Inside Out 2 vanaf 25 september op Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 13 september 2024.

Nieuws uit de parken

  • De Disney Electrical Sky Parade in Disneyland Paris zal vanaf 6 januari 2025 niet meer te zien zijn. Dat zou betekenen dat de nieuwe avondshow niet lang op zich zal laten wachten.
  • In Hong Kong Disneyland is een gigantisch Mickey pompoen display geplaatst. In het donker ziet die er werkelijk geweldig uit.
  • Het bouwtempo van Walt Disney Imagineering bij Test Track is indrukwekkend want er is alweer een nieuwe vergunning ingediend. De omvang van de werkzaamheden wordt omschreven als “setelementen installeren”.
  • ‘September’ van Earth, Wind & Fire staat ook dit jaar op 21 september weer op repeat in Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind. Normaal gesproken is het één van de zes nummers in de attractie en welk nummer je krijgt ligt aan het lot. Maar op 21 september krijgt iedereen het dus te horen.
  • Disney heeft een aantal audities geplaatst waarin ze op zoek zijn naar Character Performers, Parade Performers en Look-Alike Performers. In de beschrijving staat dat performers mogelijk onderdeel kunnen worden van parades en shows in Walt Disney World, waaronder Disney Starlight dat tijdens D23: The Ultimate Disney Fan Event is aangekondigd.
  • Er komen nieuwe regenbooglekkernijen naar het Disneyland Resort ter ere van Gay Days Anaheim, een onofficieel fanevenement die de LGBTQ+ gemeenschap viert. Er komen macarons, linzer koekjes en cake met regenboog-thema.
  • In de nieuwe aflevering van Disney Journey met Jim Shull staat de oud-Imagineer stil bij de geschiedenis vande Grizzly River Rapid attracties die door Disney zijn ontwikkeld.

Bioscoop en Disney+

  • Gisteren heeft Disney bekendgemaakt wanneer we op Disney+ kunnen gaat kijken naar Inside Out 2. Dat is namelijk op woensdag 25 september. Het nieuws werd bekendgemaakt op de social media kanalen van Pixar en met onderstaande promo.
  • An Almost Christmas Story, geproduceerd door Alfonso Cuarón, gaat dit najaar in première op Disney+. De korte film is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal dat zich in 2020 afspeelde toen een uil werd gered uit de iconische kerstboom van het Rockefeller Center. Cuarón produceerde al eerder als onderdeel van dit project de shorts Le Pupille en The Shepherd.
  • Ter voorbereiding op de release van Moana 2 in november heeft Entertainment Weekly hun virtuele cover story gepubliceerd waarin de aankomende film wordt uitgelicht. In het artikel ook een aantal nieuwe afbeeldingen van de film.
  • Er zou volgens Production Weekly een solofilm van Scarlet Witch, het personage gespeeld door Elizabeth Olsen, in ontwikkeling zijn bij Marvel Studios. De schrijvers van WandaVision, Jac Schaeffer en Megan McDonnell, zouden aan de film verbonden zijn met een mogelijke release in 2026.
  • Net als WandaVision zal Agatha All Along muzikale elementen bevatten. Daarom zijn songwriters Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez teruggehaald. Dit is te zien in een nieuwe featurette.
  • Er is een nieuwe trailer uitgebracht voor Venom: The Last Dance. Dit derde deel van de Venom-franchise, met Tom Hardy in de hoofdrol, vormt het slot van het Venom-verhaal. In Nederland is deze Marvel-film vanaf 24 oktober te zien in de bioscoop.

Disney Cruise Line

  • Vanaf gisteren zijn de boekingen voor Disney Destiny geopend. Het zevende Disney Cruise Line schip staat gepland om volgend jaar in november 2025 te vertrekken en biedt cruises van 4 en 5 nachten aan naar de Bahama’s en het westelijke Caribisch gebied.

Overig nieuws

  • Zoals we gisteren al schreven in de Daily Disney Roundup heeft Ewan McGregor inmiddels zijn ster gekregen op de Hollywood Walk of Fame. Een van de sprekers tijdens de ceremonie was zijn Star Wars-collega Hayden Christensen. Zelf zei McGregor onder andere dat hij het een eer vindt dat zijn ster zo dichtbij die van Carrie Fisher ligt.
  • Topps heeft een significante uitbreiding van hun huidige overeenkomst met Disney Consumer Products onthuld. De deal gaat over de wereldwijde trading card-rechten voor Disney, Pixar en Marvel. Topps had al de rechten voor Star Wars trading cards.
  • Toen Star Wars Jedi: Survivor vorig jaar verscheen was dat naast PC alleen op de nieuwste generatie consoles. Maar vanaf 17 september kunnen mensen met een PlayStation 4 of Xbox One de game ook spelen. Om het geheugen een beetje op te frissen is er een recap online gezet van de voorganger, Star Wars Jedi: Fallen Order.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.