Marvel deelt eerste beelden van Disney+ serie Agatha All Along

Elke vrijdag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 8 juli tot en met vrijdag 12 juli 2024.

D23: The Ultimate Disney Fan Event

  • Van 9 tot en met 11 augustus is het tijd voor D23: The Ultimate Disney Fan Event en gisteren heeft Disney het volledige schema naar buiten gebracht. We zetten hieronder een paar interessante highlights op een rij.
  • Op 10 augustus (11 augustus om 4:00 onze tijd) zal Josh D’Amaro Horizons: Disney Experiences Showcase presenteren. Tijdens deze presentatie zullen er onthullingen gedaan worden met betrekking tot projecten die rondom de wereld in ontwikkeling zijn. Op Instagram zegt Natacha Rafalski dat we dit niet mogen missen. Mogelijk dus groot Disneyland Paris nieuws?
  • Een dag eerder, op 9 augustus, vindt de Disney Entertainment Showcase plaats. Hierin worden aankondigingen gedaan en krijgen de fans voorproefjes van films, series en stage shows die nog komen gaan. Het is de vraag of die voorproefjes alleen voor de mensen in de zaal zijn of dat we deze ook online te zien krijgen.
  • Tijdens Marvel Animation Sneak Peek zullen de eerste beelden getoond worden van Your Friendly Neighborhood Spider-ManEyes of Wakanda en toekomstige seizoenen van What If…? en X-Men ’97.
  • Bij de kleinere panels zitten ook een paar hoogtepunten. Zo is er een reünie van de cast van The Goofy Movie (9 augustus) vanwege een aankomende making of documentaire, er is een viering van het leven van Richard Sherman (10 augustus) en jubileumpanels voor 30 jaar Toy Story (9 augustus), 50 jaar Wolverine (10 augustus), 60 jaar New York’s World Fair (10 augustus), 90 jaar Donald Duck (11 augustus), 20 jaar Grey’s Anatomy (11 augustus) en 60 jaar Disney Ambassadors (11 augustus).
  • Op 11 augustus is het tijd voor de Disney Legends Awards Ceremony. Hier worden talentvolle personen geëerd voor de aanzienlijke impact die zij hebben gehad op de legacy van Disney. Dit jaar zijn dat Colleen Atwood, Angela Bassett, Martha Blanding, James L. Brooks, James Cameron, Jamie Lee Curtis, Miley Cyrus, Steve Ditko, Harrison Ford, Mark Henn, Frank Oz, Kelly Ripa, Joe Rohde en John Williams.
Afbeelding: Disney

Nieuws uit de parken

  • Aanstaande zondag is het Bastille Day, de nationale feestdag van Frankrijk. Traditiegetrouw wordt dit in Disneyland Paris gevierd met een indrukwekkende vuurwerkshow. Hierin komen Disney klassiekers voorbij met een Franse connectie, zoals Ratatouille en Beauty and the Beast.
  • Frozen: A Musical Invitation in het Walt Disney Studios Park is nu beschikbaar met Guaranteed Access. Met gebruik van deze service zijn gasten verzekerd van een plek. Het werd al gebruikt bij shows als The Lion King: Rhythms of the Pride Lands, Mickey and the Magician en TOGETHER: a Pixar Musical Adventure.
  • Op de speciale jaarpas avond in Disneyland Paris op 13 september zal Back to the 2000s het thema zijn. Op het programma staan dan twee speciale shows, waaronder eentje rond High School Musical. Ook is er een ‘back in time’ pre-party in een afgesloten Frontierland, die om 19.30 uur begint. De avond kost 59 euro en je kunt als jaarpashouder twee mensen meenemen.
  • Een speciale sportcollectie van ter ere van de Olympische Spelen in Parijs is in Disneyland Paris in de schappen verschenen. De displays in de winkels zijn overigens alleen al het bekijken waard.
  • Country Bear Musical Jamboree zal officieel openen op woensdag 17 juli in het Magic Kingdom, maar er heeft al een media preview plaatsgevonden. LaughingPlace heeft een uitgebreid verslag gepubliceerd met veel foto’s en een video van de complete show. Ook is de complete setlist van de show nu bekendgemaakt.
  • De tickets van Disney Jollywood Nights en Mickey’s Very Merry Christmas Party zijn in de verkoop gegaan voor de reguliere bezoekers en daardoor zijn nu ook de ticketprijzen voor de avonden bekend. Voor de avonden dicht in de buurt van de kerstdagen betaal je voor het evenement in Magic Kingdom over de 200 dollar.
  • Het Disney Princess Half Marathon Weekend van 2025 (tussen 20 en 24 februari van volgend jaar) zet weer vier prinsessen in de spotlight. Dit jaar zijn dat Mulan voor de 5k, Jasmine voor de 10k, Aurora voor de 13,1 miles en Snow White voor de 19,3 miles. Opvallend is dat de schurken (Shan Yu, Jafar, Maleficent en Evil Queen) ook een prominent plekje krijgen.
  • De grootste onderhandelingseenheid van Disney-werknemers in Californië heeft aangekondigd dat er een stakingsstemming gepland is voor Cast Members van het Disneyland Result. De resultaten zullen naar verwachting op 20 juli bekend worden gemaakt, nadat de stemmen zijn geteld en de vakbonden de Cast Members op de hoogte hebben gesteld.
  • Het gaat nu iets harder bij Tiana’s Bayou Adventure in Disneyland. Daar zijn nu de borden van Tiana’s Foods toegevoegd. In Walt Disney World gebeurde dat op 3 februari: je zou dus kunnen stellen dat het daar ook nog ongeveer drie maanden zal gaan duren.
  • In Tokyo kun je nog steeds een bezoek brengen aan de originele Splash Mountain. Ze brengen daar in de zomer ook weer de extreme versie, die ze de titel “Get Soaked Max” meegeven. Je wordt dan extra nat.
  • Een tijdje geleden was Josh Gad in Hong Kong Disneyland om daar World of Frozen te beleven. De acteur achter de stem van Olaf was erg enthousiast, zo blijkt uit onderstaande video.

Bioscoop en Disney+

  • Afgelopen maandag heeft Marvel Television de eerste beelden gedeeld van de Disney+ serie Agatha All Along. Tegelijk met deze teaser trailer verscheen ook de poster. In deze spin-off van WandaVision, die start op 19 september met twee afleveringen, speelt Kathryn Hahn de hoofdrol. Zij was deze week guest host van Jimmy Kimmel Live en ontving daar haar collega Joe Locke. Ook gaf ze een samenvatting van de MCU in liedvorm.
  • Ryan Reynolds en Hugh Jackman reizen momenteel de wereld rond om Deadpool & Wolverine te promoten. Ze verschenen ook in Berlijn tijdens de EK-wedstrijd tussen Nederland en Turkije.
  • Er is onthuld dat Matthew Chauncey de nieuwe schrijver zal zijn voor seizoen 3 van X-Men ’97. Dit is nadat Beau DeMayo en Marvel eerder dit jaar uit elkaar gingen na het werken aan seizoen 1 en 2.
  • Na de releases van The Bad Batch en Tales of the Empire lijkt het nogal stil rondom de Star Wars animatieseries. Maar een nieuwe vacature van Production Coordinator bij Lucasfilm lijkt te bevestigen dat er gewerkt wordt aan een nieuwe animatieserie in een galaxy far, far away.
  • Er zijn meerdere Star Wars films in ontwikkeling, waaronder die van Deadpool & Wolverine-regisseur Shawn Levy. Nu is bekend geworden dat deze film geschreven zal worden door Jonathan Tropper. Levy en Tropper werkten eerder al samen aan onder andere The Adam Project voor Netflix.
  • Young Woman and the Sea komt volgende week naar Disney+. In deze film speelt Daisy Ridley de rol van Trudy Ederle, de eerste vrouw die met succes het Engelse Kanaal overzwom. Het is bevestigd dat de film ook bij ons in Nederland vanaf 19 juli te streamen is.
  • Dat Inside Out 2 een groot succes is, was al bekend. Maar inmiddels is het ook daadwerkelijk de best scorende Pixar-film aller tijden. Het vorige record stond op naam van Incredibles 2 met een totale opbrengst van $1,243,225,667. De teller van Inside Out 2 staat inmiddels op $1,267,918,459.
  • The Wrap meldt dat Disney en 20th Century Studios werken aan een vervolg op de hitkomedie uit 2006, The Devil Wears Prada. Het is nog niet bekend of Meryl Streep, Anne Hathaway, Stanley Tucci en Emily Blunt uit het eerste deel terugkeren voor deze sequel.

Disney Cruise Line

  • Disney en Oriental Land Company hebben een samenwerking aangekondigd voor een nieuw Disney Cruise Line schip in Japan. Het nieuwe schip wordt ontworpen door Walt Disney Imagineering en zal gebouwd worden op de Meyer Werft-scheepswerf in Duitsland. Het is de bedoeling dat de eerste cruise zal plaatsvinden in het fiscale jaar 2028. In de nieuwe D-Tales werd Jorn speciaal opgebeld om dit nieuwsfeit uitgebreid toe te lichten.

Overig nieuws

  • Jon Landau, de Oscar-winnende producer achter Titanic en de Avatar-films is op 63-jarige leeftijd overleden aan kanker. Veel vrienden en collega’s uit het vak, waaronder Bob Iger en Joe Rohde, hebben via sociale media hun medeleven betuigd.
  • Keri Russell beweert dat er tijdens haar tijd bij The All New Mickey Mouse Club in de jaren negentig een dubbele standaard bestond tussen mannelijke en vrouwelijke kindacteurs. Meisjes zouden weggestuurd zijn zodra het leek alsof ze seksueel actief waren.
  • Disney heeft details gedeeld over hun nieuwe mobiele game Disney Pixel RPG. In deze combat based game kunnen spelers met Disney-personages in pixelart-stijl op unieke avonturen met onverwachte ontmoetingen gaan.
  • Als je nu al een Disney game wil spelen op je mobiel, dan kan dat met Disney Speedstorm. Die is namelijk nu op alle Android en iOS-apparaten te downloaden. Daarnaast zijn ook de nieuwe karakters Ennui en Anxiety uit Inside Out 2 nu te verzamelen.

De Weekly Disney Roundup wordt elke week met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot volgende week vrijdag voor een nieuwe Weekly Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.