Nieuwe buren van Donald Duck zijn bekend

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 26 september 2024.

Nieuws uit de parken

  • Op 18 september klonk er vrolijk gelach in de gangen van de kinderafdeling van het ziekenhuis in Dieppe toen Mickey Mouse en Minnie Mouse de jonge patiëntjes verrasten met een speciaal bezoek, waarmee ze hen een paar broodnodige momenten van vreugde en magie bezorgden. Dit was een initiatief van Disneyland Paris ambassadeur Dylan Legras die zelf uit de Franse stad Dieppe komt.
  • In Disney Village in Disneyland Paris is Tinker Bell na lange tijd teruggekeerd op de koepel van World of Disney. Het beeldje raakte vijf jaar geleden beschadigd tijdens een storm.
  • Walt Disney World heeft aangekondigd dat Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party van vanavond is geannuleerd vanwege orkaan Helene. Bezoekers die tickets hadden gekocht krijgen hun geld terug. Ook blijft Typhoon Lagoon gesloten en zijn verschillende tours en activiteiten geannuleerd.
  • Binnenkort is het in Disney’s Hollywood Studios weer tijd voor de Disney Jollywood Nights. Op die avonden zijn er verschillende lekkernijen te koop en het Disney Parks Blog heeft die even op een rijtje gezet in een nieuwe foodie guide.
  • Walt Disney World heeft een rechtszaak gewonnen die al jaren duurt en kan mogelijk recht hebben op een terugbetaling van maximaal 80 miljoen dollar aan belastingen. Er zou te veel onroerendgoedbelasting betaald zijn voor de resorts en andere eigendommen van het park.
  • Een olielek uit een straatreinigingsvoertuig zorgde er woensdagochtend voor dat het Disneyland Park tien minuten later openging dan gepland. Bezoekers werden vervolgens via backstage gebieden weggeleid van Main Street USA.
  • Volgens het lokale nieuwsstation KTLA5 werd deze week een vrouw gearresteerd in het Disneyland Resort nadat ze had gelogen over de leeftijd van haar kinderen. Ze probeerde haar kinderen gratis naar binnen te krijgen bij Disney California Adventure. Kinderen onder de 3 hebben namelijk geen ticket nodig.

Bioscoop en Disney+

  • Er gaat een gerucht dat er geen vierde seizoen gaat komen van The Mandalorian. De komende film The Mandalorian and Grogu zal daarom een afscheid zijn van de serie. Overigens betekent dit niet dat we de personages nooit meer zien. Din Djarin en Grogu kunnen in andere films en series voorbij komen.
  • Op 9 oktober start, in de Verenigde Staten, het vierde seizoen van Abbott Elementary. Disney heeft gisteren de trailer vrijgegeven van deze sitcom.
  • Er is een nieuwe trailer uitgebracht van Rivals. De serie speelt zich af tegen de achtergrond van de naar macht grijpende sociale elite van Engeland en duikt rechtstreeks in de meedogenloze wereld van de onafhankelijke televisie in 1986.
  • Sindskort treedt Disney+ harder op tegen het delen van wachtwoorden met personen buiten je eigen huishouden. Je kan nu wel tegen betaling je account delen. In de Verenigde Staten kost een Extra Member-profiel $6,99 extra per maand voor een Disney+ Basic-abonnement en $9,99 per maand voor een Disney+ Premium-abonnement.
Afbeelding: Disney

Overig nieuws

  • Vanaf de Donald Duck van deze week heeft Duckstad twee nieuwe inwoners. De klussende timmervrouw Eva Hamerslag en haar computerprogrammerende zoontje Lex komen namelijk naast Donald Duck wonen. Dit was de uitslag van een wedstrijd waarbij lezers de nieuwe buur van Donald mochten ontwerpen. De negenjarige Eva uit Maastricht werd gekozen als winnaar.
  • Het team van Star Wars Outlaws heeft op sociale media een bericht geplaatst aan de spelers van de game. Ze schrijven dat ze hard bezig zijn met verbeteringen van de game en dat het eerste story pack op 21 november gelanceerd wordt. In Star Wars Outlaws: Wild Card moeten Kay en Nix infiltreren bij een belangrijk Sabacc toernooi waarbij ze oog in oog komen te staan met Lando Calrissian.
  • In een voortzetting van kostenbesparende maatregelen heeft The Walt Disney Company een nieuwe ontslaggolf ingezet. Ongeveer 300 werknemers worden getroffen door deze ontslagen, die dinsdag begonnen en naar verwachting de komende dagen zullen aanhouden.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.