclusieve raceartikelen kopen, zoals kleding, tasjes en drinkwaren. Een virtuele wachtrij is nodig voor toegang op de eerste dag.
Beeld: Disney Parks Blog
  • Het Little League-team uit Lake Mary, Florida, werd donderdag als eregasten geëerd tijdens de Disney Festival of Fantasy Parade in Magic Kingdom. Ze droegen hun kampioensuniformen en vierden hun overwinning op Chinese-Taipei in de Little League World Series 2024.
  • Gisteren begon het 2024 EPCOT Food & Wine Festival. Disney introduceert een nieuwe gids voor gezinnen met kinderen, met leuke activiteiten voor alle leeftijden, inclusief speciale festivalactiviteiten zoals Remy’s Ratatouille speurtocht en de Ducktales World Showcase Adventure.
  • Vanaf 4 november is Blizzard Beach open en Typhoon Lagoon gesloten. Walt Disney World houdt in de winter vaak maar één waterpark tegelijk open vanwege lagere vraag. Dit is waarschijnlijk een operationele maatregel voor efficiëntie.
  • De ster van TRON: Ares, Jared Leto, heeft onderstaande video gedeeld van zijn eerste rit op TRON Lightcycle Run in het Walt Disney World Resort.
  • Voor de herinrichting van Test Track bij EPCOT heeft Walt Disney Imagineering een vergunning aangevraagd voor elektrisch werk door Pro Sound & Video. Test Track heropent naar verwachting in 2025, met nieuwe showscènes en technologie-exposities die innovatie en mobiliteit vieren.
  • Een vals alarm over een schietincident veroorzaakte paniek in Disney’s Magic Kingdom, waarbij bezoekers vluchtten en zich verstopten. De situatie werd snel door de politie onderzocht en het park sloot daarna om 22.00 uur zonder verdere incidenten.

Bioscoop en Disney+

  • Marvel bestaat dit jaar 85 jaar en dat wordt onder andere gevierd met onderstaand filmpje. Hierin zie je hoe het ooit begon met de comics van Stan Lee, Jack Kirby en Steve Ditko. Uiteraard komt ook de Marvel Cinematic Universe voorbij met ook kort nieuwe beelden uit Thunderbolts, Captain America: Brave New World en Daredevil: Born Again.
  • James Spader, ook bekend van zijn rol als Red in The Blacklist, keert terug als Ultron in Marvel’s nieuwe Vision-serie, een vervolg op WandaVision. Paul Bettany speelt opnieuw Vision. De serie, geleid door Terry Matalas, volgt Vision’s zoektocht naar een nieuw doel en start in 2025.
  • Op 19 september kun je op Disney+ kijken naar de eerste twee afleveringen van Agatha All Along. In een nieuwe promo voor de serie zien we iets meer van het personage Teen gespeeld door Joe Locke.
  • De geruchten gingen al langer, maar het nieuws is nu bevestigd door de actrice zelf: Sigourney Weaver, bekend van o.a. Alien en Avatar, heeft een rol in The Mandalorian and Grogu. In een interview vertelde de actrice dat ze recent Grogu heeft ontmoet op de set. De film van regisseur Jon Favreau verschijnt mei 2026 in de bioscoop.
  • Keanu Reeves, bekend van zijn rol als Neo in The Matrix, kon door agenda problemen niet meespelen in The Acolyte. Lucasfilm is echter zeer geïnteresseerd om hem alsnog in een ander Star Wars-project te casten.
  • Ondertussen zijn fans van The Acolyte een petitie gestart om het einde van de serie terug te draaien. Die heeft bij het schrijven van dit bericht al meer dan 58.000 handtekeningen. Inmiddels heeft hoofdrolspeler Amandla Stenberg voor het eerst gereageerd op het nieuws.
  • Op 13 december verschijnt Elton John: Never Too Late op Disney+. Deze documentaire volgt Elton John tijdens zijn Farewell Yellow Brick Road-concerttournee. Daarbij ook beelden van historische optredens, fragmenten uit zijn privédagboeken en persoonlijke beelden van zijn gezinsleven achter de schermen.
  • Disney+ heeft besloten om drie shows te annuleren: een Witch Mountain revival van Bryce Dallas Howard en twee projecten van Ron Moore, waaronder een reboot van Swiss Family Robinson en The Society of Explorers and Adventurers.
  • Wizards Beyond Waverly Place, het vervolg op de serie Wizards of Waverly Place, heeft een releasedatum gekregen. De eerste twee afleveringen worden op 29 oktober in de VS uitgezonden op Disney Channel. Een dag later zijn de eerste acht afleveringen te streamen op Disney+.
  • Inside Out 2 heeft buiten de Verenigde Staten meer dan $1 miljard opgebracht, als eerste animatiefilm ooit. Het is de best verdienende film van 2024 met in totaal $1,649 miljard, en heeft Frozen II ingehaald als succesvolste animatiefilm in de geschiedenis.
  • De trailer van Disney’s live-action Snow White remake ontving 1 miljoen dislikes op YouTube, wat wijst op negatieve reacties. Fans zijn mogelijk ontevreden over de aanpassingen en de casting van Rachel Zegler.
  • Alle liefhebbers van 24Kitchen opgelet: vanaf afgelopen woensdag staan er meer 24Kitchen programma’s op Disney+.

Disney Cruise Line

  • Disney Cruise Line kondigt de Maiden Voyage van de Disney Destiny aan op 20 november 2025, met een 4-daagse Bahamaanse cruise vanaf Fort Lauderdale. Aan boord zal de pub Cask & Cannon met piratenthema te vinden zijn, inclusief zeldzame rums en speciale bieren.
  • Het cruiseschip Disney Dream komt niet naar Amsterdam vanwege mogelijke blokkades door Extinction Rebellion bij de sluis in IJmuiden. Het schip vaart nu eerder naar Zeebrugge. De activisten beschouwen dit als een overwinning.

Overig nieuws

  • Zoals vorige week al in de Weekly Disney Roundup aangekondigd, heeft Donald Duck als gast plaatsgenomen in de populaire talkshow Hot Ones. Kijk ‘m hieronder!
  • Er komt volgend jaar een speciaal concert rond het 30-jarig bestaan (dan eigenlijk 31 jaar) van The Lion King. Het wordt georganiseerd door Cinema in Concert. De Oscarwinnende soundtrack zal worden uitgevoerd door het Metropole Orkest. Je kunt je nu al inschrijven voor de pre-registratie.
  • Disney heeft een boete van $36.000 gekregen nadat J.C. “Spike” Osorio, een technicus op de set van Wonder Man in februari dodelijk viel door een verrotte loopbrug. Een onderzoek bevestigde dat zijn dood voorkomen had kunnen worden.
  • Disney+-abonnees kunnen een gratis digitale comic ontvangen ter viering van Marvel’s 85-jarig jubileum. Gebruik je Disney+-emailadres om de Marvel 85th Anniversary Special te downloaden via Marvel Unlimited. Deze aanbieding verloopt op 3 september 2024.
  • ESPN kondigt een herstructurering aan met veranderingen, waaronder ontslagen. Nieuwe rollen worden gecreëerd voor Mike McQuade en David Roberts. De reorganisatie moet de netwerkinhoud verbeteren en kansen voor medewerkers creëren, naast een nieuwe streamingdienst en een langdurige NBA-deal.
  • Maximino Tortajada Aguilar (1961-2024) was een Spaanse kunstenaar die vanaf de jaren ’80 tot 2024 Disney-strips tekende voor internationale uitgevers. Hij werkte via studio’s als Recreo en Comicup en was actief tot zijn overlijden op 20 augustus jl. op 62-jarige leeftijd.
  • Zoals onlangs al in de Daily Round-up benoemd: Primark heeft een winkel geopend in The Florida Mall in Orlando. De winkel biedt betaalbare mode en staat bekend om zijn uitgebreide Disney-collectie, waaronder kleding, accessoires en huisartikelen met populaire personages zoals Bambi en Spider-Man.
  • Afgelopen zondagavond vond de Musical Awards: The Kick-Off 2024 plaats en daar waren onderstaande optredens te zien van Disney in Concert met Emma Kok en Disney Frozen met Vajèn van den Bosch.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Vanaf komende maandag beginnen we weer met de Daily Disney Roundup! Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.