Debat tussen Harris en Trump wereldwijd te zien via Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 11 september 2024.

Nieuws uit de parken

De Encanto Cupcake: Guava en dulche de leche cupcake. Afbeelding: Disney Parks Blog
  • Tijdens de Disneyland Halloween Half Marathon in 2024 overleed de 35-jarige Caleb Graves na een hartstilstand vlak na de finish. Ondanks snelle medische hulp werd hij in het ziekenhuis doodverklaard. De hoge temperaturen speelden mogelijk een rol in het incident.
  • Disney verplaatst dieren uit EPCOT: Zeekoe Lou verhuist naar een ander rehabilitatiecentrum, terwijl een nieuwe zeekoe Lil Joe zal vergezellen. Drie dolfijnen worden in oktober permanent naar het Gulfarium verplaatst vanwege renovaties.
  • Shanghai Disney Resort viert het Midherfstfestival van 15-17 september met een speciale show die Huju-opera en Disney-elementen combineert. Operaster Xu Zitian speelt de maangodin Chang’e samen met Disney-personages. Bezoekers kunnen ook genieten van foto-opties, themaproducten en seizoensgebonden lekkernijen.
  • De StarSpeeder 3000 speelset, voor het eerst onthuld op D23: The Ultimate Disney Fan Event, is vanaf 13 september te koop in Disney’s Hollywood Studios. Deze set is gelimiteerd tot 3.000 stuks en bevat diverse details zoals licht- en geluidseffecten en een LCD-scherm. Hieronder een korte video toen de StarSpeeder 3000 speelset geïntroduceerd werd op de afgelopen D23:

Bioscoop en Disney+

  • Vannacht vond het eerste debat plaats tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Kamala Harris en Donald Trump. Het debat werd georganiseerd door ABC News en werd dus uitgezonden op Disney’s zender ABC. Maar men kon het debat ook live volgen via Disney+. En niet alleen in de Verenigde Staten, maar wereldwijd. Een replay van deze livestream is, ook hier in Nederland, nog steeds beschikbaar op Disney+.
  • Een filmproducent klaagt Disney aan voor het gebruik van Peter Cushing’s gelijkenis in Rogue One: A Star Wars Story, 22 jaar na zijn dood. De aanklacht, ingediend door Kevin Francis, stelt dat Cushing geen toestemming gaf voor het reproduceren van zijn uiterlijk en om zo zijn personage Grand Moff Tarkin terug te laten keren.
  • Lucasfilm heeft een nieuw fragment vrijgegeven van LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy, de vierdelige animatieserie die vanaf vrijdag te streamen is op Disney+. Het fragment toont een heftige space battle met onder anderen Jedi Bob, Princess Leia en zelfs Darth Maul.
  • Gisteren heeft Marvel in Londen een screening event georganiseerd voor Agatha All Along. Hoofdrolspelers Kathryn Hahn en Joe Locke en showrunner Jac Schaeffer waren hierbij aanwezig.
  • Met de overname van 20th Century Fox kreeg Disney de Ice Age-franchise in handen en lijkt daar nu op voort te bouwen met een nieuwe film. John Leguizamo, de stem van Sid, heeft op de radio verteld dat ze binnenkort aan Ice Age 6 beginnen.
  • Disney heeft een aantal nieuwe afbeeldingen vrijgegeven van de aankomende halloween special van Solar Opposites, de animatieserie voor volwassenen. De special heet ‘The Hunt for Brown October’.
  • Vlak voor de terugkeer van 9-1-1 heeft Disney een voorproefje online gezet van het nieuwe seizoen. In de eerste aflevering krijgt het team te maken met een zwerm van miljoenen bijen die zich verspreid over Los Angeles.

Overig nieuws

  • Disney Lorcana’s zesde hoofdstuk, Azurite Sea, komt op 15 november uit. Nieuwe personages komen onder andere uit Big Hero 6 en Chip ’n Dale Rescue Rangers. Het verhaal volgt een zoektocht naar de eigenaar van een verborgen inkcaster in de gevaarlijke Azurite Zee.
  • Peter Renaday, een Amerikaanse stemacteur bekend van diverse Disney-attracties, is op 89-jarige leeftijd overleden. Hij vertolkte onder andere Henry uit de Country Bear Jamboree en sprak stemmen in voor Disney-films zoals The Aristocats en Mulan.
  • Marvel brengt in december een nieuwe vijfdelige comic reeks uit genaamd Your Friendly Neighborhood Spider-Man, die een prequel vormt voor de aankomende Disney+ animatieserie. De comic volgt een jonge Peter Parker, zijn vrienden en iconische schurken terwijl hij zijn krachten ontdekt.
De cover gemaakt door Leonardo Romero. Afbeelding: Laughing Place
  • Marvel Comics artiest John Cassaday is op 52-jarige leeftijd overleden. Hij was bekend om zijn werk aan Planetary voor DC Comics en een bekroonde X-Men comic voor Marvel. Cassaday’s Star Wars comics waren ook bijzonder succesvol.
  • Oscar-winnaar John Knoll en NASA-astronaut Kjell N. Lindgren bespreken hun liefde voor ruimte en techniek. Lindgren werd geïnspireerd door Star Wars om astronaut te worden, en Knoll legt uit hoe wetenschappelijke referenties belangrijk zijn voor sci-fi werelden.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.