Peter Pan’s Flight ook in Disneyland Paris op de schop

Elke vrijdag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van zaterdag 17 augustus tot en met vrijdag 23 augustus 2024.

Nieuws uit de parken

  • Net als in Magic Kingdom zal ook in Disneyland Paris de scène met de indianen in Peter Pan’s Flight worden geüpdatet. Dit zal waarschijnlijk gebeuren tijdens de komende opknapbeurt, tussen 2 en 20 september. Overigens is de attractie in Magic Kingdom dit weekend weer geopend.
  • Geen update voor de Disney Jr. Dream Factory, want die stopt er op 31 augustus na drie jaar mee. Er is nog niet bekend welke show er op die plaats zal komen.

Bioscoop en Disney+

  • Slecht nieuws voor fans van The Acolyte. De Star Wars serie krijgt namelijk geen tweede seizoen, ondanks dat de laatste aflevering eindigde met enkele cliffhangers. Manny Jacinto, een van de acteurs uit de serie, reageerde op Instagram door het plaatsen van een hartje onder een foto van zichzelf met Amandla Stenberg.
  • In ander Star Wars nieuws: eerder deze week dook het nieuws op dat Temuera Morrison niet terug zal keren als Boba Fett in The Mandalorian & Grogu, maar nu blijkt dat hij dat niet heeft gezegd. Hij zou namelijk wel terugkeren in het vierde seizoen van de serie, die er nu niet komt omdat deze wordt verwerkt in een bioscoopfilm.
  • Music By John Williams is een nieuwe documentaire over het leven en de carrière van John Williams, componist van klassiekers als Star Wars en Indiana Jones maar ook Jaws, E.T. the Extra-Terrestrial en Harry Potter. De docu verschijnt op 1 november op Disney+ maar krijgt in de VS ook een release in de bioscoop.
  • Andere cijfers vanuit de box office betekenen meer goed nieuws voor Disney: de film Alien: Romulus opent met 108,2 miljoen dollar in de wereldwijde box office. Vooral het succes in China valt op: met 25,6 miljoen is het daar de op-één-na best presterende Hollywood film in het openingsweekend.
  • Disney+ heeft de officiële trailer uitgebracht voor LEGO Pixar: BrickToons, een gloednieuwe serie shorts met klassieke Pixar-personages in LEGO stijl. De vijf shorts zijn gebaseerd op Cars, Coco, Brave, Finding Nemo en The Incredibles en zijn vanaf 4 september te streamen.
  • In oktober gaan de abonnementen van Disney+ ook in Nederland op de schop. Momenteel betalen abonnees €10,99 per maand of €109,90 per jaar. Vanaf 17 oktober hebben abonnees de keuze uit drie soorten abonnementen: Standaard met reclame (€5,99 per maand), Standaard (€9,99 per maand) en Premium (€13,99 per maand). Alleen bij Premium heb je de mogelijkheid om films en series te kijken met 4K UHD & HDR video-kwaliteit en Dolby Atmos audio. Bij Standaard en Premium kun je ook voor een goedkoper jaarabonnement kiezen, bij Standaard met reclame is dit niet mogelijk.

Disney Cruise Line

  • Het zal het allereerste schip in de vloot zijn die een eigen kasteel krijgt. Het gigantische artwork zal drie verdiepingen hoog zijn en onderdelen van de kastelen van alle Disney parken bevatten, waaronder die van Parijs.
  • Dit kasteel artwork is te zien in de Disney Imagination Garden, het hart van het schip. Hierin zullen verschillende Disney karakters, iconen en easter eggs uit de verhalen van Disney, Pixar en Marvel voorbij komen. De kamers die hierop uitkijken zullen ‘garden view staterooms’ gaan heten en een compleet nieuwe categorie kamers zijn.
  • De twee quick service restaurants op het schip zullen gebaseerd zijn op The Jungle Book en Moana en hebben veel lokale menu items. Mowgli’s Eatery zal voor Indiase gerechten serveren, terwijl Gramma Tala’s Kitchen vooral menu items uit de Pacific en Zuid-Oost Azië heeft.
Mowgli’s Eatery. Beeld: Disney Parks Blog
Gramma Tala’s Kitchen. Beeld: Disney Parks Blog
  • Het zal ook het allereerste schip zijn waarop Deadpool een rol zal krijgen. Hij zal onderdeel uitmaken van de spectaculaire show Avengers Assemble!, waarin ook Spider-Man, Iron Man, Captain America, Black Widow, Thor, Black Panther, The Scarlet Witch, Ms. Marvel, Loki, Red Skull en Taskmaster te zien zullen zijn.

Overig nieuws

  • Bestuurslid James Gorman van Disney is gekozen als voorzitter van de Succession Planning Committee, een commissie die is opgericht om een ​​opvolger te vinden voor Bob Iger als CEO.
  • De nieuwe sport streamingdienst Venu zal nog niet dit najaar uitrollen. Een Amerikaanse rechter stelde FuboTV deze week in het gelijk: de streamer zou “te groot worden en de concurrentie wegvagen”.
  • Disney en Marvel hebben het even onder de pet kunnen houden, maar de affaire met X-Men ’97 showrunner Beau DeMayo begint nu opgerakeld te worden. De veelgevraagde Hollywood-advocaat Bryan Freedman heeft de zaak nu onder zijn hoede. Hij zegt dat Disney aan ‘gaslighting’ doet en de veroordeling van DeMayo niets voorstelt.
  • Aan de andere kant staan geruchten dat DeMayo in de tijd dat hij aan X-Men ’97 werkte daadwerkelijk seksueel grensoverschrijdend was. Volgens bronnen van The InSneider stuurde hij ongewenste selfies van zijn naakte zelf in ‘superheldenposities’ naar mannelijke animators ter inspiratie.
  • Marvel viert elk jaar Native American Heritage Month en dit jaar doen ze dan op een speciale manier. Op 6 november verschijnt namelijk de one-shot comic Kahhori: Reshaper of Worlds. Het personage Kahhori werd geïntroduceerd in de animatieserie What If…? en maakt nu dus haar comic-debuut.
  • Naast Star Wars Outlaws komt Lucasfilm Games ook nog met een andere game dit jaar. Er is namelijk een releasedatum voor de nieuwe game Indiana Jones and the Great Circle aangekondigd. Op de Xbox Series X|S en PC zal de game op 9 december uitkomen. De game komt tegen alle verwachtingen in ook op Playstation 5 uit, maar dat zal pas in de lente van 2025 zijn. En een leuk detail: In onderstaande trailer komt ook een verwijzing voorbij naar de Temple of the Forbidden Eye uit de Indiana Jones Adventure attractie.
  • De console en PC-versie van Marvel Rivals heeft een nieuwe trailer gekregen. Captain America, Winter Soldier en Wakanda spelen daar een hoofdrol is.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot volgende week vrijdag voor een nieuwe Weekly Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.