Jennifer Lee weg als chief creative officer van Walt Disney Animation Studios

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 20 september 2024.

The Walt Disney Company

  • Jennifer Lee legt haar functie als chief creative officer bij Walt Disney Animation Studios neer om zich weer fulltime to focussen op het maken van films. Ze regisseert en schrijft momenteel Frozen 3 en zal ook als schrijver en uitvoerend producent werken aan Frozen 4. Ze wordt vervangen door Jared Bush, schrijver en regisseur van onder andere Encanto en Zootopia.
  • Ondertussen is The Walt Disney Company ook nog op zoek naar een opvolger van CEO Bob Iger. Variety schreef er een artikel over en noemt Dana Walden (co-chairman van Disney Entertainment) en Josh D’Amaro (chairman van Disney Experiences) als de meest waarschijnlijke kandidaten.
  • The Walt Disney Company gaat niet langer Slack gebruiken voor interne communicatie, nadat een hackersgroep gegevens van meer dan 44 miljoen berichten heeft gelekt. Dat zei chief financial officer Hugh Johnson in een interne memo.

Nieuws uit de parken

  • De bouw van Tiana’s Bayou Adventure in het Disneyland Resort is bijna klaar. Steeds meer details worden geïnstalleerd. Denk hierbij aan nieuwe bomen, bloemen en glas-in-lood.
  • The Plaza Restaurant in het Magic Kingdom heeft zijn vernieuwde exterieur onthuld na een renovatieproject van drie maanden. De steigers en doeken zijn verwijderd, waardoor een vernieuwde voorgevel tevoorschijn is gekomen die het charmante, door de Victoriaanse tijd geïnspireerde ontwerp van het restaurant in ere herstelt.
  • Disney Eats heeft de nieuwe Halloween-desserts onthuld die naar Disney’s Hollywood Studios komen om ieders favoriete griezelige feestdag te vieren. De lekkernijen zijn binnenkort verkrijgbaar in het park.
  • De vakbond UNITE HERE Local 737 heeft een persconferentie gehouden over de werkomstandigheden van werknemers in restaurants van Disney Springs die niet bij Disney zelf in dienst zijn. Ze worden anders behandeld dan Disney Cast Members. De vakbond wijst op het hoge percentage parttimewerknemers, lagere lonen, het ontbreken van een ziektekostenverzekering en het ontbreken van betaald verlof.

Bioscoop en Disney+

  • Mufasa: The Lion King en Moana 2 zullen later dit jaar in IMAX zalen te zien zijn. The Lion King uit 2019 genereerde wereldwijd 63 miljoen dollar in IMAX, terwijl de wereldwijde box office-opbrengst 1,66 miljard dollar bedroeg.
  • De song ‘The Ballad of the Witches’ Road’ speelt in Agatha All Along een belangrijke rol. De versies uit de eerste twee afleveringen zijn nu beschikbaar op muziekstreamingdiensten. Ook is er een featurette verschenen.
  • Disney heeft een cross-over gemaakt tussen Agatha All Along en Only Murders in the Building. Hiermee promoten ze de streamingbundel met daarin Disney+ en Hulu.
  • Disney’s 20th Television heeft een nieuwe meerjarige first-look-deal getekend met het echtpaar Angela Bassett en Courtney B. Vance. Bassett Vance Productions zal nieuwe komedies, drama’s, limited series en tv-films ontwikkelen en produceren voor de lineaire netwerken en streamers van Disney.
  • Op 26 september start, in de Verenigde Staten, het eenentwintigste seizoen van Grey’s Anatomy. ABC heeft een nieuwe trailer vrijgegeven.

Disney Cruise Line

  • Het officiële Instagram-account van Disney Cruise Line deelde een bericht waarin een nieuwe exclusieve DisneyBand+ voor gasten op de Disney Treasure wordt onthuld. Zij kunnen hiermee hun kamers ontgrendelen, van en aan boord van het schip gaan en nog veel meer.

Overig nieuws

  • Eerder dit jaar kwam de Star Wars animatieserie The Bad Batch tot een eind, maar dat betekent niet dat we deze groep karakters niet meer gaan zien. Volgend jaar komt er namelijk een comic serie van uitgeverij Dark Horse onder hun Hyperspace Stories-label.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.