Shōgun is de grote winnaar bij de Creative Arts Emmys

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 9 september 2024.

Nieuws uit de parken

  • Na meer dan een jaar is de tunnel van Space Mountain in het Disneyland Resort eindelijk gerepareerd. Het lichteffect dat de illusie van snel bewegen creëerde, was kapot en de meeste lampen waren doorgebrand.
  • Eind augustus is in het Magic Kingdom de opknapbeurt gestart van de Jungle Cruise. Het water is inmiddels uit de attractie gehaald. De boten liggen momenteel aangemeerd bij Swiss Family Treehouse. Volgens de planning gaat de attractie op 18 oktober weer open.
  • De picknickscène op het kerkhof van The Haunted Mansion is bijna volledig hersteld, nadat het twee jaar lang werd gerenoveerd. Ongeveer een maand geleden keerde de geest van de Duke al terug. Nu is ook de Duchess teruggekeerd. De animatronics bewegen nog niet en hun drinkgerei ontbreekt nog.

Bioscoop en Disney+

  • Afgelopen weekend zijn de Creative Arts Emmys uitgereikt en de FX-serie Shōgun (te zien op Disney+) bleek de grote winnaar te zijn. De serie won 14 Emmys (plus een Emmy voor The Making Of Shōgun) en dat is een record. Ook The Bear, Only Murders in the Building en Jim Henson Idea Man gingen met meerdere awards naar huis. De Emmy voor het beste Fantasy/Sci-Fi kostuumontwerp ging naar Ahsoka waar onder anderen de vorig jaar overleden Shawna Trpcic verantwoordelijk voor was.
  • Tijdens het promoten van Agatha All Along heeft Brad Winderbaum, hoofd televisie bij Marvel, een update gegeven over de toekomst van de Marvel-series op Disney+. Het oorspronkelijke idee was dat de series direct aan de films gekoppeld waren. Nu behandelen ze het meer als traditionele televisie waarbij personages meerdere seizoenen gevolg worden. Tot nu toe is Loki de enige serie geweest met een tweede seizoen.
  • Todd Stashwick is gecast in de nog titelloze Marvel-serie over Vision. De acteur, bekend van zijn rol in Picard, zal voor deze spin-off van WandaVision herenigd worden met Star Trek-showrunner Terry Matalas.
  • Disney+ werkt aan Phantom, een Young Adult-bewerking van Phantom of the Opera (de beroemde roman van Gaston Leroux). Het wordt gezien als een mogelijke nieuwe franchise voor Disney Branded Entertainment vergelijkbaar met Descendants.

Disney Cruise Line

  • De Duitse regering grijpt in om de Disney Cruise Line-scheepsbouwer Meyer Werft te redden. De Duitse overheid zal een belang van 40% in Meyer Werft verwerven en de deelstaat Nedersaksen zal nog eens 40% verwerven. De federale overheid en Nedersaksen zullen 80% van het schuldkapitaal van meer dan 2,8 miljard dollar garanderen. Over de deal moet nog worden gestemd door de overheid en de Europese Commissie.

Overig nieuws

  • The New York Times heeft een gedetailleerd verslag gepubliceerd waarin de machtsstrijd tussen Bob Chapek en Bob Iger wordt beschreven. Een interessant feitje dat daaruit naar boven is gekomen, is dat Chapek besloot geen juridische stappen te ondernemen omdat zijn familie een ‘Disney-familie’ is en hij het bedrijf niet wilde schaden.
  • LEGO heeft aangekondigd dat er een officiële set komt van Pixar’s Luxo Jr. Het gaat hier om een LEGO Ideas set. Dat betekent dat het idee en het ontwerp afkomstig zijn van een fan. In dit geval gaat het om iemand met de gebruikersnaam T0BY1KENOBI25150.
  • Disney heeft het album A Whole New Sound uitgebracht, met daarop een verzameling van pop-punk bands die klassieke Disney-liedjes opnieuw vertolken. Een van die nummers is ‘A Whole New World’ door Yellowcard.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.