The Muppets brengen speciale video uit ter ere van verjaardag Jim Henson

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 25 september 2024.

Nieuws uit de parken

  • Walt Disney World Resort heeft verklaard dat het momenteel normaal blijft functioneren, terwijl het Tropical Storm Helene in de gaten houdt. De veiligheid van gasten en medewerkers blijft een prioriteit. Ook Universal monitort de situatie en opereert zoals gewoonlijk.
  • Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party is voor het derde jaar op rij volledig uitverkocht voor het seizoen 2024, en dit keer sneller dan vorig jaar. De ticketprijzen zijn sinds 2019 aanzienlijk gestegen, maar bezoekers blijven bereid om te betalen.
  • Opgelet voor alle deelnemers aan de Walt Disney World Marathon 2025: runDisney heeft aangekondigd dat de marathon nu om 4:30 uur start. De route is aangepast en begint nu bij de World Showcase in EPCOT, met meer parcours door de themaparken. Het evenement vindt plaats van 8 tot 12 januari 2025. Bekijk hieronder het aangepaste parcours:
Het parcours runDisney Walt Disney World Marathon 2025. Beeld: WDW News Today
  • Walt Disney World heeft de geldigheidsduur van de Disability Access Service (DAS) verdubbeld van 120 naar 240 dagen. Dit biedt meer flexibiliteit voor gasten die vaker de parken bezoeken. Registratie blijft via live videochat. Echter kwam op deze verlenging gelijk een reactie vanuit de DAS Defenders, een groep van 15.500 gehandicapte Disney-fans.
  • Disney Vacation Club onthulde details over een gebeeldhouwde manta in de nieuwe Island Tower van het Polynesian Village Resort. Het ontwerp, geïnspireerd door Polynesische symbolen, vertegenwoordigt familie, bescherming en de zee. De manta hangt in de villa’s boven de eettafel.
  • Walt Disney World heeft aangekondigd dat bezoekers vanaf 29 september Star-Lord kunnen ontmoeten in EPCOT. Details over de ontmoetingslocatie zijn nog niet bekend, maar er is een video vrijgegeven die zijn terugkeer aankondigt.
  • Ontdek de herfstflora van Disneyland met prachtige Halloween-decoraties en kleurrijke bloemen. Van pompoenen tot verrassingen, geniet van de seizoensgebonden schoonheid bij een bezoek aan Disneyland tijdens Halloween.

Bioscoop en Disney+

  • Disney Channel heeft onderstaande trailer uitgebracht voor Wizards Beyond Waverly Place, de vervolgserie op Wizards of Waverly Place. De serie gaat op 29 oktober in première en volgt een volwassen Justin Russo, die zijn magische krachten moet herontdekken om zijn zus te helpen.
  • Pixar heeft nieuwe details onthuld over twee originele series op Disney+: Dream Productions en Win Or Lose. De release van Win Or Lose is uitgesteld naar 19 februari 2025, terwijl Dream Productions op 11 december 2024 verschijnt.
  • Acteur Jorge Garcia bezocht recent de Walt Disney Archives om rekwisieten van de serie LOST te bekijken ter ere van het 20-jarig jubileum. In onderstaande video van Hulu worden iconische voorwerpen, zoals Hurley’s loterijticket en de bus, getoond.
  • National Geographic heeft onderstaande trailer vrijgegeven van de documentaire The Devil’s Climb, die op 17 oktober in première gaat. De film volgt de eliteklimmers Alex Honnold en Tommy Caldwell in hun uitdagende expeditie naar de gevaarlijke Devil’s Thumb in Alaska.

Disney Cruise Line

Overig nieuws

  • Op Jim Henson’s verjaardag (24 september) is er een speciale video van The Muppets uitgebracht, waarin Kermit en Gobo Fraggle het belang van creativiteit vieren. Oscar the Grouch probeert hen weg te sturen, maar wil zelf alleen zijn om een creatief boeket van afval neer te leggen.
  • De Planning & Zoning Commission van Orange County heeft Disney’s plannen voor betaalbare woningen goedgekeurd. Het project omvat 1.369 woningen op 80 acres in Horizon West, met een gemeenschapspark en verbeterde verkeersveiligheid. Lokale bewoners maken zich echter zorgen over de verkeersdrukte.
  • Een voormalige Disney-medewerker, Serena Pina-Walker, klaagt het bedrijf aan wegens onterecht ontslag na klachten over gebrek aan aanpassingen voor haar lupus en kaneelallergie. Ze eist schadevergoeding en stelt intimidatie en wraakactie door het management aan de kaak.
  • Fortnite introduceert de nieuwe Bye Bye Bye Emote, geïnspireerd door Deadpool en *NSYNC’s hit. Beschikbaar tot 29 september 2024, en de emote is te gebruiken in Fortnite Festival, LEGO Fortnite en Battle Royale.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.