James Earl Jones, stem van Darth Vader en Mufasa, overleden

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 10 september 2024.

Nieuws uit de parken

  • Er is meer bekend gemaakt over de Disneyland Pass Party van komende vrijdag. Back to the 2000’s heeft ongeveer zestien meet en greet plekken verspreid over het park. Ook is er een speciale macaron (te krijgen in Market House Deli en Cowboy Cookout Barbecue) en een speciale Stitch drinkfles.
  • Iedereen die van de avondshow Disney Illuminations wil genieten vanaf de gereserveerde zone moet vanaf eind oktober dieper in de buidel tasten. De prijs stijgt van 19 naar 29 euro per persoon.
  • In het vakblad Blooloop staat een groot interview met Natacha Rafalski, de president van Disneyland Paris. Het gaat onder meer over haar eigen historie met het resort en de 2 miljard dollar die ze in Parijs te besteden hebben.
  • Veel geld wordt momenteel geïnversteerd in het Walt Disney Studios Park dat uiteindelijk Disney Adventure World gaat heten. DLP Report heeft in een aantal berichten updates gegeven over de vorderingen bij World of Frozen (zie hieronder), Adventure Way, de nieuwe Toy Story Playland ingang en de Rapunzel attractie.

Bioscoop en Disney+

  • Searchlight Pictures heeft een trailer uitgebracht voor Hold Your Breath. Deze film die gemaakt is voor Hulu en Disney+ speelt zich af in het Oklahoma van de jaren dertig van de vorige eeuw, te midden van de verschrikkelijke zandstormen in de regio. Een vrouw is ervan overtuigd dat een sinistere aanwezigheid haar familie bedreigt.
  • Na meerdere geruchten lijkt het er op dat er definitief een regisseur is gevonden voor de vierde Spider-Man film met Tom Holland in de hoofdrol. Het gaat om Destin Daniel Cretton. Hij is geen onbekende binnen de MCU want eerder regisseurde hij al Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Momenteel is hij bezig met de post-productie van Wonder Man voor Marvel Television. Het is de bedoeling dat de opnames van de nieuwe Spider-Man film, opnieuw een co-productie tussen Marvel Studios en Sony, begin volgend jaar van start gaan.
  • Volgende week zullen de eerste twee afleveringen van Agatha All Along te streamen zijn op Disney+. Er is daarom weer een nieuwe promo verschenen.
  • Elizabeth Olsen staat er voor open om terug te keren in de MCU als Wanda Maximoff oftewel de Scarlet Witch: “If there’s a good way to use her I’m always happy to come back.”
  • Marvel bestaat dit jaar 85 jaar en daarom verscheen een paar dagen geleden onderstaande compilatievideo met 85 “iconische MCU momenten”.

Overig nieuws

  • James Earl Jones is overleden. De acteur gaf zijn stem aan de iconische slechterik Darth Vader in de Star Wars franchise en de majestueuze Mufasa in The Lion King. In 2019 werd hij benoemd tot Disney Legend. De sites van The Walt Disney Company en Lucasfilm staan stil bij het overlijden met quotes van Bob Iger, George Lucas en Kathleen Kennedy. James Earl Jones is 93 jaar oud geworden.
  • Op vrijdag 13 september, is het tijd voor Hasbro Pulse Con, het virtuele evenement met aankondigingen, onthullingen en exclusieve producten van de populaire speelgoedfabrikant Hasbro. Twee van de grootste Disney-gerelateerde licenties van het bedrijf zijn Star Wars en Marvel.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.